X

Corvin Lupu: o analiză a contextului internațional în care se desfășoară conflictul din Ucraina (partea 5)

Distribuie

sinteză efectuată de Calistrat Atudorei

Vă prezentăm cea de a cincea parte dintr-o serie de dezvăluiri de o excepțională valoare pentru înțelegerea adecvată a actualului conflict din Ucraina. Aceste informații au fost prezentate de profesorul Corvin Lupu, un foarte reputat istoric și analist politic ce dă dovadă de un mare curaj și probitate morală. Emisiunea a fost transmisă în direct în data de 8 octombrie 2022 de postul de televiziune România Civică TV și a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei.

Vă recomandăm să consultați și prima parte, a doua parte, a treia parte și a patra parte a acestei serii de articole.

Diferența dintre știință și propagandă

Profesorul Corvin Lupu a predat peste 20 de ani disciplina „Analiza Conflictelor Internaționale” pentru studenții de la Academia de Securitate și în cadrul programelor de formare a cadrelor militare, a instruit sute de ofițeri, a predat și în învățământul civil, a predat și în SUA.

Pe baza experienței sale, dl. Corvin Lupu subliniază că nu ai cum să faci o analiză obiectivă a unui conflict internațional dacă te raportezi la un singur punct de vedere, la perspectiva unei singure părți. Aceasta nu este o analiză profesionistă! Cu toate acestea, punctul unic de vedere este din păcate predat chiar și în universități. În mod evident, aceasta nu mai are legătură cu știința, nu mai e o confruntare de idei, ci este o banală propagandă.

Domnul Lupu a explicat că în studiul relațiilor internaționale sunt în mod suplimentar necesare trei mari discipline: politologia, istoria, și studiile de securitate. Dar foarte importante sunt și sociologia, psihologia sau filosofia. Toate se bazează pe confruntarea de idei, ceea ce nu mai vedem astăzi în analiza publică sau în învățământul universitar. Nu mai auzim decât punctul de vedere al Kiev-ului, al Washington-ului și al Occidentului.

Semnale îngrijorătoare

Este semnificativ că președintele Chinei a spus recent că trebuie să ne pregătim în vederea începerii unui război adevărat! Deci până acum conflictul dintre Rusia și NATO a fost un fel de glumă. Ceea ce a spus președintele Chinei reprezintă un semnal foarte important. În context internațional China a făcut la fel ca Rusia: urmează un parcurs prin care iese de sub jugul globalist. Chinezii au folosit pLandemia globalistă pentru a scoate agenții străini din țară.

Din punct de vedere militar China e mult mai slabă decât Rusia. Are doar 350 de focoase nucleare. Rușii au 6.500, americanii au 6.000, chinezii au doar 350. Să nu uităm că în ultimă instanță cea mai mare putere de influență în lume este dată de forța militară.

Un alt semnal este că pe la începutul războiului, prin februarie, președintele Franței, Emanuel Macron, a spus că nu ar dori ca Franța să devină țară co-beligerantă în conflictul din Ucraina. Și tot la fel a spus și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Cei doi au făcut respectivele declarații în aceeași săptămână, ceea ce arată că se tem că țările lor ar putea fi antrenate în război împotriva voinței lor. În același timp, președintele Macron a afirmat că „Epoca abundenței s-a sfârșit pentru Europa”. Adică este conștient că modul în care se comportă Europa este total neproductiv.

În mass-media din SUA sunt tot mai multe dezbateri că sunt șanse mari să aibă loc un atac al Chinei asupra Taiwanului. Dar se estimează că acest atac ar urma abia după alegerile generale din China, care tocmai se desfășoară acum. Să ținem cont că și în China sunt mari frământări, există facțiuni opuse. Și chinezii au un Siloviki, ca și rușii, iar grupul lor de comandă este comisia militară de lângă președintele partidului. Xi Jinping doar este băgat în față în aparatul executiv, dar în sectorul deliberativ există un conclav de decidenți format din foști miniștri și alți oameni importanți. Rusia lucrează cu China nu neapărat din afinități politice, ci forțată de împrejurări. Imperativul lor este că trebuie să se alieze împotriva Occidentului, care a devenit distructiv și avid de putere.

Ca un exemplu al agresivității americane, să remarcăm că în Irak au fost trei milioane de morți civili în urma misiunii militare a SUA din anul 2003. La aceasta adăugăm și morții din anii 1990, cauzați de embargo-ul dictat de America.

În prezent este clar că și Vaticanul a fost acaparat de globaliști. Este o afirmație care poate îi dez-amăgește pe creștinii de confesiune catolică, dar realitatea vorbește prin ea însăși.

Tabloul de ansamblu este că sub fațada unipolarității americane (cu ale sale valori universale precum „democrația” și „drepturile omului”, de fapt ale minorităților etnice și sexuale) globaliștii urmăresc să instaureze Guvernul Mondial dictatorial.

Sabotarea Europei de către SUA

În ceea ce privește cele patru explozii de la conductele Nord Stream 1 și 2, acestea au avut loc în zona economică a Danemarcei, Suediei și Poloniei, zonă controlată de serviciile americane. Ca să credem că Rusia și-ar fi distrus conductele este o imensă prostie. Dacă nu ar fi vrut să mai ofere gaz Europei atunci pur și simplu nu mai dădeau, nu erau nevoiți să își distrugă propria lucrare. Desigur, este încă prematur să formulăm concluzii decisive.

Ce s-a petrecut cu conductele Nord Stream, cine a avut interesul să le saboteze? Să ținem cont că norvegienii dau gaz pentru UE prin Nord Stream. Ei bine, SUA a vrut să stopeze asta. Plus că globaliștii care acționează prin America au dorit să elimine alternativa, în sensul că poate totuși Europa s-ar putea răzgândi și ar mai dori să ia gaz ieftin din Rusia. Acum, cel puțin deocamdată, nu se mai poate.

Vedem de asemenea că în Italia naționaliștii s-au unit. Chiar dacă noua prim-ministru, Giorgia Meloni, adună putere spunând că e pro-NATO și pro-Ucraina. Să nu ne lăsăm înșelați de aparențe. Constatăm că naționaliștii din toate statele sunt acum identificați cu fasciștii pentru că sunt împotriva globaliștilor (de fapt a khazaro-evreilor).

În orice caz, este clar că de acest război profită cei care vor să slăbească Uniunea Europeană. Liderii politici din Franța, Germania și din multe alte state pur și simplu se subordonează unor decizii care sunt luate de Actorul Globalist (Oculta Mondială). În aceste condiții este absolut evident că în viitorul apropiat va avea loc o restrângere economică pe toate planurile în UE. Cu alte cuvinte, va urma o criză de energie, de alimente, inflație, etc.

Dintr-un alt punct de vedere, 60% din echipamentele militare ale UE sunt achiziționate din afara UE. Se vede din nou că UE este dependentă total de stăpânii de la Washington. De altfel, angajamentul UE alături de Ucraina depășește orice calcul de interese ale UE.

Rusia a întors foaia

Să nu uităm că aici este de fapt un război al rușilor naționaliști cu khazaro-evreimea mondială. Aceștia din urmă au vrut să mute noua Cortină de fier până la granița Rusiei. Problema pentru globaliști este că Rusia are armament superior NATO. Chiar și Trump a recunoscut pe vremea când era președinte că rachetele americane nu pot străbate scuturile rusești, dar invers se poate! Trump afirma că America are nevoie de un alt scut.

