Corvin Lupu: o analiză a contextului internațional în care se desfășoară conflictul din Ucraina (partea 2)

01:59, 20 septembrie 2022 | | 764 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

de Calistrat Atudorei

Vă prezentăm cea de a doua parte dintr-o serie de informații de o excepțională valoare pentru înțelegerea adecvată a actualului conflict din Ucraina. Aceste informații au fost prezentate de profesorul Corvin Lupu, un foarte reputat istoric și analist politic, ce dă dovadă de un mare curaj și probitate morală. Emisiunea a fost transmisă în direct în data de 10 septembrie 2022 de postul de televiziune România Civică TV și a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei.

Am constatat așadar în prima parte că după data de 24 februarie 2022, pe fondul degringoladei create în rândurile oligarhilor khazari, naționaliștii ruși au cumpărat acțiunile de la toate bursele din lume unde erau listate mari companii rusești. Am văzut de asemenea că în Ucraina familia Rothschild cumpărase în anul 2016 toate activele statului ucrainean. Tot ce avea statul ucrainean, tot ceea ce nu era privatizat, a fost cumpărat de familia Rothschild prin fondul Franklin Templeton. Ucraina a ajuns astfel pe deplin marioneta globaliștilor khazari, fiind net orientată împotriva Rusiei.

Cum a ajuns Putin să lupte împotriva oligarhilor?

Putin a fost ales și propulsat la conducerea politică de naționaliștii ruși. Ca prim ministru i-a sprijinit pe oligarhii evrei, iar aceștia l-au ajutat să ajungă președinte. Elțin a fost determinat aproape cu forța să îl lase pe Putin la conducere. În ziua când grupul de naționaliști a venit la Putin, era pregătit și un plan B, fuseseră tăiate liniile telefonice ca să nu poată apela la ajutoare în caz de nevoie. Apoi, după ce a preluat conducerea, Putin și-a consolidat puterea tot în combinație cu oligarhii. Nu putea să renunțe brusc la ei pentru că erau mult prea adânc infiltrați în aparatul de stat. Aparatul informativ moștenit era, de asemenea, de orientare globalistă.

Să observăm și că serviciile secrete străine au pus în mișcare răscoala cecenă împotriva Rusiei, încă din timpul lui Elțin, pentru a ține în frâu regimul de la Moscova. Putin a rezolvat problema cu Cecenia cu ajutorul clanului Kadîrov, pe care l-a atras de partea sa. A reușit să rupă conexiunile Ceceniei cu serviciile secrete care o alimentau din afară cu bani și armament.

Apoi Putin a marșat pe cea mai grea problemă: conflictul cu China. Era o problemă moștenită din timpul regimului Gorbaciov. Putin a făcut pace cu China și a fost constituită o alianță foarte puternică. În anul 2001 China și Rusia au pus bazele alianței Shanghai Five (mai cunoscută ulterior ca Organizația pentru Cooperare de la Shanghai).

Conducerea naționalistă a Rusiei a început confruntarea cu oligarhii într-un mod foarte abil. Nu a început lupta cu toți deodată. Putin și-a început mandatul fără a-și declara vreo nemulțumire față de oligarhii evrei globaliști. Dar naționaliștii ruși i-au neutralizat unul câte unul, personal, nu au luptat cu tot Sistemul, care la început era extrem de puternic. Unii oligarhi mai rebeli s-au „îmbolnăvit de deces”, altora naționaliștii le-au luat averile, alți oligarhi au ajuns în pușcărie. Ani de zile Putin a dat impresia că e omul oligarhilor. Nu a lăsat să se vadă că are o luptă cu Sistemul oligarhic evreiesc. Naționaliștii au mascat că în timp urmăresc să respingă acel sistem. S-a ajuns acum până acolo încât oligarhii care au mai rămas în Federația Rusă nu mai pot pune în pericol naționalismul. Suveranitatea Rusiei, care acum în mod clar se rupe total de lumea globalistă, pune un „gard” față de Globalismul evreiesc. Putem spune că oligarhii au fost, într-un fel, „curelele de transmisie” între economia Rusiei și economia globalistă. Prin acest sistem oligarhii au ținut Rusia la „remorca” occidentală, au subminat naționalismul rusesc și puterea reală a Rusiei.

Așadar, după cum a fost explicat în articolul precedent, în prima parte a conflictului din Ucraina conducerea colectivă a Rusiei, în frunte cu Putin, a dat lovitura decisivă oligarhilor. Este adevărat, au mai rămas și în prezent oligarhi evrei în administrația Rusiei, dar ei nu mai iau acum decizii cheie.

Iată câțiva dintre membrii Siloviki, care sunt cu toții etnici ruși, ortodocși: Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, Serghei Lavrov, Nikolai Patrușev, Serghei Narîșkin, Yury Borisov, Serghei Șoigu, Dmitri Rogozin, Vitali Gherasimov, Alexander Bortnikov, Viaceslav Volodin, Mihail Vladimirovici Mișustin sau patriarhul Kiril (care însă vine doar când este chemat în mod special). Ramzan Kadîrov, șeful republicii Cecene, deși este un om foarte devotat Rusiei, nu face parte din Siloviki pentru că nu este rus adevărat, ci e cecen de religie musulmană. Repetăm că Rusia nu este condusă de Putin de unul singur, așa ceva este absurd.

Siloviki este acum nucleul principal al puterii în Rusia, după ce naționaliștii le-au luat oligarhilor evrei mare parte din averi. Aceasta după ce în martie 2022 Putin a ținut pentru prima dată în viața lui un discurs împotriva oligarhilor în ansamblul lor! A spus despre ei că nu sunt patrioți, că nu țin la Rusia, că vor numai să scoată bogății din Rusia și că visează la bogății de miliarde (iahturi, insule, etc). Că își țin banii în băncile străine în loc să îi țină în Rusia… și multe altele. Acesta a fost semnul rupturii totale a Rusiei naționaliste de oligarhi! Să reținem că acum puterea din Rusia e în Siloviki, nu în Parlament sau în Duma de Stat (guvern). Astăzi cine mai crede că Putin ar fi globalist și că ar lucra cu oligarhii se înșeală amarnic.

În mod asemănător cu ce a fost în Rusia, puterea din sfera de influență a Statelor Unite este deținută de oligarhii evrei de pe Wall Street. Dacă spunem asta nu înseamnă că suntem anti-semiți sau că avem ceva cu poporul evreu sau cu khazaro-evreii. Este pur și simplu un fapt obiectiv.

Tot ceea ce se petrece în lume, indiferent de etapele războiului cu Ucraina, toată organizarea mondială (ONU, Banca Mondială, etc), se bazează pe niște tratate semnate între Rusia, SUA și Marea Britanie. Acestea sunt marile puteri statale ale lumii. Și liderii din aceste state sunt obligați ca la un moment dat să se înțeleagă între ei.

Să mai clarificăm că nu se pune niciun moment problema de a crea o ruptură totală între naționaliști și globaliști la nivel mondial, așa ceva nu se poate. Globaliștii sunt mult prea infiltrați. De asemenea, să reținem că naționaliștii ruși nu au deschis război contra tuturor, ei urmează o abordare graduală.

În ceea ce privește conflictul de pe teritoriul Ucrainei dintre Rusia și NATO, este util să înțelegem că iarna e cel mai bun aliat al armatei ruse. De aceea rușii nu se grăbesc pe front și chiar le convine să prelungească lupta. Pentru că rușii știu că Europa va face față foarte greu iernii fără resursele naturale rusești. Și nu e vorba doar de populație, ci și de economia statelor Europene, de industrie. De exemplu dacă industria de oțeluri speciale se blochează, atunci urmează blocaj și în industria militară, a construcțiilor de mașini, etc.

Dacă Rusia a fost supusă la sancțiuni și europenii nu mai vor resursele din Rusia, pentru ruși nu este nicio problemă. Ei și-au redistribuit imediat oferta. Dacă nu mai dă Europei, dă Asiei sau țărilor emergente din Africa.

Cine poartă conflictul împotriva Rusiei pe teritoriul Ucrainei? Este vorba de supușii Americii, care la rândul său acționează la ordinele lui Rothschild și ale stăpânilor de pe Wall Street. Sunt 40 de țări din această categorie care luptă în Ucraina contra Rusiei.

Așa cum am menționat, rușii nu se grăbesc deloc. Ei caută să minimizeze pierderile de vieți ale civililor din Ucraina și, bineînțeles, pierderile de soldați ruși. Ei sunt abia „la încălzire”, își rulează mai întâi armamentul vechi, de exemplu tancuri T 72 sau obuze din Războiul Rece. Încă nu au scos armamentul greu sau alte tipuri de arme extrem de performante. Rușii au arme foarte puternice, când au vrut să atingă obiective precise au folosit arme performante. De exemplu buncăre subterane, rachete termobarice lansate de la 500 de km, de pe Marea Neagră, care perforează zeci de metri și distrug orice amplasament. Deja rușii distrug toate obiectivele strategice esențiale ale Ucrainei, unul câte unul.

Propaganda occidentală spunea că Putin a vrut Blitzkrieg. Nici vorbă. Rușii au pornit la un drum lung. Actuala perioadă de conflict îi ajută să își pregătească armata pentru condiții efective de război. Nu te poți pregăti cu adevărat doar teoretic, la tablă și din antrenamente. Armata se pregătește cel mai eficient în condiții de război. Pe de cealaltă parte, Europa se grăbește, dar americanii nu. Pentru că americanii agreează ideea unei Europe slăbită de conflict și dependentă în mai mare măsură de SUA.

