CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DESPRE MULTIPOLARITATE

Discursul lui Calistrat Atudorei

16:26, 6 mai 2023 | | 754 vizualizări | Nu există niciun comentariu
Distribuie

Un eveniment de mare rezonanță pentru relațiile internaționale a avut loc sâmbătă, 29 aprilie 2023. Pe parcursul întregii zile, timp de aproximativ 20 de ore, s-au desfășurat sesiunile de expuneri din cadrul Conferinței Mondiale despre Multipolaritate. Mai exact spus s-a vorbit despre Ordinea Internațională Multipolară care se evidențiază din ce în ce mai mult odată cu apusul ordinii unipolare centrată în jurul Statelor Unite ale Americii.

Ca și concept de bază, este util să știm că „ordinea internațională” este estimată în funcție de modul de distribuire a puterii și a influenței la nivel global. Ordinea internațională poate fi de două tipuri:

  • ierarhică (atunci când există un centru mondial de comandă) sau
  • anarhică (atunci când teoretic toate statele sunt pe același nivel, egale în drepturi).

În cazul ordinii anarhice deosebim sistemul bipolar (când la nivel mondial există două mari centre de putere și influență), sistemul unipolar (când în lume există o singură super-putere) și sistemul multipolar (când există trei sau mai multe superputeri aproximativ egale între ele).

În prezent, odată cu emergența Chinei și a Federației Ruse, care s-au ridicat de la rangul de puteri regionale la cel de super-puteri, deja criteriile unipolarității nu mai sunt îndeplinite. Devine pe lună ce trece tot mai clar că echilibrul de putere al lumii tinde către formarea unor noi centre de putere. Și nu este vorba doar despre China și Rusia pentru că și alte state vin puternic din urmă.

Organizatorii conferinței au subliniat de asemenea că prin multipolaritate nu ne referim doar la statele suverane, ci într-un sens mai larg, la echilibrul „marelui spațiu”, state-continente care unesc diferite popoare și entități politice pe baza apartenenței la o anumită civilizație. Identificăm în principal civilizația chineză, rusă, islamică, indiană, vest-europeană, latino-americană sau cea africană.

Dintr-un alt punct de vedere, ceva mai filozofic, popoarele lumii sunt în esență gânduri ale lui Dumnezeu. Fiecare națiune reflectă anumite trăsături particulare și unice prin frumusețea și expresivitatea lor ce nu se regăsește pe deplin la niciun alt popor. Prin analogie cu un buchet de flori, națiunile împreună formează un buchet de o neasemuită frumusețe, net superioară unui buchet națiuni uniformizate și globalizate, aduse în mod forțat la aceleași standarde și valori supra-naționale.

Despre astfel de tematici au vorbit diverși politicieni, experți, oameni de știință, filozofi, jurnaliști, scriitori și personalități publice de pe tot globul.

În total au participat (ca vorbitori) 145 de experți din aproape 70 de țări. Luările de cuvânt au fost împărțite în șase secțiuni, derulate una după alta, în funcție de fusul orar al regiunii. Ordinea sesiunilor a fost următoarea: Asia de Sud-Est și zona Pacificului; Asia de Vest; Eurasia; Europa; Africa, cele trei Americi (Nord, Sud și centrală).

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Nova Resistência (Brazilia), Inițiativa pentru Noua Ordine Internațională (Turcia), Mișcarea Internațională Eurasiatică (Rusia), Forumul Gânditorilor (China) și Mișcarea Internațională a Rusofililor.

În deschiderea sesiunilor au luat cuvântul câteva personalități importante între care: Serghei Lavrov, Maria Zakharova și Alexander Dughin.

Între alte discursuri remarcabile le amintim pe cele ale lui Erdenechuluun Luvsan (Mongolia), Youssef Hindi (Franța), Arnaud Develay (Franța) și Iurie Roșca (Republica Moldova). Lista completă a participanților poate fi consultată pe site-ul Geopolitika.ru.

Puteți urmări aici întreaga desfășurare a conferinței:

https://www.youtube.com/watch?v=7OLVMfCIyXY

Fiecare prezentare individuală (separată) poate fi vizionată pe site-ul televiziunii PAIDEUMA TV.

Întreaga Conferință a mai fost postată și pe site-ul VK:

Vă prezentăm aici discursul lui Calistrat Atudorei, singurul participant din România:

Iată și transcrierea prezentării lui Calistrat Atudorei:

„Numele meu este Calistrat Atudorei, sunt din România și sunt onorat să particip la această fundamentală mișcare ce anunță iminenta stabilire a ordinii multipolare.

Sunt președintele Forumului Țărilor Nealiniate din România, doctor în filozofie politică și jurnalist.

Trăim un moment de mari transformări pe scena internațională. Am văzut în ultima sută de ani, și mai ales în ultimii trei ani, numeroase eforturi coordonate de constrângere și agresiune asupra statelor și popoarelor. Însă ceea ce doresc să subliniez este că aceste acțiuni concertate ce au avut loc aproape în întreaga lume implică în mod necesar o rețea mult prea vastă și eficientă pentru a o atribui doar puterii americane și mijloacelor pe care aceasta le are la dispoziție.

Din acest motiv consider că de fapt ne confruntăm nu doar cu provocatorii de război din Statele Unite și cu aliații lor, ci cu un Sistem mult mai perfid ce controlează America însăși și toate statele ce formează așa-numitul „Occident Colectiv”. Este vorba de fapt despre o organizație ascunsă, subterană, subversivă, de o natură trans-națională, un fel de Deep State (Stat Subteran) internațional, care plănuiește să creeze așa-numita „Noua Ordine Mondială”. Organizații precum Forumul Economic Mondial, Grupul Bilderberg sau Comisia Trilaterală acționează deja de mult timp, în mod coordonat, ca un fel de Guvern din Umbră, ce caută să își impună Agenda. Puterea globală, hegemonia mondială nu mai reprezintă acum doar obiectivul unei super-puteri (în aparență Statele Unite), ci dezideratul precis al acestui Guvern Mondial din umbră. În tot acest aparat globalist statul american este, prin administrațiile sale, doar interfața principală de exercitare a influenței globale.

Menționez pe scurt câteva dintre acțiunile pe care acest Guvern din Umbră le-a efectuat în ultima sută de ani. Desigur, nu voi intra în detalii, dar am oferit aceste detalii în lucrările mele. Așadar, mă refer la:

  • Revoluția Bolșevică din 1917,
  • cele două Războaie Mondiale;
  • utilizarea unor structuri paramilitare cum ar fi Gladio;
  • transformarea într-o armă a sistemului financiar-bancar occidental;
  • colaborarea supra-statală în exportul așa-zisei „democrații” în scopul de a efectua schimbări de regim și pentru preluarea pârghiilor de putere în majoritatea țărilor;
  • contribuția substanțială (a acestui Guvern din Umbră) la stabilirea, antrenarea și finanțarea unor mari organizații teroriste;
  • înscenarea unor uriașe atacuri teroriste (cel mai cunoscut fiind atentatul din 11 septembrie 2001).

În ultimii trei ani am sesizat cu toții accelerarea teribilă a acestei agende globaliste prin instrumentarea așa-zisei „pandemii de Covid-19” (despre care există acum numeroase dovezi că a fost generată artificial). Apoi, din februarie 2022 am constatat alinierea coordonată a statelor liberale împotriva Federației Ruse, sub pretextul ajutorării democrației din Ucraina, stat care a fost în realitate de multă vreme pregătit de către acest Guvern din Umbră pentru a fi folosit într-un război prin proximitate cu Rusia.

Pe baza acestui gen de dovezi, o importantă concluzie pe care am putea să o formulăm este aceea că după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, Sistemul internațional a trecut din faza de bipolaritate (în care se confruntau două super-puteri) la o fază de unipolaritate, dar în care interesele, aspirațiile de hegemonie mondială nu au mai fost asociate unui singur stat (în aparență Statele Unite), ci unei structuri întinsă pe tot cuprinsul lumii, cu un caracter supra-național, configurat sub forma unui Sistem Globalist. Acest Sistem reunește organizații trans-naționale, adesea secrete, care nu se raportează la interesele vreunei națiuni, ci la interesul unei „elite globaliste” care urmărește să instituie, fără știrea populației lumii, o formă de control și guvernare la nivel mondial. Acești globaliști sunt cei care în mod deliberat instrumentează crize, care dețin mass-media, care controlează marile organizații internaționale „la vedere” și cei care țin frâiele puterii financiar-bancare.

În prezent devine tot mai clar că Sistemul liberal occidental, ca bază a Sistemului Globalist, se prăbușește în mod accelerat. Rusia, China, dar și multe alte state și-au pregătit de ani de zile ieșirea din această formă de dominație și control și dețin acum un sistem financiar, bancar, economic și militar alternativ, ceea ce anulează orice șansă de refacere a lumii unipolare de tip american.

Numărul statelor dependente de Sistemul Globalist s-a diminuat vizibil în ultimii ani și tot mai multe țări aleg calea naționalismului și suveranității. Sistemul Globalist cu aspirații pentru unipolaritatea condusă (aparent) de SUA mai controlează doar cel mult 20% din populația lumii. Restul de 80% aparține unor state care nu mai vor să audă de hegemonia Americii sau a globaliștilor și care s-au săturat de sancțiunile abuzive ale acesteia. Aproape șapte din cele opt miliarde ale populației lumii fac acum parte sau sunt pe cale să se alăture unor organizații foarte puternice, care au ieșit din sfera de dominație globalistă. Dintre aceste organizații fac parte BRICS, ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei), Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO), Parteneriatul Economic Regional Cuprinzător (RCEP) sau Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Deși încă nu putem spune că am intrat cu adevărat în ordinea internațională multipolară, stabilirea acesteia este din punctul meu de vedere inevitabilă și foarte apropiată și va readuce omenirii șansa unei cooperări deosebit de fructuoase între state suverane și independente.

Vă mulțumesc pentru atenție.”

 

 

 

 

Facebook Comments