Podul Kerch a fost avariat de ucraineni, cu concursul SUA și Marea Britanie

01:11, 18 iulie 2023 | Europa | 587 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Lovitura primită de podul Kerci este destul de gravă, după cum au recunoscut Vladimir Putin și alți oficiali ruși. Potrivit datelor de până acum, podul a fost lovit de drone subacvatice de fabricație britanică.

O parte a podului s-a prăbușit. Rușii spun că cel puțin două explozii au izbucnit sub pod la 3:04 a.m. și 3:20 a.m., ora locală.

Noile informații rusești spun că o bandă a podului a fost complet distrusă, nu poate fi restaurată și va fi înlocuită cu una nouă, a doua s-a deplasat cu 70%, probabil va fi restaurată. În plus, o linie de cale ferată a podului a fost avariată.
Britanicii au deschis „fereastra de oportunitate” pentru ca ucrainenii să lanseze un atac masiv asupra Crimeei în următoarele două luni. Rămâne de văzut dacă vor reuși.

Au folosit ucrainenii drone subacvatice britanice?

Atacul asupra podului din Crimeea a fost efectuat cu ajutorul robotului subacvatic autonom britanic REMUS 600 cu încărcătură suplimentară de explozibili, spun surse ruse și ucrainene.
Până astăzi se știa că britanicii au livrat la Kiev REMUS 100, dar nu și REMUS 600 mai avansat.
Această dronă este ușor de controlat prin intermediul unui laptop și a fost lansată de pe o navă civilă în Marea Neagră.
Robotul se poate deplasa sub apă la o adâncime de până la 600 de metri, are o durată de zbor de aproximativ 70 de ore la o viteză de până la 5 noduri. Cu o capacitate de transport crescută poate parcurge 286 de mile marine, aproape 500 km.
„Serviciul britanic de informații a jucat din nou un rol în escaladarea războiului din Ucraina, iar noile drone subacvatice și-au demonstrat eficacitatea”, notează aceleași surse ruse.
Cu câteva ore înainte de atacul asupra podului, satelitul Sentinel-2 L1C a înregistrat 4 obiecte care se deplasau cu viteză mare la o distanță de 75 km sud-est de Fidonisi spre coasta Crimeei.
Aceștia ar putea lovi podul din Crimeea sau ar putea fi purtătorii dronelor.

O dronă americană a ghidat atacul ucrainean?

Potrivit presei ruse, în ajunul atacului ucrainean asupra podului din Crimeea, o dronă de recunoaștere americană MQ-9 Reaper s-a învârtit peste Marea Neagră.
Noaptea, drona a operat în spațiul aerian internațional și ar putea fi folosită pentru coordonarea acțiunilor serviciilor speciale ucrainene.
„Fără ghicituri. A fost o lovitură cu dronă navală. O treaptă a podului a căzut, a doua s-a blocat. Bazele sunt intacte. Noaptea, un UAV de recunoaștere și de atac al Forțelor Aeriene americane MQ-9 Reaper a zburat deasupra Mării Negre”, au spus surse ruse.
Nu întâmplător, reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat astăzi Marea Britanie și SUA.
„Atacul de astăzi asupra podului din Crimeea a fost efectuat de regimul de la Kiev. Acest regim este terorist și are toate caracteristicile unei organizații internaționale de crimă organizată”, a remarcat reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei.
„Deciziile sunt luate de oficiali ucraineni și armata cu implicarea directă a serviciilor secrete americane și britanice și a politicienilor. SUA și Marea Britanie conduc o structură de stat teroristă”, a menționat Zakharova.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , ,