Diplomatul Adrian Severin întărește legăturile de prietenie cu poporul venezuelean

14:31, 7 iunie 2021 | România | 412 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Astăzi, 7 iunie 2021, a avut loc în București o întâlnire între șeful misiunii diplomatice din Venezuela, dl. ambasador Alfredo Alfonso Torrealba, și Adrian Severin, diplomat român. În cadrul întâlnirii dl. Severin și-a exprimat sprijinul privind mișcarea bolivariană și dezvoltarea proiectelor diplomatice ale Venezuelei în România.

Adrian Severin este un politician și diplomat român care a primit ordinul „Francisco de Miranda” clasa I. Severin a fost euro-observator în Parlamentul European în perioada 2007-2014, deputat în perioada 1990-2008, Reprezentant al Adunării Parlamentare a Consiliul Europei în perioada 1993-1997 și 2003-2007 și Ministrul Afacerilor Externe în perioada 1996-1997.

În timpul conversației, Severin a subliniat că este foarte interesat să creeze o asociație de diplomați români care să aibă la bază un fond academic privind domeniul diplomației în vederea organizării de conferințe, dezbateri, evenimente, având ca teme, printre altele, mișcarea bolivariană, sancțiunile coercitive unilaterale impuse de SUA către Venezuela, tradiția diplomatică dintre România și Venezuela. Severin și-a exprimat respingerea totală privind sancțiunile penale impuse Venezuelei în acest moment de pandemie globală atât de dificilă și și-a exprimat sprijinul deplin pentru poporul bolivarian.

La rândul său, ambasadorul Torrealba și-a prezentat sprijinul privind proiectul de asociație a diplomaților români și a menționat că aplicarea măsurilor coercitive unilaterale în contextul unei pandemii vizează: slăbirea rolului central al statului, prevenirea dezvoltării strategiilor naționale care întăresc sistemele de sănătate și protecție socială, împiedică accesul universal, în condiții echitabile și accesibile, la vaccinuri și tratamente pentru a face față COVID-19.

În cele din urmă, ambele părți au convenit să lucreze împreună pentru a promova procesul de dezvoltare diplomatică dintre România și Venezuela.

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,