Este necesar să clarificăm că decizia Rusiei de a intra în război cu Ucraina a fost luată prin votul unanim al celor din Siloviki. Nu a fost doar decizia lui Putin. Cu toții au ajuns la concluzia că nu mai era altă cale.

În acest moment corabia evreiască din Rusia se scufundă și „șobolanii” trădători fug! Asta se petrece acum. Unii „se sinucid” cu toată familia. Mai direct spus, au fost uciși de servicii, care îi urmăresc de peste 20 de ani.

În Federația Rusă erau foarte mulți agenți ai Occidentului, în special ai CIA-ului. Erau interese care învârteau sute de miliarde de dolari. Este semnificativ că Fundația din Rusia care se ocupa de emigrarea evreilor în Israel a fost închisă cu motivația că foarte mulți evrei au jefuit Rusia în timpul regimurilor Gorbaciov și Elțin. Li s-a pus condiția că dacă vor să plece trebuie să dea înapoi ce au furat. Nu e nicio speculația, a fost un comunicat oficial!

Naționaliștii ruși sunt de fapt în război cu evreii khazari! Aparent rușii se luptă cu 40 de țări, dar în spatele acestor țări sunt khazarii.

Acum Rusia este deja în mare măsură influențată de globalism. Nu mai e concepția ideologică de pe vremea URSS, care încă avea specificul rusesc, așa dictatorial cum era. Acum e foarte multă depravare, LGBT, și alte „progresisme”. Nu e ușor, dar cu toate astea Rusia se de-globalizează!!

Prin denigrarea Rusiei propaganda atlantistă vrea să facă statele europene să nu își mai poată pune speranțe în conservatorismul Rusiei întrucât, iată, pare că și Rusia e în ton cu progresismul LGBT, de exemplu. De aceea este necesar să analizăm mai profund.

Desigur, la modul general vorbind, nu trebuie să înțelegem că are loc un conflict între Bine și Rău. Rusia luptă pentru propria supraviețuire. Pentru interesul său național. Globaliștii luptă pentru hegemonia mondială, pentru a instaura Noua Ordine Mondială. Acum nu se mai luptă, ca pe vremuri, capitalismul cu comunismul. Acum asistăm la lupta dintre suveranism și globalism. Fiecare tabără se consideră de partea Binelui.

La nivel de națiuni, nu minoritățile sunt cele mai importante. Statele naționale au fost create de la început cu scopul precis de a fi căminele populației majoritare, nu ale minorităților! Minoritățile naționale sunt din această perspectivă fundamentală mai degrabă factori de risc pentru securitatea etniei majoritare.

Un exemplu în care lucrează serviciile străine în România este faptul că în data de 23 septembrie 2022, trei etnici maghiari vor înainta în Parlamentul European o propunere de trecere la o formă de autonomie a Transilvaniei. Deci nu doar a Ținutului Secuiesc, ci a întregii Transilvanii. Cu scopul de a o rupe din România. Iar autoritățile din România nu spun nimic. De ce? Pentru că nu mai reprezintă demult interesele poporului român.

De ce s-a aliniat Putin și conducerea Siloviki campaniei criminale a injectării anti-Covid-19?

Răspuns: Trebuie precizat că în vaccinul rusesc Sputnik nu au fost puse elemente atât de toxice precum cele care au fost utilizate în vaccinurile produse de Big Pharma. Dimpotrivă, rușii au încurajat și tratamentul preventiv, așa cum era și firesc. Mai exact, au folosit medicamente simple, dar foarte eficiente, cum ar fi Arbidol sau Ivermectină. Rușii nu au urmat protocolul globalist al OMS și nu au folosit medicația impusă de Big Pharma în statele euro-atlantiste. Dacă guvernul rus nu ar fi luat nicio măsură, indiferent de numărul de morți (pentru că totuși infecția s-a răspândit, atunci ar fi fost acuzat de cei manipulați de propaganda globalistă că nu se ocupă în mod corespunzător de „pandemie”. Mai ales că știrile date de corporațiile mediatice globaliste ce activează și în Rusia dramatizau paroxistic situația.

Ca să clarificăm, este util să ne amintim că virusul SARS-Cov-2 a fost produs în laborator și apoi a fost răspândit în lume. Președintele Donald Trump a explicat foarte clar cum s-a procedat: la Wuhan a fost inoculat virusul, orașul Wuhan a fost izolat de restul Chinei, autoritățile chineze au oprit circulația trenurilor, avioanelor, etc, dar câteva sute de bolnavi au fost urcați în două cargo-uri (avioane mari) și trimiși în lume. Unul dintre avioane a plecat la Milano și celălalt la New York. În Europa molima a pornit din Milano, iar în SUA din New York. Din aceste focare s-a răspândit în toată lumea. Se vede clar că nu s-a răspândit radial, ci focarele au apărut la mari distanțe ca urmare a călătoriilor. Da, să fie foarte clar, China a fost complice! De ce? Pentru că a considerat că dă o lovitură lumii occidentale cu molima asta, știind că ea, China, poate să controleze intern situația mai bine decât o fac occidentalii la ei acasă.

Pe scurt, despre evenimentele actuale din China

Cei care spun că China merge pe drumul globalismului fac asta pe baza viziunii europene. În realitate modelul de viață din China este total diferit. Nu poți analiza China menținând punctul de vedere european pentru că nu pricepi nimic. Nici măcar mulți analiști sau oameni cu diplome și pretenții din Europa nu înțeleg. China este un colos demografic, are în componență foarte multe etnii. Dar deși pentru mulți pare că nu e așa, totuși și China se de-globalizează! Să analizăm pe scurt cum a procedat China în timpul crizei Covid. Așadar Wuhan este unul dintre cele mai mari centre industriale din lume, are 10 milioane de locuitori. Ei bine, la începutul „pandemiei” chinezii au lăsat morții pe străzi. A fost ceva de groază pentru occidentali, fugeau din China ca potârnichile. S-au prăbușit acțiunile marilor companii de multimiliardari, oameni cu mare putere și cu relații ascunse cu globaliștii. Toate acele acțiuni au fost cumpărate apoi la prețuri foarte mici de statul chinez. Exact cum au făcut rușii cu oligarhii lor după ce a început conflictul din Ucraina! Pe chinezi „pandemia” i-a ajutat enorm. De asta le-a convenit să lase anumite zone să fie afectate de Covid. Apoi au profitat de criză și au luat măsuri drastice. Au naționalizat tot ce aveau globaliștii în China, adică marile companii. Apoi au lansat doctrina „Covid zero” spunând că nu tolerează nici măcar un singur bolnav de Covid fără a institui carantina. Au blocat orașele Shanghai și Beijing, unde erau sute de mii de străini. Au izolat orașele, i-au băgat pe toți în case, au sudat ușile. I-au speriat complet pe străini. Diplomaților, spionilor, atașaților comerciali… li s-au luat copiii și i-au plasat în grădinițe cu șobolani, le-au dat mâncare proastă. I-au îngrozit ca să plece de bunăvoie din China!! Chinezii știau exact cine sunt agenții străini, dar nu îi puteau da afară din țară fără a genera un uriaș scandal internațional. Pe când așa, au speculat „pandemia” artificială ca parte din operațiunea de curățenie și naționalizare a Chinei.

Noua distribuție de putere

În prezent se pune o nouă mare „cortină de fier” pe plan internațional. Această cortină stă între cei mai puțin de un miliard de oameni din spațiul euro-atlantic și cei din restul lumii, care sunt 6-7 miliarde, și care sunt de partea Rusiei.

Să observăm că rușii au o diplomație colosală. În ultimii 30 de ani, după destrămarea URSS, s-au împăcat cu China și, mai mult, au reușit să împace China cu India dar și Iranul cu Turcia! Și de asemenea India cu Pakistan. Sunt rezultate excepționale!

De exemplu, Putin l-a chemat pe președintele turc Erdogan la Teheran și i-a zis: dacă vreți în BRICS trebuie să vă împăcați cu Iranul. Și iată că acum Iranul și Turcia cooperează politic și economic, alături de Rusia și China. S-a creat o uriașă alianță.

Occidentul încă se mai preface că ar controla lumea, dar de fapt nu e așa. Centrul de greutate s-a mutat în Asia pentru că acolo sunt resursele!

Cât va mai dura conflictul din Ucraina și cu ce rezultat?

Este un război de durată. Este extrem de important ce a spus Putin recent: „Operațiunea specială din Ucraina este doar o etapă dintr-un proiect mult mai amplu!” Se pare că războiul va mai dura și nu se va limita doar la Ucraina, pare că se va extinde. Nu are rost să speculăm cât și unde. Noi, ca cercetători, știm ce a fost și ce este, dar nu facem speculații pentru viitor.

Să mai observăm un fapt semnificativ. După ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, Putin a spus într-un interviu (care a fost între timp cenzurat/șters din spațiul public) că Stalin a avut o înțelegere foarte bună cu Occidentul. Dar că nu s-a putut continua pentru că au intervenit doi trădători și din cauza lor Occidentul vine peste Rusia. Dar, mai spunea Putin, noi ne-am delimitat de cei doi trădători și vrem să menținem înțelegerile din 1945, cu cele două sfere de influență care se respectă reciproc. Desigur, cei doi trădători au fost Gorbaciov și Elțin.

(va urma)

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , , ,