Regrupare rapidă a trupelor ruse Wagner pentru înaintarea spre Marea Baltică!

Duma: „Țintiți Coridorul Suwalki – Armata poloneză va fi zdrobită”

00:52, 18 iulie 2023 | Europa | 466 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Într-o declarație publică, desigur înfricoșătoare, Andrei Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare al Dumei, a dezvăluit că obiectivul forțelor lui Wagner din Belarus este să zdrobească forțele poloneze și să preia controlul asupra coridorului Suwalki!

Este prima declarație publică a unui oficial rus despre evoluțiile cu Wagner în Belarus. Kartapolov aparține partidului lui Vladimir Putin, a fost ministru adjunct al apărării și fost comandant al Districtului Militar de Vest. El este șeful Comitetului de Apărare al Dumei și nu o persoană nesemnificativă.
Nori groși întunecați au început să se adune la granița cu Polonia. În ultimele 72 de ore s-au înregistrat mișcări mari ale forțelor Wagner care încă se desfășoară acum.
Deputatul și șeful Comitetului de Apărare al Dumei, Andrei Kartapolov, a declarat în timpul unei apariții recente pe postul de televiziune Rusia-1 cu Vladimir Solovyov că forțele lui Wagner se pot pregăti pentru un nou atac asupra Poloniei, membră a Tratatului de Organizare a Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).
Kartapolov a spus că trupele Wagner au fost trimise să „antreneze” soldații belaruși în pregătirea unui posibil atac asupra Poloniei pentru a prelua controlul asupra Coridorului Suwałki, o fâșie mică, dar importantă din punct de vedere strategic, a teritoriului polonez între Rusia și enclava Kaliningrad, care a fost aici mult timp un punct critic. pentru Rusia.

El a spus în mod special:
„Una dintre mișcările inteligente este cea făcută de comandantul nostru șef.
„Este clar că Wagner PMC a mers în Belarus pentru a antrena forțele armate din Belarus”, a spus Kartapolov.
„Și nu numai atât. Există Coridorul Suwałki. Știți foarte bine ce este. Dacă se întâmplă ceva, avem cu adevărat nevoie de acest coridor Suwałki.”
El a adăugat că Wagner va fi gata să preia controlul asupra terenului în câteva ore.
Declarațiile lui Kartapolov au atras reacții din partea gazdei de televiziune de stat rusă Vladimir Solovyov, care a subliniat că Wagner a predat echipament autorităților ruse înainte de a părăsi țara.
Solovyov a primit următorul răspuns:
„Nu este mare lucru. Au dat ceva și au primit altceva.
„Ministerul Apărării va înțelege ce au dat și ce au primit. Nu vorbesc despre asta, ci despre faptul că o forță de atac este gata să ia această mică fâșie în câteva ore”, a spus Kartapolov.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,