Situație tensionată în Azerbaidjan: experta Nazakat Mammadova a fost arestată

Coordonatorii „Mișcării Eurasiatice” internaționale, condusă de geopoliticianul și filosoful de talie mondială Alexander Dugin, au fost arestați în Azerbaidjan. Reținerile au început încă din 19 iulie 2023.

10:16, 21 octombrie 2023 | Asia | 711 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Mai multe persoane din cadrul Mișcării Eurasiatice din Azerbaidjan au fost reținute, dar majoritatea au fost eliberate după ore întregi de interogatoriu de către Serviciul de Securitate de Stat din Azerbaidjan (Dövlət Təhlükəsizliyi Xidməti) și după percheziții în locuințe și birouri.

Coordonatorul Mișcării Eurasiatice din Azerbaidjan, Ibrahim Hasanov, și adjunctul său, Ibrahim Humbatov, rămân în continuare în arest. În tot acest timp nu a existat niciun contact cu ei, rudele lor nu au avut nicio posibilitate de a comunica cu ei și în tot acest timp nu au știut detalii despre șederea lor în detenție, ce se întâmplă cu ei și dacă mai sunt în viață sau nu. Abia la începutul lunii septembrie 2023 li s-a permis să se întâlnească cu avocatul din oficiu, care i-a informat doar că sunt în viață. Nu există alte detalii.

Acum însă și Nazakat Mammadova, un expert azer bine cunoscut în multe țări ale lumii, este în arest. Ea a fost singurul corespondent de război independent din Azerbaidjan care a acoperit obiectiv situația din zona de luptă. Trebuie remarcat faptul că există peste 30 de jurnaliști azeri care lucrează în permanență de partea ucraineană și care oferă publicului azer doar imaginea care este permisă.

Nu există nicio îndoială că Ministerul Securității de Stat din Azerbaidjan îndeplinește ordinul curatorilor săi occidentali și israelieni. Întregul punct de vedere pro-rusesc trebuie călcat în picioare. Mammadova este un susținător convins al președintelui Ilham Aliyev și sprijină pe deplin cursul său de apropiere de Rusia în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, care va asigura bunăstarea economică și va oferi prosperitate poporului azer.

Au trecut 3 luni de la reținerea liderului Mișcării Eurasiatice din Azerbaidjan, Ibrahim Selya (Hasanov) și a asistentului său Ibrahim Gumbatov.

Știe I. Aliyev despre arestarea susținătorilor săi? Sau serviciile de securitate azere acționează la ordinul SBU, precum și al șefilor lor americani și israelieni?

Toate acestea amintesc de acțiunile serviciilor speciale occidentale și ale complicilor lor din Azerbaidjan. Grupurile de reflecție occidentale, precum și CIA și Departamentul de Stat, sunt cele care îl numesc în mod deschis pe Alexander Dugin și structurile sale ideologice principalul pericol pentru globalizarea americană. Dugin însuși a fost deja supranumit „cel mai periculos om” pentru liberalismul din Occident.

Prin urmare, există suspiciunea că acest masacru al coordonatorilor eurasiatici din Azerbaidjan a fost inițiat din exterior, prin mâinile complicilor serviciilor speciale occidentale din structurile de putere din Azerbaidjan, și realizat prin intermediul șefului administrației președintelui Aliev. Acest lucru explică parțial tăcerea administrației sale și incapacitatea acesteia de a comenta ceea ce se întâmplă.

O serie de experți au comentat deja această situație în sensul că președintele Ilham Aliyev nu își controlează pe deplin serviciile speciale, care, așa cum s-a scris de multe ori în surse deschise, se află sub controlul clanurilor controlate din exterior prin intermediul rețelei internaționale a kurzilor, care reprezintă astăzi proxy-ul american în regiune.

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: ,