Imaginea haosului: Retragerea dezordonată a ucrainenilor și prăbușirea frontului de Est

Armatele ruse avansează în forță de la Lugansk spre Harkov

15:17, 26 iulie 2023 | Europa | 947 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Astăzi, 26 iulie 2023, armatele ruse au anunțat oficial controlul așezărilor Nadzheda, Sergeevka, Novoegorovka și Tverdokhlebovo. Rușii au intrat astfel din regiunea Lugansk în regiunea Harkov.

În total, forțele ruse au recucerit 50 de kilometri pătrați de pământ în ultimele 12-14 zile! În total, forțele ruse au avansat cu 20 de km în ultimele zile. Observăm că în loc de un contraatac ucrainean, avem… unul rusesc! Ucrainenii înșiși admit un „atac semnificativ” al forțelor ruse la o adâncime de 8 km de râul Zerebets în 24 de ore.

Acum forțele ucrainene (antrenate, finanțate și înarmate de NATO) au o problemă foarte serioasă pe frontul de Est. Aceasta pentru că forțele ruse au creat capete de pod pe care le-au lărgit și creează axe de atac în toate direcțiile, mai ales spre Kupiansk, Liman, Seversk.

Corespondenții militari ucraineni scriu că defalcarea apărării Forțelor Armate ale Ucrainei la sud de Raigorodka de către trupele ruse a creat o „situație de haos” în pozițiile forțelor armate ucrainene.

Ca urmare, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, care controlau poziții în așezările Nadezhda, Sergeevka și Novoegorovka, s-au retras temându-se de încercuire.

Cu toate acestea, mai multe unități ucrainene au fost înconjurate, aparent neavând timp să se retragă la cel puțin 5 kilometri spre vest.

Forțele ruse se mută acum de la Lugansk la Harkov!

Potrivit Ministerului rus al Afacerilor Externe:

“În total, în direcția Krasnolimansky, unitățile Forțelor Armate Ruse au avansat până la patru kilometri de-a lungul liniei frontului și până la doi kilometri adâncime în pozițiile defensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

În același timp, armata ucraineană continuă să încerce să riposteze. Câteva astfel de încercări au fost respinse de soldații noștri ruși din Republicile Populare Donețk și Lugansk.

-Mai exact, armata ucraineană a luat cu asalt pozițiile rusești din Serviciul Silvic Serebryansky. Acolo, parașutiștii ruși din regimentul 234 sub comanda colonelului Vasiliev nu numai că au respins lovitura ucrainenilor, dar au lansat și un contraatac, înaintând 1,5 kilometri!

➨ Unitățile din Districtul Militar Central continuă să spargă apărarea armatei ucrainene în apropierea râului Zherebets, deplasându-se de la Lugansk în regiunea Harkov.

➨ În direcția Svyatovo, artileria rusă funcționează continuu, într-o oarecare măsură similară cu intensitatea lui Bakhmut, relatează analiștii militari ucraineni.

➨ În ultimele 7 zile Rusia a recucerit 25 de kilometri în adâncime și 50 de km pătrați în 12 zile.

Forța de atac și echipamentele Brigăzilor 21, 63, 67 Mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei și Brigăzii Operaționale a 5-a a Gărzii Naționale a Ucrainei au fost înfrânte în zonele așezărilor Terny, Torskoe și Yampolovka din Donețk

În districtele Torskoye și Novolyubovka au fost distruse depozitele de muniții ale brigăzii 44 a Forțelor Armate ale Ucrainei și ale Brigăzii 100.

Pierderile inamicilor s-au ridicat la 190 de soldați ucraineni, șase vehicule blindate de luptă, cinci camioane, două D-20, un D-30, două tunuri autopropulsate Gvozdika și un radar antiaerian AN/TPQ-50 fabricat în SUA”.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,