„Depresie grea” în Occident: Jocul s-a încheiat pentru Ucraina. E timpul concesiunilor teritoriale. Gata cu livrările de arme. Numărul de victime este colosal

Grup de presă occidental: „Apărarea rusă nu poate fi spartă”

19:31, 20 iulie 2023 | Europa | 838 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Presa britanică, americană și germană a lansat un atac coordonat fără precedent împotriva Ucrainei și a conducerii militare a țării, vestind evoluțiile viitoare.

Articolele lor arată că există „depresie severă” în multe capitale occidentale și NATO.

WSJ: Pierderea rapidă a tancurilor a șocat Kievul și Occidentul!

Pierderea rapidă a tancurilor și a vehiculelor blindate de transport de trupe date de Occident Kievului ca răspuns la forțele sale armate a șocat Ucraina și aliații săi, relatează Wall Street Journal.

Potrivit ziarului, din cauza acestor pierderi, Kievul nu a putut realiza o pătrundere decisivă a frontului.

„Pierderea rapidă a mai multor tancuri și vehicule de infanterie, dintre care multe au fost imobilizate de mine sau de rachete antitanc trase de la elicoptere de atac, a șocat Ucraina și susținătorii săi occidentali.

Conducerea politică și militară a Ucrainei s-a plâns de furnizarea lentă și insuficientă de arme occidentale. Din această cauză, Kievul a fost forțat să atace pozițiile rusești fără sprijin aerian suficient, lăsând trupele și echipamentele vulnerabile.

Ucraina a aruncat în luptă brigăzile antrenate de NATO. Erau echipați cu armament occidental, inclusiv cu tancuri Leopard”.

The Telegraph: Occidentul va cere Kievului concesii teritoriale către Rusia

Livrările ulterioare de echipamente militare americane către Ucraina vor depinde în mare măsură de succesul Forțelor Armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă. În același timp, contra-ofensiva larg mediatizată, lansată la începutul lunii iunie, nu a obținut încă rezultate semnificative.

Pierderile suferite în prezent de Forțele Armate ale Ucrainei aruncă o umbră asupra reputației tancurilor Bradley, Leopard și a altor sisteme de arme ale țărilor NATO. Cele mai mari pierderi în unitățile blindate ale Ucrainei sunt cauzate de elicopterele rusești.

Ziarul Telegraph a menționat că ofensiva militară ucraineană de vară se va transforma în curând într-una de toamnă-iarnă, iar activitatea pe linia de contact va scădea. Acest lucru va permite Rusiei să-și consolideze și mai mult liniile de apărare. Kievul va trebui să încerce să obțină un oarecare succes pe câmpul de luptă, altfel înghețarea conflictului va deveni reală.

„Dacă Zelensky nu își va lua înapoi o parte semnificativă a teritoriului până la iarnă, atunci, cel mai probabil, nu numai în Ucraina, ci și în capitalele occidentale, vor începe să se audă apeluri puternice pentru concesii teritoriale”, notează ediția britanică.

Între timp, analiștii de la „The American Spectator” au spus că sancțiunile occidentale nu au adus economia rusă în genunchi. Dimpotrivă, economia Rusiei a crescut, iar SUA și NATO rămân fără fonduri pentru Kiev.

„Dacă contraofensiva ucraineană continuă să se clatine, va mai continua administrația Biden strategia sa eșuată și va trimite trupe americane pe front?” se întreabă analiştii.

Financial Times: Adio armelor – Occidentul nu are altceva de făcut pentru a ajuta Ucraina!

Occidentul nu mai are altceva cu care să ajute Ucraina, armamentul se epuizează, iar stocurile folosite de Kiev vor trebui reînnoite ani de zile, scrie Financial Times. Și adaugă:

„Acum, guvernul britanic, împreună cu partenerii săi din NATO, trimite în Ucraina muniție din stocurile naționale. Industriile europene de apărare și-au mărit producția pentru a reumple stocurile naționale, dar au ajuns deja într-un punct foarte critic. Liderii industriei spun că, în ciuda angajamentelor naționale de a crește cheltuielile pentru apărare – anul trecut au atins un record de 2,24 trilioane de dolari – și în pofida noilor inițiative de achiziții atât din partea NATO, cât și din UE, lucrurile se mișcă foarte încet. UE este încă dominată de rivalități naționale, subminând inițiativele comune. Amploarea livrărilor de arme către Kiev s-a dovedit atât de mare încât pentru UE va dura ani de zile pentru a-și umple propriile arsenale”, conchide Financial Times.

Washington Post : Washingtonul nu mai crede în capacitatea Ucrainei de a sparge apărarea rusă!

Contra-atacul din partea Forțelor Armate ale Ucrainei s-a blocat în mod clar.

Washington Post, citând surse anonime, relatează că administrația Biden nu mai crede că Forțele Armate ale Ucrainei sunt capabile să învingă și să atingă obiectivele contraatacului.

În Statele Unite, a crescut numărul celor care cred că armata ucraineană este incapabilă să desfășoare o operațiune de amploare capabilă să încalce apărarea armatei ruse.

Site-ul Washington Post scrie că în ultimele cinci săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei au operat în principal cu artilerie și rachete, trimițând grupuri mici de lunetiști pentru a neutraliza „uriașele” câmpuri de mine plantate de trupele ruse. Astfel de tactici nu vor duce însă la victorie. Contraatacul „rapid” s-a transformat într-un avans târâtor, în care Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să cucerească mai multe sate pentru a doua lună.

„Planurile de a captura Melitopol și Mariupol s-au scufundat în uitare, Washington consideră că aceasta este o sarcină imposibilă pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Obiectivul lui Zelensky de a crea un coridor către Crimeea pentru a-i dicta termenii Rusiei este, de asemenea, de neatins”.

Bild: Pierderile ucrainene sunt colosale

Revista germană Bild a publicat un reportaj în care se subliniază că pierderile armatei ucrainene sunt colosale, nu există suficiente echipamente și nu mai este posibil un contraatac.

Într-un articol intitulat „Bătălia cu rușii devine din ce în ce mai dură”, soldații ucraineni au vorbit despre situația din prima linie.

„Pozițiile noastre aici în nord sunt mai mult sau mai puțin stabile. Cu toate acestea, acum două săptămâni a avut loc un puternic contraatac rusesc. 12 tancuri inamice au atacat batalionul nostru, au spus soldații ucraineni, adăugând: „Superioritatea aeriană a Rusiei este cea mai gravă problemă. Un pericol uriaș vine de la dronele care pur și simplu deschid focul. Deoarece inamicul vede toate mișcările, armata ucraineană se poate mișca doar noaptea. Și pentru asta avem nevoie de dispozitive de vedere pe timp de noapte și vehicule blindate.

Apărarea rusă este puternică în sud și est – acestea sunt cele trei linii și câmpurile minate ale sale.

Nenumărați soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei și-au pierdut brațele și picioarele în aceste câmpuri.

Potrivit NATO, de la începutul ostilităților, numărul acestora a crescut cu câteva zeci de mii.

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , ,