În Bucovina românească din Ucraina, Biserica Ortodoxă este sub asediu!

13:09, 30 martie 2021 | România | 858 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

de Teodor Bujor

Nu doar că Ucraina ocupă în mod samavolnic partea de Bucovina luată de la România, dar desfășoară și o prigoană împotriva etnicilor români și a bisericilor acestora. Astfel, biserica din satul Mihalcea tocmai a fost luată cu asalt a treia oară de către fanaticii Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, biserica schismatică inventată de statul ucrainean cu sprijin american, doar pentru a rupe Ortodoxia.

Așa au ajuns credincioșii din Mihalcea să facă de pază la biserica lor în ultimii doi ani, ca pe vremea invaziilor tătare. Pentru că cei care atacă bisericile din Bucovina nu sunt cu nimic mai buni decât păgânii care atacau creștinii în Evul Mediu.

Ultimul atac împotriva bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Mihalcea, raionul Storojineț, regiunea Cernăuți, a avut loc pe 12 decembrie 2020. Invadatorii  au venit să ia cu forța lăcașul Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice și istorice, iar în acest scop au avut cu ei arme albe, bâte, și chiar gaze lacrimogene.

Ortodocșii din Mihalcea resimt din plin aceste agresiuni, dar autoritățile ucrainene nu îi bagă în seamă. Având în vedere că printre ei sunt mulți etnici români este imperios necesar ca statul român să se implice și să îi apere. Guvernul României ar trebui să atragă atenția ”aliatului” Ucraina asupra călcării în picioare a oricăror drepturi ale omului în special libertatea religioasă și de asociere. În starea actuală de lucruri, dimpotrivă, Ucraina desfășoară o adevărată campanie de asimilare și înrobire a minorităților de etnici români.

Astăzi se împlinesc un an și zece luni de când am început să ținem veghea de rugăciune. Dar tot astăzi a avut loc un nou atac asupra bisericii noastre. Atacul a venit din partea unui grup alcătuit din străini și locuitori ai satului Mihalcea, susținători ai Bisericii Ortodoxe a Ucrainei schismatice. Au pulverizat gaze lacrimogene, ne-au bătut cu cozi de lopeți. Priviți ce au făcut cu biserica noastră – nu sunt oameni, sunt niște vandali

au declarat creștinii ortodocși din Mihalcea, indicând și vinovatul represiunilor: așa zisa biserică inventată de Bartolomeu I al Fanarului în cârdășie cu fostul președinte Petro Poroșenko. Frați români, asistăm la cea mai dură intervenție a unui stat împotriva unor filiale ale Bisericii Ortodoxe!

Ortodocșii din Mihalcea spun că atacul din decembrie a fost al treilea și că, după atacurile precedente, credincioșii  au fost nevoiți să își păzească biserica tot timpul.

Dar sistemele electronice de supraveghere a bisericii au fost distruse în ultimul atac. Mai mult, vandalii au făcut tot posibilul să îi oprească pe credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice să intre în curtea bisericii.

Nici preotul paroh nu a avut parte de un tratament mai bun, el fiind atacat cu bâtele de schismatici și doborât la pământ.

Credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Mihalcea au relatat că

Ei se numesc patrioți ai Ucrainei. Și ce fel de patrioți sunt ei din moment ce ne distrug biserica? De la unul dintre ei au fost confiscate articulații de aramă, mulți le ascundeau sub mănuși. Acesta nu este primul atac cu astfel de arme împotriva noastră, dar Dumnezeu are milă de noi. Astăzi au venit cu un baros de fier, un braț de bâte pe care le pregătiseră pentru a bate oamenii. Poliția a filmat, de asemenea, petarde și alte bombe cu fum.

Presiunea asupra bisericilor ortodoxe din Bucovina ocupată de Ucraina este atât de mare, încât încă din 10 februarie 2019, comunitatea religioasă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene din satul Mihalcea ține o veghe de rugăciune neîntreruptă pentru pace în Bucovina. Ei luptă astfel chiar în mod fizic pentru apărarea dreptului la libera mărturisire a credinței ortodoxe, fiind obligați să își păzească locașul de cult de invadatori.

În timpul unei încercări precedente de acaparare, activiștii au spart ușa bisericii cu un berbec, iar credincioșii sunt sistematic amenințați.

Acesta este efectul intrării samavolnice a statului ucrainean peste treburile bisericii, dar și al desconsiderării de către Ucraina a drepturilor minorității române, prinse la mijloc în acest conflict.

De ce tace statul român când minoritatea românească din Ucraina este, cu complicitatea autorităților, sub asediu?

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,