România tace în timp ce creștinii ortodocși din Bucovina ocupată de Ucraina sunt bătuți și izgoniți

18:00, 22 martie 2021 | România | 587 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

de Teodor Bujor

Zilele trecute a apărut încă o dovadă că România nu are un aliat în Ucraina, ci un vecin dușmănos, și că zonele din țara vecină în care locuiesc etnici români nu au nici o protecție din partea autorităților ucrainene. Reprezentanții falsei „Biserici Ortodoxe a Ucrainei” au început deja să ia cu forța în posesie bisericile românești și îi agresează pe credincioși și pe preoți.

Un eveniment recent este elocvent pentru modul în care credincioșii români sunt agresați pe meleagurile lor strămoșești. În noaptea de 12 spre 13 martie a.c., în satul Zadubrovca, regiunea Cernăuți. Șase susținători ai „Bisericii Ortodoxe a Ucrainei” nou create, necanonice (rezultat al uneltirilor politice, iar nu al cursului firesc al credinței) l-au bătut crunt pe un enoriaș în vârstă de 63 de ani. Enoriașul era un etnic român aparținător al bisericii Sfântului Arhanghel Mihail al Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Anunțul incidentului dramatic a fost făcut chiar de Eparhia Cernăuților și Bucovinei.

După cum a relatat parohul bisericii Sfântului Arhanghel Mihail, preotul Vitalii Durov, aceasta era ziua de veghe a lui Vasile, el a preluat serviciul la 12 noaptea, dar deoarece în biserică erau oameni, iar a doua zi dimineața el trebuia să meargă la muncă, l-au lăsat să plece acasă.

Potrivit preotului paroh al bisericii din Zadubrovca, la orele 00.30 Vasile a ieșit din biserică. Unul dintre agresori i-a ieșit în cale lui Vasile la 300 de metri de biserică și a început să îl jignească și să strige la el. S-au apropiat alte cinci persoane, toți tineri, până în 20 de ani. Motivul se pare că era că răposatul bunic al unuia dintre atacatori fusese în conflict cu fostul paroh al bisericii, părintele Leonid. Drept urmare, Vasile a primit o comoție cerebrală și hematome multiple. Preotul a precizat că victima, Vasile Hașiuc, este un om liniștit și non-violent, așadar nu putea să îi provoace pe atacatori.

Dar acesta nu este un caz singular. Eparhia  Cernăuților și Bucovinei amintește că atacatorii care l-au agresat pe Hașiuc i-au bătut și pe enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene în luna mai a anului trecut.

Desigur, statul ucrainean se face că nu vede, pentru că el a inventat o nouă biserică pentru a rupe Biserica Ortodoxă Ucraineană, istorică și canonică.

Dar ce face statul român, aliat al Ucrainei, pentru că mulți dintre cei care au de suferit sunt etnici români? Iată că aceștia au căzut la mijloc într-un conflict în care conducerea Ucrainei calcă peste demnitatea și drepturile românilor doar ca să își impună politica proprie de deznaționalizare și de ”ucrainizare” a regiunii Bucovinei. Mai mult, de această dată, cu aprobarea tacită a Kievului, se caută preluarea și controlul asupra bisericilor românești.

În paralel, cei care au provocat această schismă a bisericii din Ucraina încearcă să obțină de la Patriarhia Română o recunoaștere formală, care însă, din fericire, până acum, nu le-a fost acordată de Biserica Ortodoxă Română. Dezbinătorii bisericii ortodoxe din Ucraina fac diligențe și presează Bucureștiul să le recunoască „dreptul” de a inventa o nouă biserică. În acest timp, în Bucovina, departe de ochii publicului român, creștinii ortodocși români sunt prigoniți, bătuți, amenințați, ca să nu mai țină de biserica lor istorică, ci să treacă forțat la biserica inventată de clasa politică de la Kiev!

Mai multe detalii, inclusiv imagini asociate incidentului, puteți accesa pe pagina comunității ortodoxe din Zadubrovca.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,