Ereziarhul Bartolomeu de la Constantinopol adâncește schisma din Biserica Ortodoxă

Sub atenta supraveghere și încurajare a ereziarhului Bartolomeu de la Constantinopol, schisma continuă cu intenția de a lovi Ortodoxia

18:41, 12 martie 2021 | | 572 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

de Teodor Bujor

Orice pretenție ar mai fi avut așa numitul patriarh de Constantinopol, pe numele lui de ereziarh Bartolomeu, de a cuceri o importanță deosebită și o poziție istorică pentru scaunul arhieresc de Fanar, aceasta s-a prăbușit din momentul în care, în loc să lupte pentru unitatea Bisericii lui Hristos, el s-a transformat în lupul îmbrăcat în haine de oaie care lucrează pentru dezbinarea Trupului lui Hristos și care a reușit ruperea Bisericii Ucrainei, ceea ce nici cei mai aprigi dușmani ai Ortodoxiei nu au reușit.

Pe lângă uneltirile lui Bartolomeu, unealta de fapt a globaliștilor americani care nu văd cu ochi buni rezistența ortodoxiei, par minuscule și eforturile Bisericii Catolice de a inventa așa numita ”uniație” încă de la finele secolului al XVII-lea și de a-i rupe astfel pe ortodocși de Biserica lor mamă pentru a-i da pe mâna schismaticilor. Dar Biserica Catolică venea de dinafară și căuta trădătorii de dinăuntru, în timp ce Bartolomeu atacă Ortodoxia din interior, ce-i drept, tot cu îndrumare și sprijin străin.

Acum, acest așa zis patriarh Bartolomeu, insistă să adâncească ruptura din Biserica Ortodoxă Ucraineană, cea de drept canonic și istoric, și să defileze la Kiev pe 24 august pentru a provoca din nou credincioșii și a semăna dihonie, încurajând apariția unei noi biserici ca și cum Biserica ar fi făcută din hârtii semnate pe colțul mesei în urma uneltirilor, așa cum e cazul așa numitei Biserici Ortodoxe a Ucrainei.

Această ruptură a provocat multă supărare și nedumerire în Bisericile Ortodoxe surori și a dat naștere la abuzuri și disensiuni absurde, iar Bartolomeu este responsabilul principal al războiului dintre frați căruia i-a dat naștere.

De ce vrea totuși Bartolomeu să vină la Kiev și să facă politica dezbinării? Invitat de puterea pământească vremelnică și nu se știe cât de democratică a Ucrainei actuale, Bartolomeu uită că rostul ierarhilor este de a apăra unitatea Bisericii veșnice, nu de a face compromisuri și aranjamente pe termen scurt.

Și totuși, Bartolomeu vrea să ”binecuvânteze” sfâșierea trupului Bisericii chiar de la Kiev, cu ghilimelele de rigoare, pentru că ceea ce face el nu este binecuvântare, ci blestem.

Bartolomeu s-a discreditat definitiv prin acțiunile sale, iar ceea ce urmează arată cât rău a putut să provoace în sânul credincioșilor ucraineni inventând o nouă biserică, orientată împotriva celei canonice.

De fapt, Bartolomeu a inventat o ficțiune anormală menită să distrugă ortodoxia, aceasta fiind menirea sa pentru care nici istoria, nici Biserica, nu-l vor ierta, după cum nici pretenția sa de a mai avea vreun cuvânt de spus în comunitatea ortodoxă nu mai are nici o acoperire. Bartolomeu, de fapt, este conducătorul unei secte și are comportament sectar, de rupere, izolare și conflict. Dar Biserica Ortodoxă a trecut cu bine peste multe asemenea încercări ereziarhe în istorie și a învins, pentru că e Trupul lu Hristos. Întrebarea care se pune este: al cui trup este Bartolomeu și cei care îl susțin, pentru că, în mod sigur, capul care îi conduce și îi îndrumă pe cărările întunericului nu are semnul luminii!

Sursa: Izborsk.md

Facebook Comments