Situația actuală a conflictului din Ucraina: 10 iulie 2022

19:40, 10 iulie 2022 | Europa, Uncategorized | 568 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Pentru a avea o imagine obiectivă și de ansamblu a conflictului din Ucraina este necesar să înțelegem că acesta nu se rezumă doar la o operațiune militară (fie ea și specială), ci cuprinde de asemenea o importantă dimensiune economică și una geopolitică.

În acest moment de la mijlocul lunii iulie 2022, ceea ce vedem în teren este practic finalul unei etape care deocamdată a vizat eliberarea Donbass-ului de sub ocupația neo-nazistă ucraineană. Dar nu am văzut încă răsturnarea guvernului ucrainean, sprijinit 100% de forțele euro-atlantice. Răsturnarea guvernului de la Kiev este un deziderat strict necesar pentru îndeplinirea celor două obiective enunţate încă din 24 februarie de către Kremlin: denazificarea şi demilitarizarea Ucrainei. Federația Rusă nu este nici măcar aproape de îndeplinirea acestor două obiective, așa că va continua! Dacă rușii se vor mulțumi cu Donbass-ul, neo-naziștii globaliști vor reprezenta în continuare o amenințare, care nu se va stinge niciodată de bună-voie.

Principala armă pe care Occidentul spera să o folosească împotriva Rusiei în cazul declanșării conflictului (pe care tot ei l-au forțat) a fost arma economică. Vesticii au avut ideea de a sugruma Rusia din punct de vedere economic. Planul era ca aducerea Rusiei într-o iremediabilă stare de criză să genereze atât de multe perturbări în statul rus încât populația însăși să ceară înlocuirea lui Vladimir Putin de la putere.

Însă rușii au un nivel de strategie care ar trebui să-l facă pe fiecare analist economic occidental să-și dea demisia și să se întoarcă la școală ca să învețe ce înseamnă cu adevărat economia globală. Continuăm să vorbim despre Vladimir Putin, Vladimir Putin, Vladimir Putin, de ca și cum el singur ar conduce Rusia. Făcând aceasta ignorăm realitatea că Federația Rusă are un guvern foarte eficient, o administrație publică strălucită, care este guvernată de niște oameni deosebit de competenți, care au făcut o treabă excelentă pentru Rusia. Spre deosebire de omologii lor americani, care promovează o narațiune falsă despre cât de grozavă este America și cum se învârte lumea în jurul Americii. Rusia are o apreciere extrem de realistă a rolului său în lumea în care se află și asupra modului în care funcționează relațiile dintre state. Și vedem acest lucru în consecințele care au apărut în prezent din punct de vedere economic.

Cheia acestui conflict va fi în cele din urmă ECONOMIA, ceea ce pare să însemne că Europa se va prăbuși economic înainte ca armata ucraineană (mai exact, armata NATO) să se prăbușească militar în totalitate.

Se pare că vom vedea o mulțime de țări europene inversându-și cursul politicilor în ceea ce privește Ucraina. În pofida ordinelor primite de la Washington și Bruxelles, liderii naționaliști vor spune că trebuie să ne dăm seama cum să supraviețuim, ca state. Și pentru a supraviețui trebuie să ne dăm seama cum să ne înțelegem pașnic cu Rusia, cum să restabilim legăturile economice cu ei și cum să obținem gazul rusesc care este atât de ieftin și pe baza căruia ne-am construit economiile. Acestea vor fi punctele critice și de aceea Putin a spus că Rusia nici măcar nu a început să producă suferință Occidentului și că Rusia are încă atât de multe modalități diferite de a crea mari probleme în Europa chiar acum.

Rusia va învinge în Ucraina și va obține ceea ce își dorește. Rusia va obține în primul rând un nou cadru european de securitate. Cu cât Occidentul va accepta aceasta mai devreme, cu atât va fi mai ușor pentru toată lumea. Dar dacă Vestul va dori să continue să facă jocuri stupide, atunci Rusia va continua să preseze militar, geopolitic și economic. Rusia nici măcar nu a început să facă tot ceea ce este în stare să facă pentru a provoca mari probleme Europei și Statelor Unite. Faptul că Rusia nu se grăbește să facă acest lucru arată un nivel de maturitate care nu există la liderii din Occident. Este clar că acești politicieni occidentali au încercat la maximum să accelereze cât mai mult posibil metodele de a produce suferință Rusiei. Dar tocmai de aceea au eșuat, mai ales din punct de vedere economic: pentru că au încercat să obțină rezultate imediate în loc să parcurgă o abordare graduală. Ei au presupus că dacă vor apăsa butonul sancțiunilor economice, Rusia se va prăbuși. Nu au avut dreptate! Rusia nu face niciodată aceeași greșeală. Rușii au învățat să amortizeze cele peste 10.000 de sancțiuni pe care Vestul i le-a impus în ultimii opt ani. Rusia este acum independentă și permite Occidentului să facă greșeli în dependența pe care Occidentul o are față de Rusia. Și rușii nu se grăbesc. Ei vor exploata aceste greșeli într-un mod la care globaliștii nu vor avea niciun răspuns și atunci Occidentul va trebui să își accepte înfrângerea și să accepte că ordinea internațională a intrat oficial în faza de multipolaritate. Pentru că alianța statelor care se opun globalismului și Noii Ordini Mondiale masonice crește pe zi ce trece. China, Iran, India, cam toată Asia de Sud-Est, Asia Centrală, Asia de Vest, dar și Africa, America Latină și America de Sud sunt de partea Rusiei. Cam două treimi din populația lumii a ieșit de sub influența globalismului și a ales alternativa multipolarității, a suveranității în alianță cu alte state libere și naționaliste.

Globalismul masonic este învins pentru că nu mai are nici capacitatea militară și nici pe cea economică de a domina lumea prin fațada unipolarității care pregătea de fapt instaurarea Guvernului Mondial. Evenimentele se precipită, iar Fiarei globaliste i-a mai rămas deocamdată doar propaganda prin mass-media și prin marionetele pe post de politicieni (gen Iohannis sau Zelenski), însă chiar și propaganda aceasta devine pe lună ce trece tot mai anemică.

Sus fruntea, sus inimile, surprizele bune abia încep!

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,