O nouă dezbatere incendiară la România Civică TV

O dezbatere care a avut loc sâmbătă seara la România Civică TV a prezentat și publicului român date mai puțin cunoscute și cenzurate de presa mainstream despre felul în care Ucraina pune în pericol civilii cu așa numitele bombe petală

23:02, 13 august 2022 | Uncategorized | 981 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Dezbaterea de la televiziunea online România Civică https://www.facebook.com/tvromaniacivica/videos/471009521230798 a prezentat publicului român date care îi sunt ascunse, dar care sunt deosebit de grave. La discuțiile live au participat scriitorul Calistrat Atudorei, autorul cărții ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”, doctor în filosofie, scriitorul Ovidiu Hurduzeu, jurnalistul Florin Platon și realizatorul tv George Bănulescu.

Potrivit acestuia din urmă, ”avem nevoie de astfel de voci și de informații foarte bine documentate. Ne ancorează în istoria recentă și nu numai. Avem nevoie să scăpăm de mega cenzura rețelelor de socializare, avem 59.000 de abonați și poate reușim să ajungem la 60.000 chiar în această seară”, a spus Bănulescu în deschiderea emisiunii, el însuși fiind prezentator tv la aceeași televiziune. George Bănulescu și-a asumat ca în timpul dezbaterii să preia mesajele cititorilor și întrebările lor și să fie vocea publicului în dialog cu invitații. El a anunțat de asemenea că pe 27 august vrea să inițieze un protest pentru că lucrurile nu merg bine în România.

Calistrat Atudorei a prezentat în cadrul dezbaterii dovezi despre faptele incalificabile ale armatei ucrainene care lansează bombe petală în zonele locuite de civili, bombe care nu sunt detectate ca metale și care pot fi luate drept jucării de către copii, aceste bombe provocând foarte multe victime în rândul civililor. Atudorei a prezentat imagini ale bombelor petală, ca și mărturia unui martor ocular din Donetsk care a explicat felul în care aceste arme sunt folosite de ucraineni împotriva civililor.

În continuarea acestor dovezi, Atudorei a descris pe larg și raportul Amnesty International care arată că Ucraina pune în pericol civilii prin practicile sale, ca și alte mărturii din surse occidentale care arată modalitatea criminală a ucrainenilor de folosire a civililor ca scuturi umane.

O discuție separată a fost dedicată crizei energetice pe care UE și-a provocat-o singură și asupra efectelor ei pentru România. Vorbitorii au fost de acord că vârful crizei energetice încă nu a fost atins și că este de așteptat ca la iarnă toată lumea să înțeleagă ce greșeală a făcut UE tăindu-și singură accesul la resursele naturale rusești.

Un alt punct al dezbaterii a fost venirea unui detașament al Forțelor Aeriene Canadiene în România și pericolul implicării României în conflict pentru că utilizarea aeroporturilor unor terțe state pentru a veni în sprijinul forțelor ucrainene poate fi văzută ca o implicare a acestor state în război, potrivit ministrului rus al apărării.

Nu în ultimul rând, situația centralei de la Zaporojie bombardate în mod iresponsabil de către ucraineni a fost un subiect dezvoltat de vorbitori, aceștia atrăgând atenția asupra absurdității acuzațiilor ucrainene că rușii s-ar bombarda singuri.

În cadrul dezbaterii au fost prezentate date interesante, cum de exemplu explicația lui Ovidiu Hurduzeu că ucrainenii au pierdut deja războiul și că ei îl prelungesc în mod cinic din motive propagandistice doar ca să fie mai multe victime și să arunce acuzații împotriva Rusiei.

La rândul său, Florin Platon, jurnalist și scriitor, a spus că Kievul a efectuat o operațiune punitivă împotriva populației de etnie rusă din Ucraina și care a început din 2014. El a amintit de 2 mai, de masacrul de la Odessa, când etnicii ruși au fot închiși în Casa Sindicatelor și incendiați, iar Calistrat Atudorei a explicat că acest gen de purificare etnică este specific nazismului, și acesta este un argument suplimentar că Batalionul Azov are comportament nazist.

Facebook Comments