GRUPUL PENTRU ROMÂNIA. Comunicatul Nr. 4

17:41, 16 aprilie 2024 | | 96 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Cetățeni ai României,

Alegători și politicieni,

Suntem Grupul pentru România. Suntem îngrijorați de faptul că politicienii care conduc România au dat curs unor solicitări străine de a promova o linie politică externă de expunere a țării la riscuri de securitate pe care poporul și țara noastră nu le pot gestiona.

În mod repetat, ultimii doi președinți ai României și guvernele numite de ei au luat poziții politice dușmănoase și provocatoare la adresa Federației Ruse, o foarte mare putere militară și politică a Lumii, țară vecină a României. Aceste atitudini dușmănoase și instigatoare sunt contorizate și pot genera reacții dintre cele mai periculoase, atât diplomatice, cu ocazia luării unor decizii internaționale importante care privesc România, cât și militare, în cazul în care războiul s-ar extinde în Europa de Est, fapt recunoscut ca fiind posibil inclusiv de specialiști ai Lumii Occidentale.

După declanșarea operațiunilor militare ruse în Ucraina, conflict în care România nu ar trebui să aibă nici un fel de implicare, atitudinea politică a României, de sprijin necondiționat față de Ucraina și de acuzații și condamnări dure față de Federația Rusă, au mărit adversitatea conducătorilor acestei țări și odată cu aceasta au crescut mult riscurile de securitate față de România.

Această poziție a României față de Ucraina nu se justifică. Ucraina este o țară care nu ne-a făcut niciodată vreun bine, care deține teritorii românești importante pentru noi și o numeroasă populație românească ale cărei drepturi naționale sunt permanent călcate în picioare. Politica României de sprijinire a Ucrainei se face în dauna poporului român, ea contribuind la distrugerea unei mari părți din agricultura României și la asumarea unor cheltuieli foarte mari care se fac din bani împrumutați. Lunar un copil român primește o alocație de 291 de lei, în timp ce un copil refugiat din Ucraina primește 3.600 lei. Refugiații ucraineni creează mari probleme sociale și infracționale. România trimite cadou Ucrainei muniție, armament și echipamente militare și îi asigură o serie de servicii de transport, depozitare și tranzitare, care produc daune economiei românești.

România nu are, față de Ucraina, obligații de natură să ne implice într-un război de asemenea anvergură, care îi amenință grav securitatea națională.

Alegători și politicieni, acționați pentru oprirea implicării politico-militare a României în conflictul din Ucraina!

România trebuie să ia exemplu de la alte state membre ale UE și ale NATO, ca de exemplu Ungaria, care nu are riscuri de securitate din nici o direcție, și să adopte o poziție de expectativă, de declarații politice echilibrate și de neangajare în conflict.

România trebuie să lupte prin mijloace diplomatice pentru drepturile sutelor de mii de etnici români din Ucraina, pentru sprijinirea Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, persecutată de foarte mulți ani, dar și pentru conștientizarea apartenenței la spațiul românesc a teritoriilor ocupate de sovietici în 1940 și acordate Ucrainei, la cererea acesteia.

Românii nu trebuie să uite spusele primului prim-ministru al Republicii Moldova de după obținerea independenței de stat, patriotul român Mircea Druc: Tot ce s-a întâmplat rău românilor din Basarabia s-a datorat ucrainenilor!”

Alegători și politicieni, susțineți o politică a României care să nu implice riscuri de securitate pentru țară. După ce am pierdut atât de mult și am făcut atât de multe sacrificii în speranța că euro-atlantismul ar putea fi o soluție pentru România, nu mai avem voie să abatem asupra țării și război! Cei care doresc, încearcă și riscă să trimită la moarte români ca să apere integritatea teritorială a Ucrainei, care se bazează și pe teritorii furate României, sunt indiscutabil mari trădători ai neamului românesc care lucrează pentru ocupanții temporari ai României.

GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

14 februarie 2024

Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , , ,