X

Ofensivă rusă uriașă: 160.000 de soldați ruși înaintează spre Harkov

Distribuie

 

Trupele Federației Ruse au continuat și ieri, 19 iulie 2023, înaintarea pe fâșia Liman-Svatovo-Kupiansk, din regiunea Harkov. Armata Rusă a blocat contra-ofensiva ucraineană și și-a lansat propriul contra-atac pe mai mute direcții. Apărarea ucraineană s-a prăbușit în mai multe locații.

Presa euro-atlantică pregătește acum în mod deschis opinia publică pentru acceptarea psihologică a pierderii de către Ucraina a întregii regiuni Harkov. Se anunță public că „Rusia a lansat un atac de 100.000 de militari cu 900 de tancuri, 555 de sisteme de artilerie și 370 de sisteme MLRS”.
o știre dată de site-ul The Kiev Independent:


Deși cifrele par excesive în ceea ce privește sistemele de artilerie și tancuri, se pare că puterea totală a armatei ruse chiar și mai mare: se apropie de 160.000 de soldați! Deja trupele ruse au avansat în ultimele 24 de ore 2 kilometri de-a lungul frontului și 1,5 kilometri în adâncime. În ultimele 3 zile, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 55 de kilometri pătrați de teritoriu.
În același timp, trupele ruse ale Diviziei 21 Mecanizate de Gardă au creat două capete de pod pe care intenționează să le unească.
Forțele ruse au traversat râul Zerebets, la sud-vest de Karmazinovka în Svatovo și la vest de Novovodyane. Ucrainenii au confirmat ulterior trecerea râului Zerebets de către ruși.
Rușii se apropie acum de orașul Kupyansk.

Comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei: urmează un mare atac al rușilor la Kupyansk!

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, Alexander Syrsky, a declarat ieri despre situația din Kupyansk:

„Situația de la Kupiansk este foarte grea, unitățile Forțelor Armate Ruse fac forță, obligând Forțele Armate ale Ucrainei să se retragă.
Inamicul a continuat să atace în direcția Kupyansk, cu scopul de a învinge trupele noastre din zonă și de a continua atacul în adâncurile formațiunilor noastre de luptă. Un grup de armată rusă de 100.000 de oameni înaintează spre Kupiansk cu 900 de tancuri, peste 550 de sisteme de artilerie și aproape 400 de MLRS, precum și cu cele mai bune echipe de asalt de voluntari. Federația Rusă a adunat acolo și cele mai bune unități de infanterie motorizată. Ca forțe de sprijin suplimentare pe care le-a transferat: Rezervele Armatei de Luptă (BARS), Forțele Teritoriale, Companii private și Compania de asalt Z”, a concluzionat el.

Este de remarcat faptul că reprezentantul administrației ucrainene a mai spus că „Rusia a adunat mai multe trupe în această direcție decât URSS în Afganistan – mai mult de 100 de mii de oameni”.
În general, situația este dificilă pentru Kiev. Potrivit informațiilor din surse ucrainene, până în prezent, din cele 12 brigăzi păstrate în rezervă, mai există doar șase brigăzi motorizate dotate cu semi-tancuri. Restul au fost pierdute în bătălia pentru Bakhmut sau se luptă acum în Zaporizhia.

Analiști ruși și administrația ucraineană: Armata Rusă se îndreaptă spre Harkov!

„Unitățile armatei ucrainene, încercând să spargă apărarea rusă din regiunea Zaporizhia, au rămas fără putere. Și asta înseamnă că, în viitorul apropiat, armata rusă poate lansa un contraatac în regiunea Harkov”, a declarat jurnalistul și expertul militar ucrainean Yuriy Podolyaka.

În opinia sa, după respingerea contra-atacului Forțelor Armate ale Ucrainei în sud, în partea de nord a liniei de contact au survenit evoluții foarte importante. Mai exact în regiunea Harkov și Lugansk.

„Acum un grup mare al armatei ruse este adunat aici. Are aproximativ 100 de mii de soldați, aproape o mie de tancuri și tot atâtea unități de artilerie. Acest berbec a început deja să lucreze. În direcția Kupyansk, armata rusă extinde capul de pod Dvurechensky, care își va juca în continuare rolul. În plus, unitățile rusești continuă să avanseze în direcțiile Svatovski și Limansky. Forțele Armate ale Federației Ruse sunt pregătite să lanseze un contra-atac în regiunea Harkov”, conchide Iuri Podolyaka.

Expertul arată că acum comandamentul militar ucrainean își mută urgent rezervele în această zonă. Cu toate acestea, un atac al Forțelor Armate ale Ucrainei este nefavorabil de lansat în trei direcții deodată.
Dar această situație pare departe de a fi de ultima surpriză pe care Comandamentul Rus o va prezenta inamicului, a mai remarcat Iuri Podolyaka.
Reprezentanții administrației Forțelor Armate ale Ucrainei și ai Ministerului Apărării al țării au raportat despre aceste evoluții:

„Obiectivele forțelor ruse sunt: să împingă armata ucraineană dincolo de râul Zerebets, să recâștige controlul asupra orașelor Kupyansk și Liman (Krasny Liman), precum și asupra teritoriilor până la râul Oskol”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Serghei Tserevaty citându-i pe comandantul forțelor terestreruse generalul Alexander Syrsky, adjunctul ministrului apărării Anna Malyar și pe șeful administrației Harkov, Oleg Sinegubov.

În prezent ucrainenii își mută toate forțele disponibile în zonă, deoarece se tem că armata rusă va trece râul Oskol între Kupyansk și Masyutovka.

Sursa

Facebook Comments
Categorii: Europa
Calistrat Atudorei:
Comentează