X

Corvin Lupu: o analiză a contextului internațional în care se desfășoară conflictul din Ucraina (partea 9)

Distribuie

 

Vă prezentăm cea de a noua parte dintr-o serie de dezvăluiri de o excepțională valoare pentru înțelegerea adecvată a actualului conflict din Ucraina. Aceste informații au fost prezentate de profesorul Corvin Lupu, un foarte reputat istoric și analist politic ce dă dovadă de un mare curaj și probitate morală. Emisiunea a fost transmisă în direct în data de 12 noiembrie 2022 de postul de televiziune România Civică TV și a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei.

Vă recomandăm să consultați și prima parte, a doua parte, a treia parte, a patra parte, a cincea parte, a șasea parte, a șaptea parte și a opta parte a acestei serii de articole.

Fraudele economice din România post-decembristă

Economia din România nu este corect fiscalizată, în special activitatea economică a companiilor străine care activează în România. Acestea nu plătesc redevențele firești, stabilite în perioada 2017-2019, de aproximativ 50% din exploatările de resurse naturale. Străinii ne dau sub 5% din cât exploateză. La fel este și cu băncile sau societățile de asigurări. Acestea din urmă mai reprezintă doar 2% asigurări românești. 98% sunt ale societăților străine. Contractele de privatizare, și ele, au fost incorecte pentru că nu au fost respectate caietele de sarcini valabile la momentul respectiv în România și în legislația euro-atlantică. În consecință respectivele contracte ar trebui considerate nule de drept pentru că nu au mai respectat normele stabilite. Dar, după cum știm, totul a fost mușamalizat.

Este necesar să înțelegem că în România încă sunt bani, resurse și posibilități foarte mari, multe lucruri încă se pot face pentru țară, trebuie doar voință politică. Tocmai de aceasta le este frică străinilor care ne exploatează, ca nu cumva România de astăzi să iasă din ipostaza de simplu consumator și piață de desfacere și nu cumva să redevină producătorul de ieri.

În 2012 prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu, care fusese promovat de SIE (Serviciile de Informații Externe), a fost dat jos pentru că nu a mai fost acceptat de SRI. În locul lui a fost adus finul directorului SRI, Victor Ponta. La un moment dat Ponta l-a adus pe Darius Vâlcov ca ministru de Finanțe, care, culmea, a făcut treabă bună în folosul României și din anul 2012 până în 2014 Vâlcov a achitat 10 miliarde de dolari din datoria României la FMI, contractată în 2010 de Băsescu în perioada prăbușirii (controlate!) a bursei din New York. Apoi, chiar dacă Vâlcov a mai luat un împrumut de 12 miliarde, i-a luat la dobândă mică, dar a reușit să achite toată datoria de 22 miliarde contractată de Băsescu la FMI. În 2016 Victor Ponta, cu toate păcatele lui, a ajuns până acolo încât a anulat acordul cu FMI! Deci iată că inițiative naționaliste au fost posibile, chiar dacă erau mulți oameni ai Sistemului în funcții cheie și iată că nu a fost nevoie de minuni ca să mai ieșim de sub influența khazaro-evreimii care trage sforile din Occident. Pur și simplu Vâlcov a apăsat pe niște pedale la ANAF și acesta a fiscalizat mai bine.

Poporului român i se induce ideea că am trăi din bani europeni și că fără aceștia am fi distruși. Dar acesta este un fals pentru că banii pe care îi dăm noi sunt cel puțin tot atâția câți primim de la UE, plus că administratorii României sunt obligați să închidă ochii la nefavorabila fiscalizare (pentru România) a afacerilor și a economiei din țară, din care profită străinii (companiile multi-naționale, băncile, societățile de asigurări). Un exemplu: ANAF-ul a fiscalizat corect în anul 2020 doar 27% din sumele rulate în România, adică vreo 60 de miliarde de euro. Asta înseamnă cam un sfert din totalul banilor rulați în România în acel an. Noi primim de la UE 3 miliarde în PNRR plus 3 miliarde împrumut, dar străinii iau cel puțin 100 de miliarde prin fiscalizare frauduloasă în fiecare an. Cum să nu le convină? Deci UE nu ne dă, ci ne spoliază!! Și în plus trebuie să ne și supunem orbește, să respectăm „valorile europene comune”! Mai mult, ne impun condiții, ne anulează suveranitatea națională.

În realitate toată Europa este la picioarele bancherilor de pe Wall Street. Am văzut asta și cu ocazia conflictului din Ucraina. La un ordin dat de khazari 40 de națiuni și-au sacrificat propriile interese pentru a servi interesele stăpânilor globaliști (iudeo-khazari) împotriva Rusiei. Vedem cum populațiile din acele țări sacrificate protestează puternic, spre deosebire de populația din România, extrem de pasivă. Populația din Europa realmente fierbe.

Distrugerea României post-decembriste pe domeniul militar

Pentru România dezastrul militar a început acum aproximativ 20 de ani prin desființarea serviciului militar obligatoriu și a unei mari părți a armatei române, care avea peste 450.000 de militari (plus cinci milioane de rezerviști care erau menținuți în formă). Acum mai avem doar 50-60.000 de militari (și doar câteva mii de rezerviști). În plus, acum mai avem și armate străine pe teritoriul țării, cărora le plătim toate cheltuielile. Solde de 10-15.000 dolari. Sunt peste 5.000 de militari străini, fac exerciții cu avioane, au antrenamente, cumpărăm armament produs de alții (industria militară a României avea cam 275.000 de muncitori). Ca idee: în comunism lucrau în agricultură aproximativ cinci milioane de oameni. Dar 275.000 de oameni din industria de armament aduceau țării tot atât profit cât aduceau cei cinci milioane din agricultură! Încă ceva: s-a renunțat și la doctrina militară de apărare a țării, pe care o aveam de sute de ani. Apoi, din 1968 am avut și gărzi patriotice și unitățile „R”, de la „rezistență”, pentru apărarea secretă a țării. Și securitatea avea unitățile secrete „S”, care NU au fost activate de Iulian Vlad atunci când generalul Vasile Milea a fost asasinat în 22 decembrie 1989. În 1987 Occidentul ne-a spus să cedăm serviciile secrete. Ceaușescu era decis să lupte cam cum au făcut-o vietnamezii cu SUA. S-a aflat, au aflat sovieticii, și aceștia au considerat că trebuie să îl elimine pe Ceaușescu. Mai ales că China sprijinea România, iar americanii au adoptat politica de a nu „da drumul câinilor războiului”. Și atunci sovieticii au desfășurat Planul Niestr (Planul Nistru), care însemna înlocuirea lui Nicolae Ceaușescu cu un lider devotat sovieticilor (bolșevicii khazari). Mai departe serviciile secrete au dezvoltat un plan mai larg, care a durat 20 de ani.

Este util să știm că în 1989 frații lui Ceaușescu, Marin și Ilie, l-au sfătuit pe Nicolae Ceaușescu să se retragă de la putere. Ei înțeleseseră că puterea va fi pierdută de România. Dar Nicolae nu a vrut să renunțe. Abia în 17 decembrie Nicolae a înțeles și el că a fost trădat și totul e pierdut, dar nu a mai fost lăsat să plece. El a spus în ședința de partid „Plec și vă las cu Iliescu”. Dar stenograma a fost falsificată și asta nu se mai știe. În ședința de partid la îndemnul lui Gogu Rădulescu mai mulți inși l-au oprit pe Ceaușescu la ușă și nu l-au lăsat să plece. Ceaușescu i-a întrebat: „Atunci vreți să luptăm cu sovieticii?”. Partidul a spus „Da, tovarășe secretar general, luptăm!”. Desigur, unii au spus asta din sinceritate, alții din falsitate, precum Gogu Rădulescu. Ceaușescu nu a fost lăsat de trădători să plece pentru că asta le-ar fi stricat lor tot planul, inclusiv perspectiva de a pierde puterea. Voiau să îl aducă pe Ceaușescu într-un punct fără ieșire, ca să scape definitiv de el. Doar patru zile mai târziu, Gogu Rădulescu și cu generalul Iulian Vlad au încercat să îl convingă pe generalul Vasile Milea să îl aresteze pe Ceaușescu. Acesta (Milea) a refuzat și din acest motiv a fost asasinat în propriul birou.

Poporul român a fost înșelat în 1989 cu ideea că străinii vin la noi ca să ne dea libertate, prosperitate, drepturi și să ne învețe democrația. A fost o așteptare naivă, care ne-a îngropat.

Să observăm acum că pe 11 octombrie 2011 a fost publicat în Monitorul Oficial Legea privind Parteneriatul Strategic cu Statele Unite. Dincolo de generozitatea afișată de a ne alia cu cea mai mare putere militară, prin acest parteneriat a fost de fapt externalizată comanda armatei române!! Armata română este astăzi condusă de generali americani. Această lege a Parteneriatului este ilegală! Pentru că încalcă însăși Constituția României, care prevede că România este un stat suveran și independent, și care, evident, nu poate să predea comanda armatei în afara țării. Curtea Constituțională ar fi trebuit să respingă imediat această lege ca fiind neconstituțională! Ulterior, în aceeași situație de încălcare a Constituției și a suveranității țării s-au găsit nenumărate alte legi venite din partea UE și a altor foruri, legi care ar fi trebuit respinse de Curtea Constituțională. Dar această curte a fost influențată politic și astăzi a ajuns o cârpă în mâinile colonialiștilor. Da, față de marile puteri nu poți fi complet suveran și independent, dar depinde în ce măsură accepți asta.

Trebuie să mai precizăm ceva față de acel mult-lăudat Articol 5 al alianței NATO. Dacă România ar fi atacată, aplicarea articolului 5 înseamnă că statele NATO s-ar întruni și ar vota ce să facă. Dacă ar vota în unanimitate să intervină militar, abia atunci s-ar interveni. Dar dacă unii nu ar fi de acord, atunci acea țară ar fi lăsată să se descurce singură și probabil așa ar fi lăsată România! Pentru că Ungaria sau Croația s-ar opune ca ei să fie târâți în război. Să ne amintim că și Trump a vrut desființarea NATO, iar Macron a zis în 2019 că „NATO e în moarte cerebrală”. Iar Germania a refuzat să achite acele contribuții de apartenență la NATO la cota de 2%.

Până în 1989 România a avut demnitate ca putere militară. Chiar dacă a făcut parte din Tratatul de la Varșovia, nu s-a aliniat comenzii Moscovei sovietice de a ataca Ungaria și Cehoslovacia și, chiar mai mult decât atât, după aceea nu a mai permis armatelor sovietice și altor armate din Tratatul de la Varșovia să facă aplicații pe teritoriul României. Represaliile din partea Moscovei au fost dure. Trupele speciale Spetnatz au aterizat cu avioanele la sediul securității din Praga și au împușcat în cap toți ofițerii cehi care (cu ajutorul României!) făcuseră dosare împotriva agenților KGB de pe teritoriul Poloniei. Filmele și pozele cu acei ofițeri uciși au fost puse pe masa mareșalului și președintelui Leonid Ilici Brejnev. Au vrut să facă și în România la fel, dar generalul Niculcioiu a știut să ascundă filmele și basarabenii din servicii trimiși de Moscova nu au găsit dosarele cu rețelele KGB în România.

Ceaușescu a făcut și greșeli, a trecut niște linii roșii. În 1957 a fost în avionul în care a murit ministrul de externe Grigore Preoteasa pe aeroportul din Moscova. Și Ceaușescu a fost rănit la corzile vocale, dar a fost vindecat de profesorul Hociotă. Ulterior Ceaușescu a trimis documente secrete prin Hociotă în căsuța poștală a unei bănci din Paris. Serviciile engleze îl anunțaseră pe Ceaușescu de iminenta lovitură de stat. Și Gheorghiu Dej a fost anti-sovietic, dar cu anumite linii roșii pe care Dej nu le-a depășit și de aceea Brejnev l-a tolerat. Dar Ceaușescu a depășit acele limite. De exemplu, așa cum arată cercetările lui Larry Wats (fost colonel CIA, care a avut acces la foarte multe arhive ale serviciilor secrete din mai multe țări), aflăm că în 1974 România lui Ceaușescu a încheiat un acord militar secret cu Statele Unite. Noi primeam armament sovietic, dar acesta era studiat de americani. Sovieticii au luat asta drept trădare pentru că noi eram membri în Tratatul de la Varșovia.

De ce nu s-a debarasat Ceaușescu de agenții KGB din serviciile sale de securitate?

Da, Ceaușescu le-a spus celor din securitatea noastră să nu mai colaboreze cu agenții KGB. Dar cei din Securitatea română au considerat că acest ordin este nerealist și că este imposibil să nu te subordonezi KGB, care avea România la mână. Șefii serviciilor române au fost gradat racolați de Moscova. Șefii Securității române știau foarte bine ce au pățit șefii serviciilor din Cehoslovacia și știau că nu e de glumă cu KGB. Aici a fost ruptura dintre Securitate și Ceaușescu!

Care a fost traseul Poloniei după destrămarea URSS?

Au șantajat americanii chiar la sugestia Papei Ioan Paul II (care era de origine poloneză) și au spus că dacă FMI nu le șterge datoria externă, atunci ei vor merge pe mână cu rușii. Și atunci SUA au făcut în așa fel încât datoria Poloniei (care era mult mai mare decât a României) a fost ștearsă. Dar, atenție! Papa Paul II nu a murit de moarte bună, așa cum se susține oficial, ci (din surse sigure care i-au parvenit d-lui Corvin Lupu) a fost asasinat de călugării iezuiți de la Vatican. Și tot aceștia l-au determinat în 2013 pe Papa Ratzinger să se retragă. Evident, aceste fapte nu pot fi dovedite cu probe. Papa le-a spus polonezilor: „URSS ne-a chinuit timp de 50 de ani, dar ne-a lăsat țara întreagă. Sovieticii nu mai sunt la putere. Acum fabricile, pământurile și pădurile, șantierele navale, minele și bogățiile noastre, toate au rămas aici. Noi ne vom reface sufletul național. Dar fiți atenți că cei din Occident care vin la conducerea Europei vor să ne ia totul!”. Și ulterior s-au descurcat mai bine. Polonezii au stopat rapid și retrocedările.

La noi și astăzi se acordă retrocedări. Transilvania e luată aproape toată de unguri, de sași și de evrei. În Sibiu, de exemplu, germanii au revendicat clădiri, le-au obținut cu ajutorul trădătorilor din guvernul României și acum primesc sume imense drept chirii pe care le plătește primăria. Pentru școli, pentru mari licee, spitale, grădinițe, instituții publice, etc. La fel au făcut și ungurii: au obținut de la români terenuri și proprietăți imobiliare prin retrocedări.

Ce a fost „Planul Valev”?

Trebuie știut că România a fost integrată în organizația Comunitatea de Ajutor Economic Reciproc (CAER) a țărilor socialiste. Sovieticii au urmărit să impună acolo o integrare de tipul celei pe care o practică astăzi Uniunea Europeană și în acest context au urmărit să ne impună un plan pe linie de agricultură, numit „Planul Valev”. Prin acest plan se urmărea ca România să devină doar o țară producătoare agricolă. O țară care să dea hrană statelor socialiste și să primească produsele industriale din Cehoslovacia și RDG. Acestea primiseră acord să devină „țări industrializate”. Dar din cauză că România s-a opus prin poziția președintelui Gheorghiu Dej, Planul Valev a căzut. Cuvântarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej în plenul CAER, în fața tuturor șefilor de state socialiste, va rămâne în istorie ca un model de suveranism național. El și-a asumat un mare risc și, într-adevăr, a fost asasinat la 60 de ani, prin iradiere, de către sovietici. Dar Dej a fost un erou pentru că a lăsat o țară cu perspective de a deveni și mai liberă. A urmat la conducere Ceaușescu și el a urmat linia naționalist-suveranistă, chiar dacă a fost făcut de Securitate să pară în fața poporului a fi un tiran și un megaloman.

Puteți urmări aici înregistrarea emisiunii:

(va urma)

Facebook Comments
Calistrat Atudorei:
Comentează