Teoria ultimului popic: Legătura dintre Nicolae Ceaușescu și Donald Trump

01:02, 19 septembrie 2020 | | 615 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

de Adrian Pătrușcă

Avertisment: Textul următor este o teorie a conspirației. Chiar mai mult decât atât: este mama tuturor teoriilor conspirației.

Pe 6 august 2020, șeful Pentagonului, Mark Esper, a avut o discuție telefonică cu ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe. Discuția a durat neobișnuit de mult: 90 de minute. Potrivit relatărilor, mărul discordiei, căruia i-a fost dedicat cel mai mult timp, a fost pandemia de COVID-19.

Ce caută coronavirusul pe agenda celor doi miniștri ai apărării? Și de ce a fost el subiectul major al discuțiilor, când între cele două țări există o sumedenie de diferende grave de securitate, în special bomba cu ceas din Marea Chinei de Sud?

Administrația Trump a acuzat China că este responsabilă de provocarea pandemiei.

„Pot să vă spun că există o cantitate semnificativă de probe că virusul provine din Laboratorul din Wuhan”, declara secretarul de stat Mike Pompeo încă din 3 mai.

Cu câteva zile înainte, pe 30 aprilie, Donald Trump era întrebat de un reporter: „Ați văzut până acum ceva care vă conferă un grad mare de convingere că Institutul de Virologie din Wuhan se află la originea acestui virus?” – „Da, am văzut. Da, am văzut”, a răspuns președintele.

Și Trump mai făcea o afirmație care ar trebui să ne pună și acum pe gânduri: „Nu înțeleg cum circulația…, cum oamenilor (din Wuhan) nu li s-a permis accesul în restul Chinei, dar li s-a permis să plece în restul lumii. E o întrebare la care (regimul chinez) cu greu poate răspunde.”

Nici mai mult, nici mai puțin, Trump sugera intenția criminală a Chinei de a infecta lumea.

La începutul lunii mai, ziarul australian The Saturday Telegraph relata despre un raport al comunității de informații numite Five Eyes (Cinci Ochi), care reunește serviciile secrete din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

„(Raportul) arată că, «punând în pericol alte țări» regimul de la Beijing a ascuns informații despre virus prin tăcere sau «făcând să dispară» doctori care au vorbit, distrugând dovezile despre virus din laboratoare și refuzând să furnizeze eșantioane vii oamenilor de știință internaționali care lucrează la un vaccin”, scria Saturday Telegraph rezumând documentul Five Eyes.

Mai multe studii efectuate de cercetători din lumea întreagă au adus argumente științifice potrivit cărora SARS-CoV-2 este un virus artificial, produs în laborator.

Marea întrebare este dacă el a „scăpat” din laborator, dintr-o eroare umană, sau a fost „eliberat” intenționat. Ca o armă.

Pe 30 aprilie, Trump evoca pentru prima dată această ultimă ipoteză:

S-a întâmplat un lucru îngrozitor. Fie au făcut o greșeală, fie au început cu o greșeală și apoi au făcut o alta, fie cineva a făcut ceva în mod intenționat.

În 2014, administrația Obama interzisese orice finanțare a vreunui laborator, american sau de oriunde din lume, unde se cercetau viruși. Cu o unică și remarcabilă excepție: Laboratorul de Virologie din Wuhan. Acesta a primit 3,7 milioane de dolari, prin intermediul doctorului Anthony Fauci, care era atunci, ca și acum, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase.

Laboratorul de Virologie din Wuhan pare un locșor cu cântec. Un fel de „han de la răscruce”, unde se întâlnesc interesele celor mai mari dușmani ai lui Trump: Xi Jinping și Barack Obama.

O ciudățenie: liderul care suferă cel mai mult, în plan politic, de pe urma pandemiei, este Donald Trump, șeful celei mai mari puteri a lumii. Într-o asemenea măsură încât realegerea sa, care părea aproape sigură la începutul acestui an, grație succeselor economice fără precedent în istoria SUA, pare acum compromisă, din cauza crizei economice provocate de pandemie.

Nicăieri în lume, nici măcar în țări care au înregistrat mai multe decese raportate la populație decât Statele Unite – Belgia, Spania, Italia, de exemplu – scaunele liderilor nu s-au clătinat atât de periculos.

Mai mult, relatările de presă, dar și declarațiile politice, tratau situația dramatică din țări precum cele de mai sus cu compasiune și empatie, în vreme ce situația din Statele Unite era (și continuă să fie) descrisă în cele mai sumbre tușe, iar Trump este arătat de întreaga lume cu degetul ca vinovatul numărul 1 pentru situație. Aceasta, în condițiile în care numărul zilnic al morților nu mai depășește de mult în SUA cifra de 10! De patru-cinci ori mai puțini decât în România.

O altă ciudățenie: reacția anemică a celorlalte state ale lumii la adresa Chinei. Dacă dovezile despre originea artificială a virusului pot fi discutabile, mușamalizarea epidemiei de către regimul comunist este mai presus de orice dubiu.

Orbul găinilor de care par să fi fost păliți brusc toți liderii lumii poate fi explicat doar parțial prin dependența de relațiile economice cu China. Aceiași lideri și țările lor aveau relații la fel de rodnice și cu Statele Unite, și totuși nu s-au sfiit să le arunce în aer, diabolizându-l pe Trump, în vreme ce pe Xi l-au transformat în icoană.

Toți, dar absolut toți liderii politici importanți ai lumii (cu notabila excepție a Japoniei) vor să-l vadă pe Trump dispărut: de la Angela Merkel și Emmanuel Macron până la Vladimir Putin și secretarul general ONU, Guterres.

(Cum, în privința lui Putin și a relațiilor sale cu Trump vă simt pe unii dintre dvs. zâmbind sceptici, o să vă amintesc relațiile excelente pe care Statele Unite le aveau cu Rusia până acum patru ani. În vremea lui Obama, cu semnătura lui Hillary Clinton, America a cedat 20% din rezervele sale de uraniu Rusiei. Obama este cel care i-a promis lui Putin „mai multă flexibilitate” în al doilea mandat. Tot Obama este cel care l-a lăsat pe Putin să zburde nestingherit prin Siria, cerându-i doar să nu se atingă de jihadiști. Etc. Etc.)

Am arătat în repetate rânduri că pandemia actuală, pornită din China, este folosită ca armă ideologică și politică pentru impunerea unei noi Ordini Mondiale.

Principala țintă pe care arma COVID urmărește să o nimicească este Trump. Timp de patru ani, împotriva acestui om a fost folosit un incredibil arsenal: tentative de lovitură de stat, trădări, minciuni, calomnii, infiltrări, alianțe de culise obscure și conjurații internaționale criminale. Nimic nu l-a clintit.

Încă patru ani cu Trump riscau să zădărnicească toate planurile noii Ordini.

Trump trebuia lichidat acum! Cu orice preț! Chiar cu cel al unei epidemii mondiale.

În 1989, România rămăsese ultima țară din Europa de Est în care dictatorul comunist supraviețuise. S-a spus că lovitura de stat din decembrie a avut loc ca urmare a efectului de domino. Căderea celorlalți lideri comuniști a antrenat-o și pe a lui Ceaușescu.

Un politolog al cărui nume îmi scapă, ins foarte deștept, a respins ideea, enunțând o alta: „Teoria ultimului popic”. Atunci când pe pistă rămâne doar un singur popic în picioare, toate bilele se îndreaptă asupra lui să-l dărâme.

La sfârșitul lui 1989, Ceaușescu era ultimul popic (mic, dar cu o simbolistică uriașă) în calea valului care dărâmase Zidul și trebuia să măture comunismul, pentru a începe Globalizarea.

Toți jucătorii din sala de popice și-au dat mâna și s-au mobilizat împotriva acestei ultime ținte.

La sfârșitul lui 2020, Trump a rămas ultimul obstacol serios în calea Globalizării.

***

Așa cum am avertizat de la început, acest text nu are pretenții de seriozitate, fiind doar o simplă și grosolană „teorie a conspirației”. Un pretext bun doar să anime o conversația lâncedă, la o bere, pe o terasă, bineînțeles doar până la ora 23.00

Și totuși… Și totuși nu îmi iese din minte o afirmație a lui George Soros, din 11 mai anul acesta:

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput.”

Hai noroc și sănătate!

Sursa

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , , , , , ,