Mentalitatea progresistă ia avânt pe căi neașteptate

Marș LGBT cu aprobarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

15:55, 15 ianuarie 2021 | Europa | 526 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

de Teodor Bujor

Publicația Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși a descoperit că Parada Gay din localitata Nikolaev, Ucraina, intitulată ”Zilele Egalității și Mândriei”, care a avut loc între 8 și 12 decembrie 2020, a primit aprobarea Eparhiei din Nikolaev a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Mai grav, organizatorii LGBT au primit și recunoștința Eparhiei amintite pentru ”diseminarea valorilor creștine”, mai arată portalul citat.

Astfel, arată publicația, care publică și documente în acest sens, organizatorul evenimentului, Asociația LGBT ”Liga”, a primit de la mitropolitul Vladimir Ladyka din cadrul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, nu doar aprobarea pentru a desfășura o paradă gay, ci și laude și recunoștință „pentru diseminarea adevăratelor valori creștine, a principiilor egalității și a dragostei pentru aproapele”.

Unul dintre participanți, referindu-se la respectivele documente, a insistat să arate că în privința festivalului, asociația LGBT avea aprobarea eparhiei din Nikoalev, mai arată publicația amintită.

Această aprobare a fost precedată de un decret al conducerii Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Epifanie Dumenko.

”Eparhia Nikolaev a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, cu binecuvântarea Fericirii Sale Mitropolitul Epifanie al Kievului și al întregii Ucraine, susține pe deplin inițiativele asociației, iar pentru viitor este gata să ofere orice asistență posibilă pentru cauze caritabile”, spune documentul de recunoștință al așa-numitei Mitropolii din Nikolaev din 9 decembrie 2020, adresat asociației ”Liga”.

Așa au înțeles oare reprezentanții Bisericii ortodoxe din Ucraina să urmeze și să predice calea creștină? Este o turnură similară cu cea pe care conducătorul Bisericii Catolice, Papa Francisc, o încurajează deja de mai mulți ani. Iată deci cum „corectitudinea politică” progresistă, instrumentată sub eticheta „drepturilor omului” și a „toleranței și iubirii creștine” este introdusă insidios în societate. Dacă acest gen de metode nu ne mai mirau în Occidentul deja de-sacralizat, infiltrarea acestora în Europa Estică, mult mai conservatoare inclusiv din punct de vedere religios, denotă o așa-zisă emancipare și civilizare care, ca să ne exprimăm eufemistic, ne pune pe gânduri.

 

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,