În data de 22 septembrie 2022 a avut loc o ședință ONU. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a ținut un discurs și a zis în fața Consiliului de Securitate al ONU următoarele:

Da, o spun pentru prima dată. Dacă suveranitatea naţională ne este atacată sau este în pericol, Federaţia Rusă e în măsură să declare război direct împotriva SUA, Marii Britanii, Franței sau Germaniei. Oare ei pot face același lucru? Își permit? Au pe ce se baza? Sunt stabili emoţional să faca asta? Se gândesc la repercusiuni? Se gândesc la poporul lor? Răspunsul este: NU. ÎNTOTDEAUNA S-AU GÂNDIT DOAR LA AVERILE LOR, LA INTERESELE LOR, CĂLCÂND PESTE CADAVRELE OAMENILOR SIMPLI, A TUTUROR, indiferent că ar fi vorba de popoarele lor sau de alte popoare. Din această cauza noi, Federaţia Rusă, am spus: AJUNGE ! PÂNĂ AICI! O sa abolim sclavia, dictatura, nazismul și absolut tot ce e nociv în SUA și Statele Occidentale. E suficient cât am îndurat la destrămarea URSS, la atrocităţile partenerilor noștri americani și occidentali în Serbia, Irak, Afghanistan, Libia și nu știu mai pe unde. Diplomaţia are și ea limitele ei de bun simț, dar dacă perpetui în a trece de bună voie acea linie roșie a bunului simț, trebuie să iei cartonașul roșu și să părăsești terenul de joc. Rusia NU VA MAI FI NICIODATĂ UNEALTA NIMANUI ȘI NICI LA MILA NIMĂNUI!

Dacă trebuie să schimbăm lumea din temelii, o vom face și ne asumăm asta. Avem cu ce, avem cu cine, avem metode, avem mijloace, dar dincolo de toate, avem ceea ce ei nu au pentru că s-au complăcut în propaganda lor mincinoasă în a nu-l avea: AVEM ADEVĂRUL!

Noi avem diplomaţie, noi avem bun simț, dar ei (ucrainienii) nu le au și se încred orbește în minciunile care vin din occident și de peste ocean. Știu că sunt slavi ca noi, dar trebuie să ajungem în punctul ca nouă, rușilor, să ne fie rușine de asta? Pentru ce? Pentru că le vrem binele și pentru că le-am protejat civilii? Ce voia domnul Kuleba să vorbesc cu dânsul dacă el îndruga numai minciuni, aceleași minciuni, mereu aceleași?

De aceea am plecat. Pentru că îmi era și mie rușine, că și dânsul era slav ca mine, îmi era și mi-a fost rușine de rușinea și înjosirea lui. Dar, AJUNGE! Noi suntem Rusia și de acum încolo nu o să mai fiu acel diplomat cenzurat, îngăduitor sau milos. Până una, alta, NOI SUNTEM RUSIA și îmi pare rău că până în această seară l-am temperat pe președintele Putin în legătură cu ei. Cu amărăciune în suflet vă spun: NU MERITA ȘI NU O SĂ MAI FAC ASTA. La revedere!”

Criza din Ucraina este în desfășurare. Conflictul în desfășurare este ca o alergare de cursă lungă. Deocamdată războiul a fost purtat de Rusia cu armament foarte vechi. Este cert că armata rusă a fost până acum doar într-o fază de antrenament. Rușii nu au mai avut demult un război de mare anvergură. Să observăm că e o practică destul de comună: și în al Doilea Război Mondial Rusia a luptat mai întâi cu puștile din 1877, rămase din războiul cu turcii.

Putin și Lavrov afirmă în mod repetat că urmăresc să menajeze populația din Ucraina. Kiev-ul, în schimb, vrea să atragă Rusia în lupte de gherilă urbană, tocmai pentru ca rușii să ucidă în mod implicit și civili ucraineni. Neo-naziștii lui Zelensky amplasează arme în blocuri și atacă trupele ruse și chiar populația ucraineană de etnie rusă de acolo, așa cum a certificat până și Amnesty International.

Oligarhii ruși sunt acum foarte supărați. Pentru că au fost parțial deposedați de puterea financiară și total deposedați de puterea politică. Plus că nu mai sunt lăsați să fugă în America sau Israel. Au fost sistate emigrările. Mai sunt permise doar cu avizul unei Comisii care verifică dacă au furat din averea de stat a Rusiei. Ceea ce se petrece este că acum în Rusia a fost identificat inamicul principal și anume khazarii infiltrați de peste 100 de ani. Oligarhii khazari erau un inamic intern nedeclarat. În duplicitatea sa, acest inamic părea că se înscrie în regulile cerute de Kremlin, dar în realitate oligarhii constituiau „curele de transmisie” prin care Rusia era încorsetată și subjugată de Occident. Pentru că, așa cum știm, multinaționalele sunt interfața Guvernului Mondial. Așadar această dominație insidioasă asupra Rusiei s-a încheiat odată cu declararea pe față a conflictului cu globaliștii, în data de 24 februarie 2022.

