GRUPUL PENTRU ROMÂNIA. Comunicatul Nr. 23

Despre unificarea în lupta politică a Mișcării Suveraniste din România

18:34, 2 septembrie 2024 | | 201 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Grupul pentru România a luat act cu satisfacție despre faptul că trei partide politice cu program politic suveranist din România, două dintre ele reprezentate și în Parlamentul European, AUR, PPR (Patrioții Poporului Român) și S.O.S. România (numite de noi în ordine alfabetică) au decis să colaboreze în lupta politică.

De asemenea, Grupul pentru România a luat act cu satisfacție despre faptul că, la întâlnirea de la Capșa, convocată de d-na europarlamentar Diana Iovanovici Șoșoacă, a fost invitat, pe lângă domnul George Simion (AUR) și domnul Răzvan Constantinescu (PPR), și candidatul independent la președinția României, domnul Cozmin Gușă.
De asemenea, Grupul pentru România a luat act cu satisfacție despre faptul că domnul Cozmin Gușă a primit o scrisoare de susținere în lupta politică din partea președintelui Partidului Republican din SUA, domnul Donald Trump. Acesta este un semn pozitiv, promițător, care face să se întrevadă posibilitatea ca Partidul Republican din SUA să sprijine preluarea puterii în România de către Mișcarea Suveranistă.
Chiar dacă, din păcate, liderul partidului AUR, domnul George Simion, nu a venit la întâlnire, trimițând trei reprezentante (care nu au fost acceptate, invitația fiind adresată exclusiv prezidențiabililor), alianța suveraniștilor a rămas un proiect deschis, întâlnirea de la Capșa fiind doar începutul. La această primă rundă a întâlnirilor, cei prezenți și-au prezentat doar declarațiile de principii și câteva aspecte generale privind delimitarea suveraniștilor autentici de pseudo-suveraniști și oportuniștii pentru care valorile identitare reprezintă doar un capital electoral. Următoarea rundă a întâlnirilor va avea loc la Poiana Brașov, în 22 august, în cadrul taberei de vară a Partidului S.O.S. România. Invitația a rămas deschisă și pentru domnul George Simion, chiar dacă acesta a anunțat o altă întâlnire a suveraniștilor, organizată de el.
Grupul pentru România speră că această colaborare/unire a unor importante personalități suveraniste să fie una durabilă, ocrotită cu grijă și înțelepciune politică de cei trei vectori naționaliști prezenți la Capșa, exemplul acestora putând fi urmat și de alți lideri care și-au propus să-și unească forțele. De asemenea, așa cum am menționat și în Comunicatul nr. 13 al GpR, îndemnăm și pe celelalte personalități care au programe suveraniste să se ralieze acestei uniuni.
De altfel, Grupul pentru România a luat act de discursul senatorului Partidului Republican din SUA, domnul J.D. Vance, nominalizat în 15 iulie 2024 ca și candidat al Partidului Republican pentru funcția de vicepreședinte al SUA, în alegerile prezidențiale din noiembrie 2024. Senatorul J.D. Vance, ca și președintele Donald Trump, are origini europene, părinții săi fiind originari din Scoția și din Irlanda și este interesat în mod special de soarta Europei. În 23 mai 2024, la Quincy Institute for Responsible Statecraft, oficialul american a ținut un discurs în care a făcut afirmații de o mare importanță. Cu acest prilej, printre altele, senatorul J.D. Vance a denunțat modelul de alianță a SUA cu statele europene, referindu-se în mod special la Germania, dar făcând afirmații care vizau pe toți „aliații” SUA din Europa. El a spus că statele europene nu sunt aliate ale SUA, ci state satelit ale SUA, care fac ceea ce dorește SUA să facă și aceasta nu este un fapt pozitiv, nu este în interesul lor.
În cadrul discursului, candidatul Partidului Republican la vicepreședinția SUA a făcut referire la politica „idioată” (expresia aparține domnului senator J.D. Vance) de dezindustrializare care se practică în Europa sub pretextul implementării promovării energiei verzi. În acest sens, referindu-se la Germania, senatorul Vance a declarat că măsurile care se implementează fac parte din planul evreiesc Morgenthau, conceput în ultima parte a celui de-Al Doilea Război Mondial, care prevedea dezindustrializarea Germaniei în scopul dominării ei cu ușurință de către iudeo-americani. Senatorul Vance a făcut referiri critice și la afirmațiile conducerii Germaniei potrivit cărora Rusia trebuie învinsă în războiul din Ucraina, iar Vance a spus că, în acest caz, dacă Germania dorește înfrângerea Rusiei, trebuie să stopeze propria dezindustrializare, sugerând că, prin această dezindustrializare, puterea Germaniei scade continuu. Desigur, aceste realități sunt valabile pentru toate statele din UE.
Grupul pentru România salută implicarea Partidului Republican în susținerea Mișcării Suveraniste în Europa, inclusiv în România. De altfel, GpR a urmărit cu atenție și declarațiile domnului Donald Trump privitoare la acest aspect, începând din anul 2018.
Grupul pentru România speră că lupta politică a Mișcării Suveraniste din România să fie victorioasă, pentru scoaterea României din statutul colonial în care a fost adusă de regimul politic globalist, pentru refacerea morală, spirituală și economică a țării, pentru redobândirea unui nivel cât mai ridicat de suveranitate și independență națională.
GRUPUL PENTRU ROMÂNIA
24 august 2024
Facebook Comments
Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,