Corvin Lupu: o analiză a contextului internațional în care se desfășoară conflictul din Ucraina (partea 8)

20:21, 12 noiembrie 2022 | | 558 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Vă prezentăm cea de a opta parte dintr-o serie de dezvăluiri de o excepțională valoare pentru înțelegerea adecvată a actualului conflict din Ucraina. Aceste informații au fost prezentate de profesorul Corvin Lupu, un foarte reputat istoric și analist politic ce dă dovadă de un mare curaj și probitate morală. Emisiunea a fost transmisă în direct în data de 5 noiembrie 2022 de postul de televiziune România Civică TV și a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei.

Vă recomandăm să consultați și prima parte, a doua parte, a treia parte, a patra parte, a cincea parte, a șasea parte și a șaptea parte a acestei serii de articole.

Noile realități pe plan internațional

Globaliștii sunt disperați că pierd teren. Una dintre pierderile lor majore este Brazilia, care a fost în sfera lor de influență, dar acum este membră BRICS. Recent au avut loc alegeri prezidențiale, se pare că a fost instalat în mod nu tocmai cinstit un președinte pro-America. Din acest motiv milioane de oameni au ieșit în stradă să protesteze, ceea ce mass-media globalistă ignoră cu desăvârșire.

Globaliștii au pierdut și Arabia Saudită, care dorește și ea să intre în organizația BRICS. Arabia Saudită a refuzat să mai facă jocurile SUA împotriva Rusiei și nu a acceptat să reducă prețurile petrolului așa cum i-a cerut Washingtonul.

Cu ocazia noilor alegeri din mijlocul mandatului lui Biden, lupta din interiorul Americii este redutabilă. Se poate spune că în prezent America realmente fierbe. Au fost reactivate pentru public vechile figuri ale iudeo-globalismului: Barack Obama, Hillary Clinton, etc. Se pare că și la alegerile acestea se practică o fraudă masivă. Însă chiar și anumiți factori de forță din SUA sunt îngrijorați de dezastrul intern spre care se îndreaptă Statele Unite. Biden este într-o rătăcire mentală dramatică, întreaga lume este siderată că acest om mai este la conducerea Americii. În orice caz, este clar că nu Biden conduce America, el este doar o marionetă.

În Ucraina rușii nu se grăbesc. Preferă să se retragă decât să piardă oameni. Ei știu că vine iarna, care va fi un „aliat” major al lor. Să nu uităm că iarna a fost un factor de bază în victoria împotriva francezilor invadatori pe vremea lui Napoleon și a germanilor invadatori pe vremea lui Hitler. Acum rușii le-au bombardat ucrainenilor centralele de energie și stațiile de apă potabilă. Este evident că ucrainenii vor avea mari probleme.

Și Republica Moldova are o poziție cheie în tot acest context. Nu poate fi vorba de o unire cu România, moldovenii nu vor să fie și mai mult sub papucul UE/NATO. Și la ei sunt mari proteste, despre care presa de la noi nu prezintă public absolut nimic.

Parcursul României după anii 1990 – continuare

Revenind la tematica începută cu privire la România. Proiectul de țară din 2016 a fost una dintre cele mai bune inițiative de după 1990. Era un program politic și economic înfăptuit de echipa lui Dragnea, pe linie naționalist-suveranistă. Dragnea s-a bazat pe valul de influență indus de politica externă a lui Trump. Programul respectiv inițiat de Dragnea a fost sabotat în primul rând de SRI-iștii de rang înalt din PSD, cum ar fi Sorin Grindeanu și Florian Tudose.

În prezent România trebuie re-industrializată. Avem nevoie să producem ieftin energie, pentru că avem posibilitatea, cu ușurință.

Este clar că toate aceste boli care ne distrug zootehnia (gripa aviară, gripa porcină) sunt create artificial cu scopul de a ne distruge autonomia. Nu avem voie să analizăm nici cadavrele animalelor. Nici să știm ce conțin vaccinurile anti-Covid, care au fost totuși achiziționate cu banii poporului, în cantitatea neverosimilă de 120 de milioane de doze.

Pârghiile Hrană-Apă-Energie ar reface foarte repede România, la fel diferite tipuri de industrii pe care noi le-am avut și care ar putea fi ușor reactivate.

Pe vremea lui Ceaușescu, România a avut o poziție strategică esențială între marile puteri. Chiar și Nixon, când era președinte al Americii, i-a spus lui Ceaușescu că România are resurse naturale uriașe, printre cele mai mari pe plan mondial. Și rușii au aflat asta, au făcut prospecțiuni prin satelit. În pofida acestui potențial, cam toți prim-miniștrii de după 1989 s-au dovedit a fi niște asasini economici pentru România.

În 2013 a venit la noi în țară primul ministru al Chinei, Li Keqiang. A avut cele mai bune intenții. Ne-a propus cale ferată cu trenuri de mare viteză de la Curtici până la Giurgiu și Constanța, ne-a propus cu banii în mână să repună Oltchimul în funcțiune la capacitatea maximă și să îi cumpere și toată producția (deci au asigurat și piața). Ne-a propus să facem câte crescătorii de porci vrem, cu bani dați de chinezi, și ne-a spus că ne vor cumpăra de asemenea toată producția pentru că aveau mare nevoie de hrană în China. Ne-a propus să dezvoltăm portul Constanța la o capacitate care să permită Chinei să ne aducă toate produsele pe care China le vinde în Uniunea Europeană pentru ca China să plătească României taxa de intrare a acestor produse în UE, fiind vorba de sume fabuloase. Ce s-a petrecut? Imediat, prim-ministrul Ponta a fost chemat la Bruxelles și i s-a dat o listă cu 13 puncte care pe ansamblu interziceau orice colaborare cu China. În mod similar, Băsescu și Năstase au refuzat ofertele extrem de avantajoase ale Rusiei.

Pe vremea lui Ceaușescu interesele Americii depindeau de situația României pentru că era vorba de finalizarea unei relații normale cu URSS și cu China și pentru că era în joc soarta Tratatului de Pace dintre Israel și Egipt. De aceea America l-a ajutat pe Ceaușescu, i-a dat cele mai mici dobânzi, americanii l-au răsfățat. Dar după 10 ani au dublat în mod unilateral dobânda cerută de FMI, ceea ce l-a determinat pe Ceaușescu să ia decizia de a plăti cât mai urgent datoria pentru a nu mai fi exploatați. Pe vremea aceea România era foarte respectată, nu ca acum, când, vorba lui Becali, Iohannis este un „very important papagal”.

Cine sunt stăpânii lui Iohannis, cine îi dă ordine? Sunt mai mulți: pe linie de securitate națională și militară primește ordinele de la americani. Pe linie economică primește ordinele de la germani, de la francezi și de la Comisia Europeană. Și toți aceștia fac parte din masonerie. Să ne amintim și că Forumul Democratic al Germanilor din România pe care îl conducea Iohannis în Sibiu este continuatorul de drept, prin sentință judecătorească, al Grupului Etnic Nazist German care este condamnat prin toate legile internaționale. Cu toate astea, nimeni nu s-a sesizat. Nici comunitățile de evrei, nici Institutul Wiesel, nici vreo instituție a statului român. Mai mult, Iohannis a fost decorat de comunitatea evreiască în sinagoga din Sibiu, în prezența celor mai înalți demnitari ai Sibiului.

Puteți urmări aici înregistrarea video a emisiunii:

 

Facebook Comments