Rușii au spart apărarea ucraineană la Liman Pervy

23:56, 17 iulie 2023 | Europa | 466 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Trupele ruse și-au continuat și astăzi, 17 iulie 2023, avansul în direcția Kupiansk, forțând Statul Major ucrainean să admită „escaladarea severă” în regiune.
În urmă cu câteva ore, trupele ruse au traversat râul Gnilichiya și acum lovesc estul Kupyansk, în timp ce alte forțe converg dinspre nord.
În același timp, forțele ruse au spart apărarea ucraineană din apropierea așezării Liman Pervy.
Surse militare ruse au raportat că: „În zona Liman Pervy – Sinkovka – Masyutovka au loc lupte aprige pe tot parcursul zilei. Forțele ruse au trecut calea ferată și au atacat fortificațiile armatei ucrainene. Rușii bombardează forțele ucrainene folosind TOS-1A „Solntsepyok”, artilerie, avioane și vehicule de deminare – Ur-77 „Serpent Gorynych”.
Astăzi, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hana Maliar, a fost nevoită să recunoască pentru prima dată că „de două zile consecutive inamicul atacă activ sectorul Kupiansk, în regiunea Harkov. Suntem într-o poziție defensivă”.

Înaintarea armatei ruse în direcția Kupiansk a forțat comanda Forțelor Armate ale Ucrainei să transfere mercenari străini în regiune

Locotenent-colonelul în retragere din Lugansk, Andrei Marochko, a dezvăluit că serviciile de informații ruse continuă să înregistreze sosirea soldaților din așa-numita „Legiune străină” în direcția Kupiansk.
Pentru a consolida pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, administrația ucraineană desfășoară rezerve suplimentare împreună cu mercenari.
Potrivit lui Marochko, există mulți experți în domeniul sabotajului și recunoașterii printre mercenari.
„Informațiile primare pe care le-am adunat indică faptul că au sosit diferite grupuri de mercenari. Mercenarii străini provin din unitățile de ingineri și pionieri.
Trupele ruse au înaintat în zona împădurită de la vest de Sinkovka, au traversat râul Oskol și au stabilit un cap de pod pe malul opus.
Potrivit experților militari, comanda Forțelor Armate ale Ucrainei a fost mutată din regiunea Zaporizhia.
În acest moment, nu există suficiente rezerve pentru întreaga linie de contact ucraineană, fapt de care profită trupele ruse.

VDV-urile rusești au lovit depozitele de arme și muniții

Acțiunile armatei ruse în pădurile de lângă Kremennaya rămân uneori în umbra evenimentelor care se desfășoară în direcțiile Zaporizhia și Bakhmut.
În zona Kremennaya, unitățile ruse desfășoară de câteva săptămâni raiduri în fortărețele defensive ale armatei ucrainene.
În același timp, VDV-ul rus a interceptat atacurile parașutistilor ucraineni și a distrus mai multe depozite de arme și muniții ale Armatei ucrainene.
Forțele aeriene ruse au lovit concentrații de echipament militar și personal al armatei ucrainene.
Tornado-S MLRS a lovit depozitele de arme din Vest.
Un batalion de tineri recruți al Forțelor Armate ale Ucrainei, recrutat din regiunea Vinnitsa, a fost complet distrus. Această unitate ucraineană a suferit pierderi grele și s-a retras. Printre cei uciși se numără și comandantul batalionului Vyacheslav Mamchur.

Sursa: https://warnews247.gr/oi-rosoi-dierrixan-tin-oukraniki-amyna-kai-sto-liman-pervy-oi-oukranoi-katarreoun-me-patago-sto-koupiansk-efedreies-telos-stelnoun-monades-misthoforon/

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,