Rusia a închis Marea Neagră: Blocadă maritimă la Odesa! – Oficial rus: „Este timpul să luăm orașul”

Este răspunsul Rusiei la atacul ucrainean asupra podului Kerci

00:27, 18 iulie 2023 | Europa | 1031 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

La sediul NATO există o îngrijorare intensă cu privire la situația din Marea Neagră după atacul ucrainean de ieri, 17 iulie 2023,  asupra podului Kerci.
Rusia a retras garanțiile pentru siguranța navigației în Marea Neagră și a anulat acordul pentru traversarea cargo-urilor cu cereale. În același timp, a închis partea de nord-vest a Mării Negre pentru navele civile.

Analiștii occidentali și oficialii NATO își exprimă temerile cu privire la o operațiune rusă asupra orașului Odesa. Moscova implementează deja o blocare navală a orașului.
Oficialii occidentali cred că recentul atac rusesc cu 28 de drone kamikaze, dintre care o mare parte a lovit, pe lângă Kiev, și portul Odesa, nu este o coincidență.

Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre!

Mai detaliat, Ministerul Rus al Afacerilor Externe a confirmat rezilierea acordului de cereale. Centrul de coordonare din Istanbul își suspendă operațiunile.
În plus, Moscova și-a retras toate garanțiile de securitate și închide coridorul umanitar creat în partea de nord-vest a Mării Negre special pentru trecerea navelor din porturile ucrainene.
De astăzi, 18 iulie 2023, va începe să opereze acolo un regim temporar de zonă periculoasă, care va interzice navigarea navelor civile.
După cum relatează Ministerul rus de Externe, Occidentul Colectiv și Ucraina, aflată sub controlul său, nu au dorit să îndeplinească nicio parte din acord. În plus, Kievul a folosit coridorul umanitar pentru a comite atacuri teroriste.
De asemenea, regimul de la Kiev nu a ezitat, sub acoperirea coridorului maritim umanitar și a navigației, să efectueze provocări și atacuri împotriva instalațiilor politice și militare rusești. Porturile controlate de Kiev și un coridor sigur deschis de Rusia pentru exportul de cereale ucrainene au fost folosite pentru atacuri teroriste, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.
Se subliniază că Rusia va fi pregătită să ia în considerare revenirea la acord, dar numai după ce toate cerințele vor fi îndeplinite.

Mass-media occidentală: Scenarii ale blocadei navale rusești după încheierea „acordului de cereale”

Diverse scenarii ale unei blocade navale a Odessei au fost luate în considerare de mass-media occidentală, cum ar fi Covert Shores.
După cum subliniază expertul analist H. I. Sutton, marina rusă poate folosi nave de război de suprafață, inclusiv mai multe corvete care rămân în Marea Neagră.
Navele comerciale originare din Ucraina se pot deplasa de-a lungul coastelor și apoi intra în România.
Acest lucru va forța navele rusești să se apropie mai mult în raza de acțiune a rachetelor antinavă Harpoon și Neptune aflate în serviciu cu Forțele Armate ale Ucrainei, precum și artileria ucraineană, forțele aeriene și dronele navale.
Dar Ucrainei i-ar fi mult mai greu să reacționeze împotriva submarinelor rusești.
Apele de nord ale Mării Negre sunt relativ puțin adânci, iar Forțele Armate ale Ucrainei nu au arme antisubmarin.
Prin urmare, submarinele rusești vor fi inaccesibile Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind sub apă. Torpilele lor sunt perfecte pentru a ataca navele comerciale.
Rusia poate folosi și aeronave precum bombardierele Su-34.
Este posibil ca zborurile lor să forțeze Forțele Armate ale Ucrainei să mute unele dintre sistemele lor de apărare aeriană, ceea ce ar putea fi favorabil pentru Forțele Armate Ruse.
Trupele ruse pot folosi rachete anti-navă Bastion-P și Bal în blocada navală dacă navele comerciale încep să se deplaseze în ape deschise.
În același timp, trupele ruse nu vor fi neapărat implicate în scufundarea navelor comerciale.
Este foarte probabil ca operațiunile să fie efectuate în apele internaționale folosind nave de război și elicoptere.
În cele din urmă, există posibilitatea ca Rusia să atace nave fără a-și revendica responsabilitatea. Pentru aceasta, pot fi folosite drone maritime sau mine marine.
Un posibil scenariu este că atacurile asupra navelor comerciale nu vor avea loc în Marea Neagră, ci în Marea Mediterană. Navele și submarinele rusești au sediul în orașul sirian Tartus.
Unitățile de depozitare a cerealelor situate în Ucraina pot fi, de asemenea, vizate.

Avem nevoie de Herson, Nikolaev și Odesa!

Şeful parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, a comentat asupra atacului nocturn asupra podului din Crimeea.
„În această seară, regimul terorist de la Kiev a comis o nouă crimă – au atacat podul din Crimeea. La Kiev, ei nu au putut să nu știe că secțiunea auto a trecerii este o instalație exclusiv civilă. Dar asta nu i-a oprit niciodată pe terorişti. Nu îi va opri nici în viitor.
Ele pot fi oprite doar prin privarea capacității fizice de a da astfel de lovituri, precum și prin inevitabilitatea răzbunării pentru orice astfel de lovitură.
În schimb – vom urmări știrile. Secretarul nostru al Apărării a promis lovituri de răspuns împotriva centrelor de decizie penală.
În ceea ce privește privarea regimului de la Kiev de oportunitatea de a lovi Crimeea, pentru aceasta este necesar să luăm toată coasta Mării Negre sub controlul nostru, să eliberăm Herson, Nikolaev și Odesa.
Și nici un acord cu ei nu va mai fi acceptat. Cu siguranță vor folosi orice afacere ca să ne lovească. Nu au succes pe câmpul de luptă, așa că vor continua cu activitățile teroriste. Vă îndemn să rămâneți calmi. Linia feroviară nu a fost deteriorată de impact, Crimeea este legată de Rusia continentală printr-un coridor terestru în nord și avem experiență în operarea feribotului. Nu suntem izolați. Sunt sigur că consecințele atacului terorist vor fi eliminate rapid. Și teroriștii vor fi pedepsiți”, a spus oficialul și politicianul rus.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , , ,