MESAJUL LUI PUTIN PENTRU OCCIDENT: ”LUCRURILE NU VOR MAI FI NICIODATĂ LA FEL!” (DISCURSUL INTEGRAL)

09:18, 5 octombrie 2022 | | 361 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

 

Discursul a avut loc în data de 30 septembrie 2022 cu prilejul alipirii de Federația Rusă, în urma a patru referendumuri simultane, a republicilor Donețk și Lugansk, respectiv a regiunilor Zaporojie și Herson.

Cetățeni ai Rusiei, cetățeni ai republicilor populare Donețk și Lugansk, rezidenți ai regiunilor Zaporojie și Herson, deputați ai Dumei de Stat, senatori ai Federației Ruse,

După cum știți, au avut loc referendumuri în republicile populare Donețk și Lugansk și în regiunile Zaporojie și Herson. S-au numărat buletinele de vot și au fost anunțate rezultatele. Oamenii au făcut alegerea lor fără echivoc.

Astăzi vom semna tratatele privind aderarea Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, Regiunii Zaporojie și Regiunii Herson la Federația Rusă. Nu am nicio îndoială că Adunarea Federală va sprijini legile constituționale privind aderarea la Rusia și înființarea a patru noi regiuni, noile noastre entități constitutive ale Federației Ruse, pentru că aceasta este voința a milioane de oameni.

Este, fără îndoială, dreptul lor, un drept inerent pecetluit de Articolul 1 al Cartei ONU, care afirmă în mod direct principiul egalității în drepturi și al autodeterminării popoarelor.

Repet, este un drept inerent al poporului. Se bazează pe afinitatea noastră istorică și este acel drept care a condus la victorie generațiile predecesorilor noștri, cei care au construit și au apărat Rusia timp de secole din perioada Rusiei Antice.

Aici, în Novorossiya, [Pyotr] Rumyantsev, [Alexander] Suvorov și [Fyodor] Ushakov și-au luptat bătăliile, iar Ecaterina cea Mare și [Grigori] Potyomkin au fondat noi orașe. Bunicii și străbunicii noștri au luptat aici până la capăt în timpul Marelui Război Patriotic.

Ne vom aminti mereu de eroii Primăverii Ruse, de cei care au refuzat să accepte lovitura de stat neonazistă din Ucraina din 2014, de toți cei care au murit pentru dreptul de a-și vorbi limba maternă, de a-și păstra cultura, tradițiile și religia și chiar pentru dreptul de a trăi. Ne amintim de soldații din Donbass, martirii „Odessa Khatyn”, victimele atacurilor teroriste inumane comise de regimul de la Kiev. Pomenim voluntari și milițieni, civili, copii, femei, vârstnici, ruși, ucraineni, oameni de diferite naționalități; liderul popular al orașului Donețk, Alexander Zakharchenko; comandanții militari Arsen Pavlov și Vladimir Zhoga, Olga Kochura și Alexei Mozgovoy; procurorul Republicii Lugansk Serghei Gorenko; parașutistul Nurmagomed Gadzhimagomedov și toți soldații și ofițerii noștri care au murit eroic în timpul operațiunii militare speciale. Sunt eroi. Eroii Marii Rusii. Vă rugăm să vă alăturați mie într-un minut de reculegere pentru a le onora memoria.

Mulțumesc.

În spatele alegerii a milioane de locuitori din republicile populare Donețk și Lugansk, din regiunile Zaporojie și Herson, se află destinul nostru comun și istoria de o mie de ani. Oamenii au transmis această legătură spirituală copiilor și nepoților lor. În ciuda tuturor încercărilor pe care le-au îndurat, au purtat dragostea pentru Rusia de-a lungul anilor. Acesta este ceva ce nimeni nu poate distruge. De aceea, atât generațiile mai în vârstă, cât și tinerii – cei născuți după prăbușirea tragică a Uniunii Sovietice – au votat pentru unitatea noastră, pentru viitorul nostru comun.

În 1991, la Belovezhskaya Pushcha, reprezentanții elitei de partid din acea vreme au luat decizia de a desființa Uniunea Sovietică, fără a întreba cetățenii obișnuiți ce vor, iar oamenii s-au trezit brusc rupți de patria lor. Acest lucru a sfâșiat și a dezmembrat comunitatea noastră națională și a declanșat o catastrofă națională. Așa cum guvernul a delimitat în liniște granițele republicilor sovietice, acționând în culise după revoluția din 1917, ultimii lideri ai Uniunii Sovietice, contrar exprimării directe a voinței majorității oamenilor la referendumul din 1991, ne-au distrus marea țară și pur și simplu și i-au făcut pe oamenii din fostele republici să se confrunte cu acest lucru ca un fapt împlinit.

Pot să admit că nici nu știau ce fac și nici ce consecințe vor avea acțiunile lor până la urmă. Dar nu contează acum. Nu mai există Uniunea Sovietică; nu ne putem întoarce în trecut. De fapt, Rusia nu mai are nevoie de ea astăzi; nu asta este ambiția noastră. Dar nu există nimic mai puternic decât hotărârea a milioane de oameni care, prin cultura, religia, tradițiile și limba lor, se consideră parte a Rusiei, ai căror strămoși au trăit într-o singură țară de secole. Nu există nimic mai puternic decât hotărârea lor de a se întoarce în adevărata lor patrie istorică.

Timp de opt ani lungi, oamenii din Donbass au fost supuși genocidului, bombardamentelor și blocadelor; la Herson și Zaporojie s-a dus o politică criminală pentru a se cultiva ura față de Rusia, față de tot ce este rusesc. Și acum, în timpul referendumurilor, regimul de la Kiev a amenințat cu represalii și cu moartea profesorilor, a femeilor care lucrau în comisiile electorale. Kievul a amenințat cu represiunea milioane de oameni care au venit să-și exprime voința. Dar oamenii din Donbass, Zaporozhye și Kherson nu au fost distruși și și-au spus cuvântul.

Vreau ca autoritățile de la Kiev și adevărații lor conducători din Occident să mă audă acum și vreau ca toată lumea să-și amintească acest lucru: oamenii care locuiesc în Lugansk și Donețk, în Herson și Zaporojie au devenit cetățenii noștri, pentru totdeauna.

Facem apel la regimul de la Kiev să înceteze imediat focul și toate ostilitățile, pentru a pune capăt războiului pe care l-a declanșat în 2014 și a reveni la masa negocierilor. Suntem pregătiți pentru asta, așa cum am spus de mai multe ori. Dar alegerea oamenilor din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson nu va fi discutată. Decizia a fost luată, iar Rusia nu o va trăda. Actualele autorități de la Kiev ar trebui să respecte această exprimare liberă a voinței poporului; nu există nici o altă cale. Aceasta este singura cale spre pace.

Ne vom apăra pământul cu toate forțele și resursele de care dispunem și vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura siguranța poporului nostru. Aceasta este marea misiune eliberatoare a națiunii noastre.

Vom reconstrui cu siguranță orașele distruse, clădirile rezidențiale, școlile, spitalele, teatrele și muzeele. Vom restaura și dezvolta întreprinderi industriale, fabrici, infrastructură, precum și sistemele de securitate socială, pensii, sănătate și educație.

Cu siguranță vom lucra pentru a îmbunătăți nivelul de securitate. Împreună ne vom asigura că cetățenii din noile regiuni pot simți sprijinul întregului popor al Rusiei, al întregii națiuni, al tuturor republicilor, teritoriilor și regiunilor vastei noastre Patrie.

Prieteni, colegi,

Astăzi aș dori să mă adresez soldaților și ofițerilor noștri care participă la operațiunea militară specială, luptătorilor din Donbass și Novorossiya, celor care au mers la birourile de recrutare militară după ce au primit o cerere de chemare în temeiul ordinului executiv privind mobilizarea parțială și celor care au făcut asta de bunăvoie, răspunzând la chemarea inimii lor. Aș dori să mă adresez părinților, soțiilor și copiilor lor, să le spun pentru ce luptă poporul nostru, cu ce fel de inamic ne confruntăm și cine împinge lumea în noi războaie și crize și obține beneficii pătate de sânge din asta. tragedie.

Compatrioții noștri, frații și surorile noștri din Ucraina, care fac parte din poporul nostru unit, au văzut cu ochii lor ce a pregătit pentru întreaga umanitate clasa conducătoare a așa-zisului Vest. Și-au dat jos măștile și au arătat din ce sunt făcuți cu adevărat.

Când Uniunea Sovietică s-a prăbușit, Occidentul a decis că lumea și noi toți vom adera permanent la dictaturile sale. În 1991, Occidentul credea că Rusia nu se va ridica niciodată după asemenea șocuri și că se va prăbuși în bucăți de la sine. Aproape că s-a întâmplat asta. Ne amintim de oribilii ani 1990, cu foamete, frig și fără speranță. Dar Rusia a rămas în picioare, a prins viață, s-a întărit și și-a ocupat locul cuvenit în lume.

Între timp, Occidentul a continuat și continuă să caute o altă șansă să ne dea o lovitură, să slăbească și să spargă Rusia, cum au visat mereu, să ne împartă statul și să ne pună popoarele unul împotriva celuilalt și să le condamne la sărăcie și la dispariție. Ei nu pot sta liniștiți știind că există o țară atât de mare, cu acest teritoriu imens, în lume, cu bogăția sa naturală, resursele și oamenii care nu pot și nu vor face jocurile altcuiva.

Occidentul este gata să treacă fiecare linie pentru a păstra sistemul neo-colonial care îi permite să trăiască pe seama lumii, să o jefuiască datorită dominației dolarului și a tehnologiei, să colecteze un tribut real de la omenire, să-și extragă sursa primară de prosperitate nemuncită, chiria plătită de ea hegemonului (asupritorului n.n.). Păstrarea acestei rente este principala lor motivație, reală și absolut egoistă. Acesta este motivul pentru care desuveranizarea totală este în interesul lor. Așa se explică agresiunea lor față de statele independente, de valorile tradiționale și culturile autentice, încercările lor de a submina procesele internaționale și de integrare, noile monede globale și centrele de dezvoltare tehnologică pe care nu le pot controla. Este extrem de important pentru ei să forțeze toate țările să-și cedeze suveranitatea în fața Statelor Unite.

În anumite țări, elitele conducătoare acceptă voluntar să facă acest lucru, acceptă voluntar să devină vasali; alții sunt mituiți sau intimidați. Și dacă acest lucru nu funcționează, ei distrug state întregi, lăsând în urmă dezastre umanitare, devastări, ruine, milioane de vieți umane distruse, enclave teroriste, zone de dezastre sociale, protectorate, colonii și semi-colonii. Nu le pasă. Tot ce îi interesează este propriul lor beneficiu.

Vreau să subliniez din nou că nesațiabilitatea și hotărârea lor de a-și păstra dominația neîngrădită sunt cauzele reale ale războiului hibrid pe care Occidentul colectiv îl poartă împotriva Rusiei. Ei nu vor să fim liberi; vor să fim o colonie. Ei nu doresc o cooperare egală; vor să jefuiască. Ei nu vor să ne vadă o societate liberă, ci o masă de sclavi fără suflet.

Ei văd gândul și filosofia noastră ca pe o amenințare directă. De aceea ei vor să ne asasineze filozofii. Cultura și arta noastră reprezintă un pericol pentru ei, așa că încearcă să le interzică. Dezvoltarea și prosperitatea noastră sunt, de asemenea, o amenințare pentru ei, deoarece concurența este în creștere. Ei nu vor sau nu au nevoie de Rusia, dar noi o facem.

