Grupul pentru România salută participarea a trei dintre membri săi la lucrările Congresului Mondial împotriva fascismului, neonazismului și altor manifestări similare, care urmează să se desfășoare în zilele 10-11 septembrie la Caracas – Venezuela.
Grupul pentru România apreciază la modul superlativ lupta victorioasă a poporului din Venezuela pentru libertate și independență națională din ultimele decenii, luptă care resuscitează idealul de suveranitate al lui Simon Bolivar (El Libertador) eroul național al Venezuelei care, la începutul secolului al XIX-lea, a reușit să elibereze nordul Americii hispanice. Lupta actuală a poporului venezuelean a condus la obținerea și păstrarea libertății, independenței naționale și conservării bogățiilor naționale, în timpul președinților Hugo Chávez și Nicolás Maduro Moros. Grupul pentru România consideră că Venezuela este un exemplu demn de urmat de către toate popoarele care doresc să se elibereze de sub stăpânirea și exploatarea regimului iudeo-american.
De asemenea, Grupul pentru România își exprimă speranța că cererea Republicii Venezuela de a fi invitată în calitate de membru al BRICS va fi aprobată. Grupul pentru România apreciază în mod deosebit Organizația BRICS pentru raporturile de deplină egalitate și respect reciproc între statele membre, în cadrul unui sistem în care statele membre sunt organizate în rețea, pe orizontală, spre deosebire de sistemul iudeo-euro-atlantic, în care statele sunt așezate piramidal, într-un sistem de inegalitate, dezavantajos pentru unele popoare, cu deosebire pentru poporul român.
Grupul pentru România își exprimă convingerea că, împreună cu statele partenere, poporul din Venezuela își va putea apăra și în viitor libertatea.
Grupul pentru România urează succes deplin lucrărilor Congresului Mondial împotriva fascismului, neonazismului și altor manifestări similare.
GRUPUL PENTRU ROMÂNIA
Semnează:
Atudorei Calistrat Marvin – dr. în Relații internaționale, jurnalist, moderator Tv;
Baltag Gabriela – fost judecător și membru în Consiliul Superior al Magistraturii, președinte de onoare al Asociației Magistraților din România;
Coja Ion – filolog, profesor universitar, scriitor;
Colceag Florian – matematician, profesor;
Dinu-Avrămuță Cezar – profesor, activist civic;
Drăghici Pompil – jurist, procuror, avocat, profesor universitar, decan barou de avocați;
Lupu Corvin – profesor universitar (Istorie contemporană și recentă, Relații internaționale, Studii de securitate), fondator de specializări universitare;
Horneț Iuliean – inginer, inventator, specialist în energie și mediu;
Izvoranu Adrian – manager, președinte al Confederației Sindicatelor din Industrie, Servicii și Comerț;
Manega Miron – poet, scriitor, jurnalist, director „Certitudinea”;
Moraru Paul – medic, specialist în medicină alternativă, jurnalist;
Naidin Adrian – muzician, violoncelist al Orchestrei Filarmonice Radio România;
Primo Laurențiu – activist civic, specialist în management, antreprenor;
Ștefănescu Gabriel – expert în finanțe publice; fost director general în Ministerul Transporturilor; fost director general în Ministerul Educației și Cercetării;
Vintilescu Mircea – sociolog, profesor universitar;
Zăgrean Leon – medic, profesor universitar.