Corvin Lupu: o analiză a contextului internațional în care se desfășoară conflictul din Ucraina (partea 10)

19:35, 3 decembrie 2022 | | 802 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Vă prezentăm cea de a zecea parte dintr-o serie de dezvăluiri de o excepțională valoare pentru înțelegerea adecvată a actualului conflict din Ucraina. Aceste informații au fost prezentate de profesorul Corvin Lupu, un foarte reputat istoric și analist politic ce dă dovadă de un mare curaj și probitate morală. Emisiunea a fost transmisă în direct în data de 26 noiembrie 2022 de postul de televiziune România Civică TV și a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei.

Vă recomandăm să consultați și prima parte, a doua parte, a treia parte, a patra parte, a cincea parte, a șasea parte, a șaptea parte a opta parte și a noua parte a acestei serii de articole.

Domnul profesor Corvin Lupu a predat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate, unde a format sute de ofițeri de informații și procurori. Studiile erau restricționate pentru civili, fiind deschise doar pentru ofițerii de toate armele din România. Predarea se făcea în baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Apărării și cu alte instituții ale statului printre care serviciile de informații. Printre colaboratorii săi în corpul didactic s-au numărat inclusiv doi procurori generali ai României: Ilie Botoș și Laura Codruța Kovesi. Dl. profesor a predat la Universitatea din Sibiu în cadrul a cinci masterate (restricționate pentru civili) care erau deschise doar pentru ofițerii de toate armele din România. Se preda pe bază de protocol de colaborare cu Ministerul Apărării și cu alte instituții ale statului printre care serviciile de informații. Facultatea avea 10 programe acreditate de masterat în studii de securitate și pregătea 1.500 de studenți pe an.

În România nu mai există democrație

Este o iluzie să mai credem că votul mai are vreo importanță în România de azi. Alegerile sunt decise prin milioane de voturi fictive plasate de Serviciile Secrete, mai exact de Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS). Nu a contat că în anul 2000 de fapt Vadim Tudor a câștigat alegerile și nu Iliescu. Nu a contat că în 2004 a câștigat Năstase pentru și nu Băsescu sau că în 2009 a câștigat Geoană și nu Băsescu. Nu a contat că în anul 2012 poporul a votat prin referendum că nu îl mai vrea pe Băsescu, a fost menținut în funcție. Nu a contat că în 2020 tot poporul a văzut la televizor fraudarea nesimțită, filmările cu înlocuirea sacilor cu voturi, de la Primăria Sectorului 1 București, când a fost menținută cu orice preț ca primăriță agenta Clotilde Armand.

De ce nu se opune nimeni? Pentru că cei care ar putea lua niște măsuri, adică polițiștii, procurorii și judecătorii, sunt supușii serviciilor de informații.

Desigur, fraude electorale uriașe au loc și în alte state. Ne amintim de probabil cea mai mare fraudă electorală din toate timpurile, cea din SUA din anul 2020, când în pofida unui munte de dovezi că au fost inversate sau inventate milioane de voturi (se pare că 40 de milioane), Joe Biden a fost validat ca și câștigător în defavoarea lui Donald Trump. Și alegerile de mijloc de mandat au fost de asemenea fraudate în SUA. Sau vedem chiar acum imensele demonstrații populare din Brazilia, în urma fraudării votului prin care președintele Bolsonaro a fost în mod ilegal scos din funcția de președinte.

Revenind la parcursul României, să ne amintim că în noiembrie 2013 prim-ministrul Ponta l-a invitat la București pe prim-ministrul Chinei, ca să facem parteneriate economice, și după ce împreună cu ministrul economiei de atunci, Darius Vâlcov, a fost rupt acordul cu FMI, a fost pus la cale atentatul terorist de la clubul Colectiv. Există informații certe că a fost mijlocit de serviciile secrete, care au utilizat resurse speciale de explozibili și gaz de ardere. Scopul a fost înlocuirea din funcție a lui Victor Ponta, care nu mai era agreat de Sistem. A fost pus în locul lui agentul serviciilor secrete franceze, Dacian Cioloș.

