Cum a fost jefuită România după Lovitura de Stat din 1989?

12:14, 2 noiembrie 2022 | | 399 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Vă prezentăm dezbaterea difuzată de televiziunea Duri TV (Diaspora Unită România – Italia) în data de 1 noiembrie 2022 pe tema devalizării programatice a României sub fațada democrației.

Invitații emisiunii au fost Șerban Popa (arhitect, scriitor și activist civic) și Miron Manega (jurnalist și scriitor). Moderator: Calistrat Atudorei.

Câteva dintre ideile de bază puse în discuție

Constituțiile din 1948, 1952, 1965 afirmau cât se poate de explicit: capitalul național constă în mijloacele de producție și se află în proprietatea poporului. Cetățenii erau considerați „co-proprietari”.

În anul 1990 proprietatea poporului a fost catalogată în mod ilegal și ne-constituțional ca „proprietatea statului” și a fost distrusă, vândută pe nimic, „privatizată”.

De atunci statul român a vândut exclusiv în nume propriu bunuri care nu îi aparțin. Statul român este în realitate doar administratorul bunurilor care de fapt aparțin poporului.

Toate aceste fraude masive au fost înfăptuite în baza legii 15/1990, promulgată în data de 7 martie 1990 de Ion Iliescu, prin care fostele întreprinderi socialiste au fost transformate în regii autonome și societăți comerciale la care statul a devenit unic acționar/proprietar.

Cităm din Legea 15/1990: „Unitățile economice de stat, indiferent de organul în subordinea căruia își desfășoară activitatea, se organizează și funcționează, în conformitate cu dispozițiile prezentei legi, sub formă de regii autonome sau societăți comerciale. De asemenea, unități economice, bunuri sau activități pot fi, după caz, concesionate sau închiriate cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Intelectualii care au tras semnale de alarmă privind gravitatea parcursului pe care îl lua România scontau că electoratul va înțelege că este proprietar pe bunurile țării și NU îi va vota pe cei care le-au confiscat acest drept FUNDAMENTAL.

Atenția oamenilor a fost deturnată în principal prin televiziunea OTV și apoi prin partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD.

O remediere a situației a fost propusă prin „Legea Cojocaru”. Iată două articole reprezentative:

ART 2: Abolirea regimului comunist ar fi trebuit să se concretizeze în trecerea imediată și integrală a capitalului din proprietatea comună (comunistă) a întregului popor în proprietatea privată a celor din ale căror venituri a fost acumulat acest capital, adică în proprietatea privată a tuturor cetățenilor României.

ART 3: Trecerea imediată – în 1990 – a întregului capital în proprietatea privată a tuturor cetățenilor României ar fi determinat crearea, în România, a unei economii democratice, productive și competitive, crearea unei clase mijlocii majoritară în societate, care ar fi deținut și puterea economică și puterea politică și ar fi asigurat funcționarea unui stat de drept, cu adevărat democratic, clasă socială care și-ar fi impus și propriile valori morale: munca, hărnicia, inventivitatea, spiritul de întreprindere, cinstea, solidaritatea socială și națională.

Puteți urmări aici înregistrarea emisiunii:

 

Facebook Comments