Trupele ruse Wagner intră în Ucraina de Vest

Discursul lui Prigojin în fața „Orchestrei”: „Vom scrie Istorie. Începem cea mai mare operațiune militară din lume”

16:44, 20 iulie 2023 | Europa | 678 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Dezamăgire totală pentru cei care au vrut să creeze impresia că Evgheni Prigojin, comandantul trupelor de mercenari Wagner, ar fi acționat în dezacord cu conducerea de la Moscova! Prigojin a plecat în Belarus pentru a antrena soldații din statul vecin, nicidecum pentru a fugi de Putin, așa cum au crezut doar naivii. Prigojin a ținut ieri, 19 iulie 2023, un discurs în fața Armatei „Orchestrei” deplasată în Belarus și a anunțat că în curând va fi lansată o „operațiune militară care va fi menționată în Istorie”!

Evgheni Prigozhin și-a rostit discursul cu ocazia transferului drapelului Wagner de la baza din satul Molkino la baza din Belarus.
Soldaților li s-a adresat și Dmitri Utkin, care poartă indicativul „Wagner” și este considerat comandantul șef și al doilea fondator al companiei.
Utkin și-a încheiat discursul cu sintagma „Bine ați venit în iad” ca un mesaj pentru mercenarii polonezi, americani și cei ai statelor baltice…

Prigojin: „Acesta este începutul – În curând vom începe lucrul – Vom scrie Istorie”.

Un videoclip care îl arată pe șeful organizației de mercenari rusești Wagner, Yevgeny Prigozhin, întâmpinându-și luptătorii în Belarus, a fost postat astăzi pe unul dintre canalele sale oficiale Telegram.
Videoclipul a fost făcut după căderea nopții și tot ce se vede este profilul lui Prigojin.
În videoclip, Prigozhin poate fi auzit întâmpinându-și oamenii, spunându-le să se comporte bine și că pregătirea lor va face din armata belarusă a doua cea mai bună din lume.
Se aude spunând că oamenii lui vor rămâne ceva timp în Belarus.

„Ne pregătim, ne ridicăm nivelul. Acum, ceea ce se întâmplă pe front este o rușine la care nu trebuie să participăm și trebuie să așteptăm momentul când ne putem demonstra potențialul la maximum. Vom rămâne în Belarus pentru o vreme. În acest timp, sunt sigur, vom face din armata belarusă a doua armată din lume. Numele companiei Wagner este acum cunoscut în toată lumea”, a conchis Prigojin.

„Acesta nu este sfârșitul, ci începutul. În curând vom începe lucrul, cel mai mare din lume, care va rămâne în istorie”, a subliniat și Dmitri Utkin, manager operațional Wagner. Iar la final se aude rostind fraza „Bine ați venit în Iad”!

Prigozhin a atras atenția asupra faptului că, în Belarus, membrii lui Wagner au fost întâmpinați „nu numai ca eroi, ci și ca frați”.

„Vreau să rog pe toată lumea să acorde maximă atenție faptului că bielorușii ne-au întâmpinat nu numai ca eroi, ci și ca frați. Se spune că fetele locale din magazine șoptesc cu poftă că Wagner au sosit”, a mai spus Prigojin în modul său caracteristic.

Dacă ceea ce a spus Prigojin nu este o prefigurare a operațiunii, atunci nu știm ce altceva ar putea fi….

Transferul forțelor Wagner în Belarus continuă

În același timp, coloanele ce aduc forțele Wagner continuă să sosească în Belarus.
Surse ucrainene, citând imagini din satelit prezentate de New York Times, spun că peste 100 de unități de echipamente au ajuns în tabăra de lângă Osipovichi.


Cel puțin 3 alte coloane de echipamente și personal Wagner PMC au intrat ieri, 19 iulie 2023, pe teritoriul Belarusului dinspre Rusia de Vest.
Prima coloană era formată din aproximativ 80 de vehicule, a 2-a era de aproximativ 90 de vehicule, iar a 3-a avea cel puțin 100 de unități de echipamente, de la vehicule tehnice până la camioane.
O a patra coloană formată din aproximativ 80 de vehicule a fost văzută traversând teritoriul belarus în această dimineață, 20 iulie 2023.
Aceste coloane vor sprijini probabil mii de soldați Wagner care acum se află deja în Belarus.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,