„Capacul” a fost pus de legi anti-românești, de o politică represivă menită să șteargă reperele de conștiință ale neamului românesc.

Dl. Profesor Corvin Lupu relatează că în anul 2005 Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC și Federația Comunităților Evreiești din România i-au făcut plângere penală pentru negarea presupusului genocid comis de români împotriva evreilor. Dl. Corvin Lupup a avut câștig de cauză în Justiție întrucât în acea perioadă existau mai mulți magistrați corecți decât sunt astăzi. Pe vremea aceea dl Corvin Lupu era concomitent decan al Facultății de Științe Socio-Umane din Sibiu, director la Consiliul Județean, redactor-șef al Revistei „Translivania”. A fost o agresivitate ieșită din comun.

Poliția politică din România a fost lansată pe vremea lui Băsescu și cuprindea un triunghi de instituții (trinom): SRI-DNA-ANAF. Au apărut chiar și public o serie de protocoale prin care sistemul politic administrativ era înregimentat la comanda străină. După venirea la putere a lui Donald Trump în SUA, în 2017, a apărut doar o palidă schimbare de orientare la București. Pentru că ambasadorul SUA la București, Hans Klem, era un globalist sadea. Acesta și-a încălcat protocolul și a refuzat să pună în biroul său tabloul lui Donald Trump, președintele în funcție.

E bine de știut că în România au fost și sunt foarte importanți și șefii de la rezidențele CIA și FBI. Șeful de la CIA lucrează preponderent cu Serviciul de Informații Externe (SIE) și cel de la FBI lucrează în special cu Serviciul de Informații Interne (SRI) inclusiv cu procurorii. Este știut că în vremea Trinomului șeful de la FBI avea biroul în aceeași clădire cu DNA-ul Codruței Kovesi.

Să vedem acum în ce fel s-a desfășurat timida repliere a serviciilor de informații românești în perioada lui Trump. În primul rând, în martie 2017, la cererea părții americane au fost dați jos din funcție generalul Florian Coldea împreună cu 14 generali șefi de direcții. Tot atunci, cu ocazia uni bilanț de activitate, directorul SRI, Eduard Helvig, a făcut o serie de afirmații interesante. De exemplu a afirmat că SRI trebuie să înceapă să lucreze în interesul național, că de acum trebuie promovat sistemul democratic și că „în viitor trebuie respectată Constituția”. Deci implicit se recunoștea că până atunci nu se făcuse așa. Un alt pas semnificativ pe acea direcție a fost că într-o singură zi au fost dați afară din ANAF 247 de ofițeri SRI care lucrau acolo sub acoperire (habar nu aveau de mecanisme fiscale, doar executau ordinele SRI pe cine să aresteze și pe cine nu).

România este cedată „pas cu pas”

Este dezastru ce se întâmplă cu retrocedările de terenuri românești către alte state. Mai ales terenuri din Ardeal, date Ungariei. UDMR este o asociație culturală, un ONG, și încalcă grav Constituția. Constituția spune că partidele înființate pe criterii etnice sunt interzise. Tot aceeași situație este cu multe imobile retrocedate către germani. Ca să nu mai vorbim de datoria uriașă de 20 miliarde de euro pe care o are Germania către România după cel de-al Doilea Război Mondial. Cel care a descoperit asta, dl. Radu Golban, profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost dat afară cu acordul rectorului Universității.