Aș dori să vă reamintesc că în trecut, ambițiile de dominare a lumii s-au spulberat în mod repetat în fața curajului și a rezistenței poporului nostru. Rusia va fi mereu Rusia. Vom continua să ne apărăm valorile și Patria noastră.

Occidentul mizează pe impunitate, pentru a putea scăpa cu orice. De fapt, acesta a fost cazul până de curând. Acordurile strategice de securitate au fost aruncate la gunoi; acordurile ajunse la cel mai înalt nivel politic au fost declarate basme; promisiunile ferme de a nu extinde NATO spre est au făcut loc unei înșelăciuni murdare de îndată ce foștii noștri lideri le-au ”mușcat”; tratatele de apărare antirachetă, cu rază intermediară și cu rază mai scurtă de acțiune au fost desființate unilateral sub pretexte exagerate.

Și tot ce auzim este că Occidentul insistă pe o ordine bazată pe reguli. Oricum, de unde a venit asta? Cine a văzut vreodată aceste reguli? Cine le-a aprobat? Ascultați-mă, acestea sunt doar o mulțime de prostii, înșelăciune totală, standarde duble sau chiar standarde triple! Trebuie să creadă că suntem proști.

Rusia este o mare putere de o mie de ani, o mare civilizație și nu va trăi după reguli atât de improvizate și false.

Așa-zisul Occident a fost cel care a călcat în picioare principiul inviolabilității granițelor, iar acum decide, la discreție, cine are dreptul la autodeterminare și cine nu, cine este nedemn de el. Nu este clar pe ce se bazează deciziile lor sau cine le-a dat dreptul de a decide în primul rând. Pur și simplu și-au asumat-o.

De aceea alegerea oamenilor din Crimeea, Sevastopol, Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson îi înfurie atât de tare. Occidentul nu are niciun drept moral să cântărească, sau măcar să rostească un cuvânt despre libertatea democrației.

Elitele occidentale nu numai că neagă suveranitatea națională și dreptul internațional. Hegemonia lor a accentuat trăsăturile de totalitarism, despotism și apartheid. Ei împart lumea, nebunește, în vasalii lor – așa-zisele țări civilizate – și toți ceilalți, care, după planurile rasiștilor occidentali de astăzi, ar trebui adăugați pe lista barbarilor și a sălbaticilor. Etichete false precum „țară necinstită” sau „regim autoritar” sunt deja disponibile și sunt folosite pentru a stigmatiza națiuni și state întregi, ceea ce nu este nimic nou. Nu este nimic nou în asta: în adâncul sufletului, elitele occidentale au rămas aceiași colonizatori. Ei discriminează și împart popoarele în cele de nivel superior și restul.

Nu am fost niciodată de acord și nu vom fi niciodată de acord cu un asemenea naționalism politic și rasism. Ce altceva, dacă nu rasism, este rusofobia răspândită în întreaga lume? Ce este, dacă nu rasismul, convingerea dogmatică a Occidentului că civilizația și cultura sa neoliberală sunt un model incontestabil de urmat de întreaga lume? „Ești fie cu noi, fie împotriva noastră.” Chiar sună ciudat.

Elitele occidentale își extind pocăința pentru propriile crime istorice asupra tuturor celorlalți, cerând cetățenilor țărilor lor și altor popoare să mărturisească lucruri cu care nu au nimic de-a face, de exemplu, perioada cuceririlor coloniale.

Merită să reamintim Occidentului că și-a început politica sa colonială încă din Evul Mediu, urmată de comerțul cu sclavi la nivel mondial, genocidul triburilor indiene din America, jefuirea Indiei și Africii, războaiele Angliei și Franței împotriva Chinei, care, drept urmare, a fost nevoită să-și deschidă porturile spre comerțul cu opiu. Ceea ce au vrut a fost să împingă națiuni întregi spre consumul de droguri și să extermine intenționat grupuri etnice întregi de dragul de a acapara pământ și resurse, vânând oameni ca animalele. Acest lucru este contrar naturii umane, adevărului, libertății și dreptății.

În timp ce noi suntem mândri că, în secolul al XX-lea, țara noastră a condus mișcarea anticolonială, care a deschis oportunități pentru multe popoare din întreaga lume spre a face progrese, a reduce sărăcia și inegalitatea și a învinge foamea și boala.

Pentru a sublinia, unul dintre motivele rusofobiei veche de secole, animozitatea neascunsă a elitelor occidentale față de Rusia este tocmai faptul că nu le-am permis să ne jefuiască în perioada cuceririlor coloniale și i-am forțat pe europeni să facă comerț cu noi în termeni reciproc avantajoși. Acest lucru a fost realizat prin crearea unui stat centralizat puternic în Rusia, care a crescut și s-a întărit pe baza marilor valori morale ale creștinismului ortodox, islamului, iudaismului și budismului, precum și a culturii ruse și a cuvântului rus, care erau accesibile tuturor.

Au existat numeroase planuri de invadare a Rusiei. Asemenea încercări au fost făcute în timpul secolului al XVII -lea și în perioada de după revoluția din 1917. Toate au eșuat. Occidentul a reușit să pună mâna pe bogăția Rusiei abia la sfârșitul secolului al XX-lea , când statul a fost distrus. Ne-au numit prieteni și parteneri, dar ne-au tratat ca pe o colonie, folosind diverse scheme pentru a extrage trilioane de dolari din țară. Ne amintim. Nu am uitat nimic.

În urmă cu câteva zile, oamenii din Donețk și Lugansk, Herson și Zaporojie și-au declarat sprijinul pentru restabilirea unității noastre istorice. Mulțumesc!

Țările occidentale au spus de secole că aduc libertate și democrație altor națiuni. Nimic mai departe de adevăr. În loc să aducă democrația, au suprimat și exploatat, iar în loc să dea libertate au înrobit și asuprit. Lumea unipolară este în mod inerent antidemocratică și neliberă; este fals și ipocrit până la capăt.

Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit arme nucleare de două ori, distrugând orașele Hiroshima și Nagasaki din Japonia. Și au creat un precedent.

Amintiți-vă că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite și Marea Britanie au redus Dresda, Hamburg, Köln și multe alte orașe germane la dărâmături, fără nicio utilitate militară. S-a făcut ostentativ și, ca să repet, fără nicio utilitate militară. Aveau un singur scop, ca și în cazul bombardamentelor nucleare ale orașelor japoneze: să intimideze țara noastră și restul lumii.

Statele Unite ale Americii au lăsat o cicatrice adâncă în memoria popoarelor din Coreea și Vietnam cu bombardamentele lor stil ”covor” și cu utilizarea napalmului și a armelor chimice.

De fapt, continuă să ocupe Germania, Japonia, Republica Coreea și alte țări, pe care ei le numesc cu cinism drept ”egali și aliați”. Ce fel de alianță este aia? Întreaga lume știe că oficialii de vârf din aceste țări sunt spionați și că birourile și casele lor sunt supragheate. Este o rușine, o rușine pentru cei care fac asta și pentru cei care, ca sclavii, înghit în tăcere și blând acest comportament arogant.

Ei numesc ordinele și amenințările pe care le dau vasalilor lor ”solidaritate euro-atlantică”, iar crearea de arme biologice și utilizarea subiecților umani de testare, inclusiv în Ucraina, ”cercetare medicală nobilă”.

Politicile lor distructive, războaiele și jafurile sunt cele care au declanșat valul masiv de migranți de astăzi. Milioane de oameni suferă greutăți și umilințe sau mor cu miile încercând să ajungă în Europa.

Ei exportă cereale din Ucraina acum. Unde o duc sub pretextul asigurării securității alimentare a celor mai sărace țări? Unde? Le duc în aceleași țări europene. Doar cinci procente au fost livrate celor mai sărace țări. Înșelăciune goală din nou.

De fapt, elita americană folosește tragedia acestor oameni pentru a-și slăbi rivalii, pentru a distruge statele naționale. Acest lucru este valabil pentru Europa și pentru identitățile Franței, Italiei, Spaniei și altor țări cu istorii de secole.

Washingtonul cere din ce în ce mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și majoritatea politicienilor europeni sunt de acord cu aceasta. Ei înțeleg clar că, presând UE să renunțe complet la energia și la alte resurse rusești, Statele Unite practic împing Europa spre dezindustrializare în încercarea de a pune mâna pe întreaga piață europeană. Aceste elite europene înțeleg totul – înțeleg, dar preferă să servească interesele altora. Aceasta nu mai este servilism, ci trădare directă a propriilor popoare. Dumnezeu să-i binecuvânteze, depinde de ei.

Însă anglo-saxonii cred că sancțiunile nu mai sunt suficiente și acum au trecut la sabotaje. Pare incredibil, dar este un fapt – provocând explozii pe gazoductele internaționale ale Nord Stream care trec de-a lungul fundului Mării Baltice, aceștia s-au angajat de fapt în distrugerea întregii infrastructuri energetice a Europei. Este clar pentru toți cine sunt cei care au de câștigat. Cei care beneficiază sunt responsabilii sabotajului, desigur.

Ordinele SUA sunt susținute prin forță brută, prin legea pumnului. Uneori sunt ambalate frumos, uneori nu, dar esența este aceeași – legea pumnului. De aici, desfășurarea și întreținerea a sute de baze militare în toate colțurile lumii, expansiunea NATO și încercările de a pune împreună noi alianțe militare, cum ar fi AUKUS și altele asemenea. Se fac multe pentru crearea unui lanț militar-politic Washington-Seul-Tokyo. Toate statele care posedă sau aspiră la o suveranitate strategică autentică și sunt capabile să conteste hegemonia occidentală, sunt automat declarate dușmani.

Acestea sunt principiile care stau la baza doctrinelor militare ale SUA și NATO care necesită dominație totală. Elitele occidentale își prezintă planurile neocoloniale cu aceeași ipocrizie, afișînd intenții pașnice, vorbind despre ”descurajare”. Acest cuvânt evaziv migrează de la o strategie la alta, dar înseamnă într-adevăr un singur lucru – subminarea oricărui și a tuturor centrelor suverane de putere.

Am auzit deja despre descurajarea Rusiei, Chinei și a Iranului. Cred că următoarele la rând sunt alte țări din Asia, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu, precum și actualii parteneri și aliați ai SUA. La urma urmei, știm că atunci când sunt nemulțumiți, ei introduc sancțiuni și împotriva aliaților lor – împotriva acestei bănci sau acestei companii. Asta este practica lor și o vor extinde. Au totul în vizor, inclusiv vecinii noștri de alături – țările CSI.

În același timp, Occidentul își face iluzii de mult timp. La lansarea blitzkrieg-ului de sancțiuni împotriva Rusiei, de exemplu, ei s-au gândit că ar putea din nou să alinieze întreaga lume la comanda lor. După cum se dovedește, totuși, o perspectivă atât de strălucitoare nu entuziasmează pe toată lumea – în afară de masochiștii politici compleți și admiratori ai altor forme neconvenționale de relații internaționale. Majoritatea statelor refuză să se supună și, în schimb, aleg calea sensibilă a cooperării cu Rusia.

În mod clar, Occidentul nu se aștepta la o asemenea insubordonare. Pur și simplu s-au obișnuit să acționeze după un șablon, să apuce orice le place, prin șantaj, mită, intimidare și s-au convins că aceste metode vor funcționa pentru totdeauna, de parcă ar fi rămas încremenite în trecut.

O astfel de încredere în sine este un produs direct nu numai al notoriului concept de excepționalism – deși nu încetează să uimească – ci și al adevăratei „foame de informații” din Occident. Adevărul a fost înecat într-un ocean de mituri, iluzii și falsuri, folosind o propagandă extrem de agresivă, mințind precum nazistul Goebbels. Cu cât este mai gogonată minciuna, cu atât oamenii o vor crede mai lesne – așa funcționează, conform acestui principiu.

Dar oamenii nu pot fi hrăniți cu dolari și euro tipăriți. Nu îi poți hrăni cu acele bucăți de hârtie, iar capitalizarea virtuală și umflată a companiilor de social media din vest nu le poate încălzi casele. Este foarte important: nu poți hrăni pe nimeni cu hârtie – ai nevoie de mâncare; și nu poți încălzi casa nimănui cu aceste capitalizări umflate – ai nevoie de energie.

De aceea, politicienii din Europa trebuie să-și convingă concetățenii să mănânce mai puțin, să facă duș mai rar și să se îmbrace mai gros acasă. Și cei care încep să pună întrebări corecte precum „De ce asta?” sunt imediat declarați dușmani, extremiști și radicali. Ei arată spre Rusia și spun: ”Ea este sursa tuturor necazurilor tale”. Mai multe minciuni.

Vreau să marchez în mod special faptul că există toate motivele să credem că elitele occidentale nu vor căuta căi constructive de ieșire din criza globală alimentară și energetică pentru care ei și doar ei singuri sunt de vină, ca urmare a politicii lor pe termen lung, datând cu mult înainte de operațiunea noastră militară specială din Ucraina, în Donbass. Ei nu au nicio intenție să rezolve problemele nedreptății și inegalității. Mă tem că ar folosi mai degrabă alte formule care le sunt mai convenabile.

Și aici este important să ne amintim că Occidentul a scăpat de provocările sale de la începutul secolului 20 cu Primul Război Mondial. Profiturile din Al Doilea Război Mondial au ajutat Statele Unite să depășească în cele din urmă Marea Depresiune și să devină cea mai mare economie din lume și să impună planetei puterea dolarului ca monedă de rezervă globală. Iar din criza anilor 1980 – lucrurile au ajuns din nou în impas în anii 80 – Occidentul a ieșit nevătămat în mare parte prin însușirea resurselor Uniunii Sovietice prăbușite și destrămate. Acesta este un fapt.

Acum, pentru a ieși bine din cea mai recentă serie de probleme, ei trebuie să lovească Rusia, precum și alte state care aleg cu orice preț o cale suverană de dezvoltare, pentru a putea jefui în continuare bogăția altor națiuni și a o folosi pentru a a-şi petici propriile găuri. Dacă nu se întâmplă acest lucru, nu e exclus să încerce să declanșeze colapsul întregului sistem și să dea vina pe el sau, Doamne ferește, să decidă să folosească vechea formulă a creșterii economice prin război.

Rusia este conștientă de responsabilitatea pe care o are față de comunitatea internațională și va depune toate eforturile pentru a se asigura că prevalează luciditatea.

Modelul neocolonial actual este condamnat; acest lucru este evident. Dar, repet, adevărații săi stăpâni se vor agăța de el până la capăt. Pur și simplu nu au nimic de oferit lumii în afară să mențină același sistem de jefuire și tîlhărie.

Nu le pasă de dreptul natural al miliardelor de oameni, majoritatea omenirii, la libertate și dreptate, de dreptul de a-și determina propriul viitor. Ei au trecut deja la negarea radicală a valorilor morale, religioase și familiale.

Să răspundem la câteva întrebări foarte simple pentru noi înșine. Acum aș dori să revin la ce am spus și vreau să mă adresez și tuturor cetățenilor țării – nu doar colegilor care sunt în sală – ci tuturor cetățenilor Rusiei: vrem să avem aici, în țara noastră, în Rusia, „părintele numărul unu, părintele numărul doi și părintele numărul trei” în loc de mamă și tată? Vrem ca școlile noastre să impună copiilor noștri, încă din primele zile de la școală, perversiuni care duc la degradare și dispariție? Vrem să le băgăm în cap ideile că există alte genuri în afară de femei și bărbați și să le facilităm intervenții chirurgicale de schimbare a sexului? Asta ne dorim pentru țara noastră și pentru copiii noștri? Toate acestea sunt inacceptabile pentru noi. Avem un viitor diferit.

Permiteți-mi să repet că dictatura elitelor occidentale vizează toate societățile, inclusiv pe propriii cetățenii ai țărilor occidentale. Aceasta este o provocare pentru toți. Această renunțare completă la ceea ce înseamnă a fi uman, răsturnarea credinței și a valorilor tradiționale și suprimarea libertății ajung să semene cu o „religie inversă” – satanism pur. Dezvăluind falșii Mesia, Isus Hristos a spus în Predica de pe Munte: „După roadele lor îi veți cunoaște”. Aceste fructe otrăvitoare sunt deja evidente pentru oameni și nu numai în țara noastră, ci în toate țările, incluzând mulți oameni din Occident.

Lumea a intrat într-o perioadă de transformare fundamentală, revoluționară. Apar noi centre de putere. Ele reprezintă majoritatea – majoritatea! – comunității internaționale. Ele sunt gata nu doar să-și declare interesele, ci și să le protejeze. Ele văd în multipolaritate o oportunitate de a-și întări suveranitatea, ceea ce înseamnă dobândirea unei libertăți autentice, perspective istorice și dreptul la propriile forme independente, creative și distincte de dezvoltare, la un proces armonios.

După cum am spus deja, avem mulți oameni care au aceleași idei în Europa și în Statele Unite și le simțim și le vedem sprijinul. În cele mai diverse țări și societăți se conturează o mișcare esențial emancipatoare, anticolonială, împotriva hegemoniei unipolare. Puterea sa va crește doar cu timpul. Această forță este cea care va determina viitoarea noastră realitate geopolitică.

Prieteni,

Astăzi, luptăm pentru o cale dreaptă și liberă, în primul rând pentru noi, pentru Rusia, pentru a lăsa dictatura și despotismul în trecut. Sunt convins că țările și popoarele înțeleg că o politică bazată pe excepționalismul oricui și pe suprimarea altor culturi și popoare este în mod inerent criminală și că trebuie să închidem acest capitol rușinos. Colapsul continuu al hegemoniei occidentale este ireversibil. Și repet: lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel.

Câmpul de luptă la care destinul și istoria ne-au chemat este un câmp de luptă pentru poporul nostru, pentru marea Rusie istorică. Pentru marea Rusie istorică, pentru generațiile viitoare, copiii, nepoții și strănepoții noștri. Trebuie să-i protejăm împotriva aservirii și a experimentelor monstruoase care sunt menite să le schilodească mințile și sufletele.

Astăzi, luptăm pentru ca nimănui să nu-i treacă prin cap că Rusia, poporul nostru, limba noastră sau cultura noastră pot fi șterse din istorie. Astăzi, avem nevoie de o societate consolidată, iar această consolidare se poate baza doar pe suveranitate, libertate, creație și dreptate. Valorile noastre sunt umanitatea, mila și compasiunea.

Și vreau să închei cu cuvintele unui adevărat patriot, Ivan Ilyin: „Dacă consider Rusia Patria mea, înseamnă că iubesc ca un rus, contemplez și gândesc, cânt și vorbesc ca un rus; cred în puterea spirituală a poporului rus. Spiritul lui este spiritul meu; destinul lui este destinul meu; suferința ei este durerea mea; iar prosperitatea ei este bucuria mea”.

În spatele acestor cuvinte stă o alegere spirituală glorioasă, care, timp de mai bine de o mie de ani de existență a statului rus, a fost urmată de multe generații de strămoși ai noștri. Astăzi, facem această alegere; cetățenii republicilor populare Donețk și Lugansk și locuitorii regiunilor Zaporojie și Herson au făcut această alegere. Ei au ales să fie alături de poporul lor, să fie alături de Patria lor, să împărtășească destinul ei și să fie învingători împreună cu ea.

Adevărul este cu noi, iar în spatele nostru stă Rusia!

Sursă: inpolitics.ro

Facebook Comments