X

Corvin Lupu: o analiză a contextului internațional în care se desfășoară conflictul din Ucraina (partea 7)

Distribuie

Vă prezentăm cea de a șaptea parte dintr-o serie de dezvăluiri de o excepțională valoare pentru înțelegerea adecvată a actualului conflict din Ucraina. Aceste informații au fost prezentate de profesorul Corvin Lupu, un foarte reputat istoric și analist politic ce dă dovadă de un mare curaj și probitate morală. Emisiunea a fost transmisă în direct în data de 30 octombrie 2022 de postul de televiziune România Civică TV și a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei.

Vă recomandăm să consultați și prima parte, a doua parte, a treia parte, a patra parte, a cincea parte și a șasea parte a acestei serii de articole.

Cadrul general al analizei

O eventuală implicare a României în actualul conflict din Ucraina, împotriva Federației Ruse, se aseamănă cu ofensiva armatei române din anul 1941 sub comanda mareșalului Antonescu împotriva sovieticilor? Există foarte multe argumente care contrazic această paralelă des utilizată în prezent în media corporatistă.

Este util să precizăm că după venirea la conducere a lui Putin naționaliștii ruși au început să se împace cu toți vecinii lor, mai ales cu China. Pe aceeași linie, în anul 2003 Putin i-a îndemnat pe conducătorii de la București să nu implice România în alianța NATO. Ca alternativă, Putin a prezentat oferte generoase (restituirea teritoriilor pierdute de România, restituirea tezaurului, ajutor militar, cooperare economică). A fost refuzat.

În momentul de față se pare că mai există totuși și forțe naționaliste în România. Un exemplu este că Vasile Dâncu și-a dat recent demisia din funcția de ministru al apărării tocmai pentru a nu contribui la împingerea României în război.

Parcursul României post-decembriste

S-a trecut la depopularea țării prin încurajarea mentalității de a nu mai face copii și prin favorizarea emigrării. Asistăm de câțiva ani și la proliferarea și propaganda drogurilor. Este semnificativ că datele privind numărul persoanelor dispărute / traficate anual depășește 1000 pe an. Acești copii sau tineri sunt folosiți pentru prostituție sau chiar pentru trafic de organe. Nu există nicio anchetă oficială despre asta.

Un alt fenomen foarte grav este distrugerea economiei românești și înlocuirea ei cu economia străinilor. Se practică manipularea că PIB-ul României ar fi într-o creștere continuă după anul 1989. Dar nu se ține cont de inflația generată de tipărirea dolarilor fără acoperire în valori și active fizice. În plus, cea mai mare parte a PIB-ului de azi al României este al companiilor multinaționale, care nu plătesc taxe și își exportă profiturile către companii off-shore. De asemenea, forța de muncă și resursele sunt la cheremul străinilor. Ca stat, nu avem voie să stabilim relații comerciale decât cu cine ne aprobă „stăpânii”. China ne-a propus relații comerciale extrem de avantajoase. Dar și în acest caz administratorii României au refuzat.

Este necesar să știm că primim 1800 de tiruri pe zi care aduc aluat congelat pentru toate supermarketurile. În condițiile în care ne vindem grâul extrem de ieftin și cumpărăm masiv acest aluat cu aditivi toxici de la străini.

Cine a instrumentat mineriadele?

În prima fază, după Lovitura de Stat din decembrie 1989, minerii au fost manipulați de SRI, FSN și Iliescu. Dar a existat și o etapă când minerii înșiși au devenit o forță naționalistă, după 1999, și atunci au fost la rândul lor reprimați. În această a doua fază mineriadele au îngrijorat diriguitorii din afara țării, care au luat măsuri.

În iunie 1990 forțele armate de la răsărit (din Rusia și Republica Moldova) care se implicaseră în „Loviluție” încă mai activau în România. Au participat la reprimarea protestelor din Piața Universității. Unii dintre respectivii soldați erau îmbrăcați în mineri.

Reziștii TFL-iști au fost creația generalului SRI Florian Coldea și a multinaționalelor. Reziștii au intervenit pentru a înăbuși inițiativele naționaliste ale șefului PSD Liviu Dragnea. Dragnea a fost sabotat inclusiv de colegii lui din PSD, securiștii (succesiv prim-minștri) Grindeanu și Tudose. Dragnea cerea în mod firesc de la străini redevențe mai mari pentru România, redevențe care erau și au rămas la cuantumul ridicol de 0,5-2,5% din valoarea rezultată din exploatarea resurselor de către străini.

Mugur Isărescu este ofițer de securitate încă din 1969. A lucrat la Institutul de Economie Mondială, apoi a fost șef al Misiunii României în New York. În 2002, în calitate de șef al BNR, a anunțat că Banca României nu mai are nevoie de aur. Au fost închise minele de aur și combinatele de prelucrare a aurului. Statul român nu a mai achiziționat aur, iar lingourile țării (61 de tone) au fost expediate „pentru garanție și siguranță” în băncile kazaro-evreiești.

Darius Vâlcov, colaboratorul lui Liviu Dragnea, a fost arestat. La rândul său, Victor Ponta a fost dat jos prin atentatul terorist de la clubul Colectiv. De ce? Pentru că Ponta rupsese acordul cu FMI. Știa foarte bine că Mafia Khazară distruge România. Ponta a făcut multe rele, fiind parte a Sistemului, dar aici a făcut un lucru bun. Pe de altă parte, Darius Vâlcov și Liviu Dragnea au dezertat din Sistemul Globalist și au vrut să facă ceva bun pentru România. Ca urmare, au fost arestați cu acuzații inventate. Dragnea a făcut și pușcărie și se pare că Sistemul vrea să îl închidă din nou (ca să nu mai aibă inițiative „periculoase”).

Globaliștii folosesc ca modalitate de expansiune colonialismul. Să fie foarte clar.

Este de remarcat că Viktor Orban și alții au spus-o foarte clar: până în anul 2030 este foarte probabil că UE și NATO vor dispărea.

Puteți viziona aici înregistrarea emisiunii:

(va urma)

Facebook Comments
Calistrat Atudorei:
Comentează