Să mai remarcăm că în România există o organizație, Forumul Democrat al Germanilor, condus până acum câțiva ani de Klaus Iohannis, care și-a solicitat recunoașterea, ca și continuator de drept, a Grupului Etnic Nazist German, iar această recunoaștere a fost conferită prin hotărâre judecătorească. Este un fapt scandalos pentru că Grupul Nazist a fost condamnat prin deciziile unor foruri internaționale de prim rang, cum ar fi Convenția de Armistițiu din septembrie 1944 sau prin Tratatul de Pace de la Paris. Dar poate și mai scandalos este că nimeni nu a protestat și nu s-a sesizat: nici instituțiile statului român, nici organizațiile evreiești care se declară oficial a fi împotriva nazismului. Forumul Democrat al Germanilor este în mod declarat organizație nazistă, dar în România este acuzată ca nazistă și fascistă Mișcarea Legionară (în ansamblul ei, nu ca membri particulari), care de fapt nu a fost considerată nazistă de nicio instanță națională sau internațională. Cine a condamnat această mișcare care acum este înfierată de Legea 217? Să nu uităm că Mișcarea Arhanghelului Mihail (Mișcarea Legionară) reunea cei mai mari intelectuali români din perioada interbelică.

Linia actuală de trădare și spoliere a țării este „privatizarea” resurselor naturale, adică vinderea total defavorabilă statului român către unii investitori străini. De exemplu combinatul Mintia. Mari copanii străine cum ar fi ENEL și Renault se pregătesc să plece din țară. De ce? Pentru că vin Marile Fonduri de Investiții Globaliste.

De observat și că 90% din Sistemul Bancar din România este controlat de sucursalele din România ale băncilor din alte țări. Recapitalizarea de către statul român a CEC-ului (o bancă în care românii aveau în mod tradițional încredere și care are sucursale în toate orașele, comunele și chiar și la sate) este refuzată de instanțele europene. De ce? Pentru că se pregătește preluarea lui de către bănci cu capital evreiesc. Este necesar să știm că în prezent statul român se împrumută de la băncile străine (în principal Banca Mondială, FMI și Banca Uniunii Europene) cu cele mai mari dobânzi din lume! Și dacă ratele nu sunt plătite la timp sunt aplicate penalizări uriașe. Cu câțiva ani în urmă a fost înghițită de străini, cu sprijinul guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu, banca ce deținea capital românesc, „Carpatica”, cu sediul central la Sibiu.

Produsele românești nu sunt primite în supermarketurile deținute de străini în țara noastră. Producătorii români nu mai au unde să își vândă marfa. Un exemplu: anul acesta la Reghin au fost aruncate 16.000 de tone de mere! Iar noi, românii, găsim în supermarket fructe și legume din Bulgaria, Grecia, Spania, Turcia, Egipt și multe alte țări.

Despre situația din China

Da, este un regim extrem de dur, politica de tip „Covid zero”. Dar este aplicată în special în marile orașe, cum ar fi Beijing și Shanghai. De ce? Pentru că acolo sunt mulți străini (agenți globaliști) și prin aceste condiții terorizante sute de mii de străini pleacă din China. China a trecut, ca și Rusia, la o politică de de-globalizare. Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a fost recent în China. A fost primit foarte rece de Xi Jinping, aparent pentru a discuta problema nucleară, în cazul unei eventuale folosiri de către Rusia a armei nucleare. Recent China a anunțat din nou că va sprijini Rusia până la capăt.

Ne îndreptăm către multipolaritate

Globaliștii au pierdut deja enorm de mult teren, chiar dacă se țin cu dinții și cu ghearele de orice țară. Belgia, Olanda, Ungaria și altele au anunțat că nu mai sprijină Ucraina împotriva Rusiei. În Germania și Franța sunt imense proteste pe această problemă. Rusia se menține constantă, are resurse uriașe, nu are datorii. În schimb țările Europei sunt tot mai secătuite de putere. Iran, Turcia, Arabia Saudită vor și ele în BRICS. Va fi o mutație uriașă. Să ne gândim că Arabia Saudită este cheia petro-dolarului. Toate țările BRICS au eliminat deja dolarul din relațiile comerciale dintre ele. Desigur, nu știm cât va mai dura până la multipolaritate, dar este clar că acesta este parcursul.

Puteți urmări aici și înregistrarea video a emisiunii:

(va urma)

Facebook Comments