Ca o perspectivă mai largă, să ne amintim că nu demult Putin a declarat că „Operațiunea militară specială din Ucraina este doar o etapă dintr-un proiect mult mai larg”!!

Ucraina este deja devastată economic

Toată Ucraina este acum o ruină. Datoria externă a depășit 90% din PIB. Dar pe viitor ucrainenii au de plătit dobânzi. Să ținem cont că tot ceea ce ei primesc din Occident este pe bază de împrumut! Vor trebui să dea înapoi!

Mișcarea Rusiei cu referendumurile a fost devastatoare pentru economia Ucrainei. Teritoriile preluate dădeau 60% din PIB-ul Ucrainei. În actualele condiții se pare că iarna aceasta în Odessa, de exemplu, va fi fără gaz și curent pentru populație. Există și informații că China ar dori să preia sub control Odessa. În mod asemănător, portul Pireu din Grecia e luat pentru o perioadă de 50 de ani tot de China.

Au fost demonstrații cu milioane de americani împotriva războiului din Irak, dar presa globalistă nu s-a scandalizat. În schimb, pentru faptul că au plecat din țară un mic procent de ruși, care poate nici nu au fost chemați la încorporare, mass-media face mare scandal.

Să avem în vedere și că în ultimii doi ani au fost șase mobilizări parțiale în Ucraina, pe timp de pace, ceea ce a fost ilegal. Mobilizări armate împotriva ucrainenilor de etnie rusă din Ucraina! Nici asta nu se spune în mass-media.

Și America se trezește

Pe de altă parte, să observăm așa cum am mai spus și în emisiunile anterioare, că America fondatorilor albi este susținută de republicani. Democrații îi susțin pe globaliști.

Trump a crescut veniturile americanilor prin colectarea impozitelor de la firme. Corporațiile care produc în străinătate au fost taxate cu 20% în plus. În SUA foarte mulți au ajuns boschetari pentru că producția a fost externalizată, populația nu a mai avut efectiv loc de muncă în țară. Însă companiile care și-au internalizat înapoi producția (au revenit acasă, în SUA) au primit subvenție de 20%. Acești 40% au ridicat foarte mult SUA. Cu toate astea, procesul i-a deranjat teribil pe globaliștii khazari pentru că reprezentau pași în direcția de-globalizării!

Și în America există o luptă enormă pentru scoaterea oligarhilor de la putere. Va conta enorm ce va fi în alegerile din noiembrie, cele numite Mid Terms.

Naționaliștii americani (Trump) vor o Europă a națiunilor, nu a funcționarilor docili ai UE, cu salarii de 20-30.000 euro pe lună. Este semnificativ ce spunea și Giorgia Meloni: „UE vrea să ne facă sclavii perfecți.”

Așadar să avem încredere că în „laboratoarele” Americii există și proiectul suveranist pentru Europa. Dar e un proiect susținut doar de Trump și republicanii săi.

*

În ceea ce privește România, menționăm ca o anticipare a dezvoltărilor de idei viitoare că după anii 1990 a fost pusă pe roate la noi o politică globalistă. Totuși, în 2017 a existat o anumită ezitare deoarece SRI a vrut să o vireze pe direcția suveranistă. Vom analiza aceasta într-o emisiune viitoare.

Să mai observăm în final că în prezent lumea evreiască pare a fi scindată. Globaliștii khazari sprijină Ucraina, dar Israelul se teme să o ia ferm pe această pantă. Drept dovadă, Israelul nu a impus sancțiuni pentru Rusia.

Puteți urmări mai jos înregistrarea emisiunii:

(VA URMA)

 

 

Facebook Comments
Calistrat Atudorei:
Comentează