NATO, criticată în emisiunea-dezbatere ”România între Est și Vest”

Invitații de la România Civică TV au pus la îndoială legitimitatea NATO și au enumerat tragediile pe care această organizație le-a provocat

01:49, 24 iulie 2022 | România | 592 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Emisiunea ”România între Est și Vest” de la România Civică TV a pus în lumină într-un mod curajos adevărata natură a NATO. Dezbaterea a fost moderată de dr. Calistrat Atudorei și i-a avut ca invitați pe scriitorul Ovidiu Hurduzeu, pe fostul senator Paul Ghițiu și pe profesorul George Bănulescu.

Încă de la început George Bănulescu (care este și el realizator de emisiuni la ROC TV) a evidențiat pe marginea titlului dezbaterii că, într-adevăr, așa cum întreba unul dintre telespectatori, este important de clarificat încotro se îndreaptă România. Referitor la sensul pe care îl mai are NATO acum, el a amintit că Nicolae Ceaușescu a solicitat încă din anii 1960, într-un discurs antologic, desființarea NATO.

Calistrat Atudorei a menționat că România, fiind integrată în NATO și UE, se află într-o situație foarte dificilă deoarece este implicit obligată să se subordoneze politicilor acestor alianțe. Se ridică întrebarea dacă aceste politici convin cu adevărat  României. „Ne poziționăm împotriva Federației Ruse și iată că echilibrul de putere se modifică radical față de așteptările de la începutul conflictului din Ucraina și poate puțini s-ar fi așteptat ca Rusia să intre în avantaj net pe toate planurile: economic, politic și militar. Constatăm că se modifică foarte rapid distribuția de putere pe plan internațional”, a subliniat Calistrat Atudorei.

Ovidiu Hurduzeu, care are și cetățenie americană, a pus în vedere rolul particular pe care îl are în politica externă americană grupul neo-conservatorilor, supranumiți și ”șoimii războiului”, care sunt concentrați în Departamentul de Stat. Ei sunt cei care promovează o ideologie orientată către război, fiind de altfel dezavuați chiar și de pături largi din populația Statelor Unite. Hurduzeu arată că modificarea distribuției de putere s-a produs tot mai accelerat în ultimii 30 de ani. Imediat după căderea comunismului, SUA au dominat într-adevăr lumea, dar după anul 2000 America a început să înregistreze derapaje serioase și nu și-a mai putut îndeplini rolul de ax al lumii unipolare pentru că pe scena politică au apărut noi jucători puternici. Cei mai importanți dintre aceștia sunt China și Rusia, care au generat o nouă configurare geopolitică, mai exact trecerea de la lumea unipolară, dominată de SUA, la o lume multipolară. Hurduzeu spune că a văzut încă de când locuia în SUA cum prindeau contur aceste transformări. ”Neoconservatorii pierd războiul în Ucraina și acum vor să pornească războiul cu China? Sunt mânați de propria lor ideologie, dar dau dovadă de prostie”, a observat Hurduzeu făcând referire la apropiata vizită a președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan.

Calistrat Atudorei, care a fost și moderatorul emisiunii, a reiterat faptul că în Ucraina au activat masiv batalioane întregi de neo-naziști și că numeroase documente ale ONU, ca și materiale din presa occidentală, au arătat clar existența acestora. Cu toate acestea, în România CNA-ul încă sancționează dur televiziunile care vorbesc despre neo-naziștii din Ucraina, ignorând complet știri asemănătoare precum cele prezentate de BBC sau de posturi din SUA, care au făcut dezvăluiri semnificative privind neo-nazismul din Ucraina. Atudorei a menționat opiniile unor analiști care pe bună dreptate se îndoiesc că va mai exista Ucraina în viitor. Așa cum Federația Rusă și-a recuperat teritoriile, poate și România ar trebui să re-evalueze situația teritoriilor care îi aparțin dar care acum sunt sub administrarea Kiev-ului.

Ulterior, în cadrul emisiunii, Ovidiu Hurduzeu a explicat că în opinia sa NATO nu își mai are rațiunea de a fi: ”După prăbușirea URSS, NATO ar fi fost firesc să se autodesființeze, așa cum s-a desființat și Pactul de la Varșovia. NATO este de fapt „ținută în brațe” de SUA. În momentul în care SUA nu își vor mai putea îndeplini acest rol de Jandarm Mondial – și nu și-l mai îndeplinesc – SUA se vor implica tot mai puțin în NATO și atunci chiar că organizația nord-atlantică nu va mai avea nicio putere. Este deja un „tigru de hârtie”. Acel faimos Articol 5 al NATO nu e așa de acoperitor cum crede lumea. Acolo se spune doar că dacă o țară NATO este atacată, ei bine… atunci ceilalți membri se vor reuni, vor sta la masă și vor lua o anumită decizie, care poate să nu fie neapărat implicarea militară. Este necesar să înțelegem foarte clar că la ora actuală NATO nu oferă nicio garanție serioasă nici uneia dintre țările membre. Dacă România se bazează pe NATO… atunci este într-o mare și tragică iluzie”, a spus Hurduzeu.

Paul Ghițiu a confirmat că SUA pot fi, într-adevăr, considerate acum ca reprezentând Imperiul Minciunii. Mai mult decât atât, să reținem că – metaforic vorbind – minciuna este arma preferată a Diavolului, ceea ce face ca acum SUA să se suprapună ca sens și cu Imperiul Răului (titulatură atribuită până nu demult de americani Uniunii Sovietice).

”NATO nu și-a avut și nici nu își are rațiunea de a exista, părerea mea este că organizația NATO va mai exista doar atât timp cât va continua să fie folositoare celor care instrumentează acest tip de acte de dominație. NATO nu este o structură organică, existența sa nu a fost cerută de dezvoltarea intrinsecă a omenirii. Este o organizație creată pentru anumite scopuri hegemonice, care a generat din păcate sute de mii și milioane de victime. Da, poate fi considerată un tigru de hârtie, dar poate avea totuși și gheare ascuțite. Depinde ce rol i se va atribui în viitor, pe mâinile cui ajunge”, a adăugat fostul senator.

Calistrat Atudorei a prezentat pe scurt istoria NATO și a arătat că organizația a fost înființată în anul 1949 cu scopul de a limita expansiunea comunistă a URSS. După căderea comunismului sovietic, în anul 1991, organizația aflată în contra-pondere, Pactul de la Varșovia, a fost desființată. Federația Rusă nu mai reprezenta pe atunci nicio amenințare pentru nimeni, ceea ce arată că NATO nu își mai avea justificarea de a mai exista.

”Cu toate acestea, NATO s-a redefinit, a promovat politica porților deschise și s-a expansionat continuu spre Est. Ceea ce este însă mai grav este că a invadat ilegal Iugoslavia, a bombardat 78 de zile Belgradul sub motive inventate, iar curtea de la Haga a dovedit că președintele Miloșevici nu a avut nici o vină, deci clar a fost sub un pretext mincinos. La fel s-a întâmplat în Afganistan după anul 2001, au stat acolo 25 de ani, au controlat afacerile cu droguri, și au plecat cu coada între picioare, abandonând armament în valoare de miliarde de dolari. La fel au făcut în Irak, după ce au omorât un milion de irakieni, au recunoscut tardiv și penibil că irakienii nu au avut arme de distrugere în masă. Și tot așa au invadat sub pretexte mincinoase Libia, Siria, și multe alte țări. De aceea SUA au ajuns să fie considerate de tot mai multe popoare ca fiind Imperiul Minciunii”, a declarat Atudorei în timpul dezbaterii.

Ovidiu Hurduzeu a completat arătând că NATO a devenit un instrument al ideologiei globaliste, mai exact brațul armat al globalismului, care urmărește implementarea unui fel de Guvern Mondial. În ceea ce privește atragerea României în conflictul ruso-ucrainean, Hurduzeu a spus că în opinia sa România va fi până la urmă împinsă în conflict și că aceasta se va produce în momentul în care va fi foarte clară înfrângerea Ucrainei. În acel moment globaliștii vor crea un ”false flag” ca să distragă atenția și să re-starteze jocul. Este îngrijorător că deși Republica Moldova nu este în NATO, a mai arătat Hurduzeu, vedem că oficialii NATO sunt deja tot mai mult implicați acolo. Orice înscenare este posibilă mai departe și dacă Moldova intră în conflict împotriva Rusiei, atunci automat va fi atrasă și România într-un război absurd cu Federația Rusă. ”Este foarte, foarte periculos”, a avertizat scriitorul.

Atudorei a atras apoi atenția că, din punct de  vedere economic, un dezastru în Europa este iminent. Fără gazul și petrolul rusesc majoritatea statelor europene nu au nicio șansă să reziste la toamnă și la iarnă. Trebuie înțeles că alimentarea cu energie ieftină din Rusia a fost timp de zeci de ani baza creșterii economice a Uniunii Europene. Iar acum politica sancțiunilor extreme împotriva Rusiei este o acțiune nebunească a liderilor UE de a-și tăia singuri „craca de sub picioare”.

Cu referire la ce ar trebui să urmărească pe viitor România, Paul Ghițiu a întrebat retoric dacă mai există cu adevărat România ca stat suveran și independent. ”În acest moment România nu există în politica internațională, iar în politica internă nu este nimic în folosul României, ceea ce se face este inutil pentru români. România nu mai este nici măcar o colonie. Coloniștii mai și făceau câte ceva, România e mai rău decât o colonie”, a spus fostul senator.

Ghițiu a adăugat că deocamdată pentru viitorul apropiat al României nu vede lucruri pozitive și că nu este exclusă nici ruperea teritorială. Când problemele se vor agrava și va fi lipsă de mâncare, de energie, Transilvania poate fi ruptă din trupul țării. Ca tendință semnificativă aflată în curs, el a arătat că monumentele românești sunt deja înlocuite cu monumente străine sau cu banale benzinării. Toate acestea ne șterg istoria și conștiința de neam.

Ovidiu Hurduzeu s-a arătat optimist în ceea ce privește lumea multipolară care se naște. ”Cred că este un lucru foarte bun, dar din păcate noi, românii, ca de multe ori în istorie, ne agățăm de cei care pierd și vom sta cu globaliștii, cu acest Occident care se prăbușește. Mi-e teamă că nu vom schimba placa la timp, vom rămâne în inerția noastră, în corupția noastră, iar rezultatele se văd, nu cred că ne așteaptă lucruri foarte bune. Dar până la urmă lumea în general se va schimba în bine”, a spus acesta.

Moderatorul emisiunii, Calistrat Atudorei, a ținut să facă explicit diferența între orientarea naționalistă a poporului român și orientarea trădătorilor care au confiscat conducerea administrativă a țării. Totuși viziunea sa pentru viitor este optimistă. ”În opinia mea ordinea internațională se modifică în mod accelerat, globaliștii cad, ordinea liberală colapsează, și în schimb se ridică statele naționaliste în jurul unor organizații precum BRICS. Un alt aspect important este că mai ales în ultimii doi ani și jumătate, milioane sau chiar zeci de milioane de oameni s-au trezit din hipnoza colectivă în care au fost menținuți. Acum ideea că există o Agendă de instaurare a unei Dictaturi Mondiale de către societăți secrete transnaționale nu mai este privită ca o teorie a conspirației, ci este o realitate izbitoare. Dincolo de toate acestea, a mai spus Atudorei, să nu uităm că atitudinea noastră interioară creează și determină realitatea, fie că vorbim despre sănătatea corporală, fie că vorbim despre mediul fizic și social înconjurător. Dacă noi creăm nuclee de conștiință, de trezire, de informare corectă, vom putea genera apoi în jurul nostru o sferă de Lumină care să ajute oamenii să se ridice ca și conștiință, să se mobilizeze ca acțiune și să transformăm situația la nivel național și chiar mai departe”, a propus el ca și concluzie.

George Bănulescu a reliefat în final că este esențial să ne orientăm către soluții constructive și alternative la capcanele și limitările Sistemului. În ceea ce privește libertatea de exprimare, ”deocamdată CNA nu are jurisdicție în virtual, nu putem să fim închiși așa cum a fost închis postul TV News România”. El a făcut referire la închiderea de către CNA a postului de televiziune News România, care a fost acuzat că nu ar fi reflectat obiectiv situația conflictului din Ucraina. Bănulescu, un neobosit activist civic, a încurajat auditoriul să rămână fidel postului România Civică TV, un puternic bastion al Libertății de exprimare și gândire, de pe care vom lupta în continuare pentru apărarea drepturilor noastre constituționale și a Adevărului.

 

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,