X

Trădarea Securității Statului în România Socialistă (partea 1)

Distribuie

 

Dincolo de vălul manipulărilor masive și perfide exercitate de oficinele Sistemului Globalist care în prezent controlează cam toate pârghiile strategice din România, puțini înțeleg că un stat nu poate să cedeze prea ușor decât atunci când propriile sale structuri de securitate ajung să își trădeze poporul și pe conducătorii legitimi ai statului.

Vă prezentăm prima parte a unei serii de emisiuni de o uriașă importanță nu doar pentru cunoașterea necenzurată a istoriei recente a României, ci și pentru înțelegerea mult mai clară a prezentului.

Emisiunea a fost difuzată în direct de televiziunea Global News în data de 24 mai 2023. Invitat special: profesor universitar doctor Corvin Lupu. Moderator: dr. Calistrat Atudorei.

Iată câteva dintre ideile principale prezentate:

1)         Astăzi serviciile secrete dețin toată puterea în România.

2)         Imaginile publice sunt în cea mai mare parte false. Istoria este dorită de diriguitorii societății a fi un fel de plastilină, modelabilă după dorințele lor. La promovarea unor imagini false contribuie mult și istorici transformați în propagandiști, care, pornind de la niște adevăruri, ascund alte adevăruri, promovează teze false, minimalizează performanțe ale unor epoci, ocolesc sau ascund racile ale altor epoci etc. Binele și răul conviețuiesc. Toate regimurile au componente pozitive și negative, depinde din ce unghi privești lucrurile.

Opinia publică privește fenomenele din istorie prin prisma propriilor trăiri/experiențe, ceea ce face ca subiectivismul să fie exacerbat. Foarte mulți oameni nu își închipuie și nu cred  că există și cercetători/analiști care abordează fenomenele istorice și politice actuale în mod neutru, excluzând chiar și propriile trăiri. Fiecare persoană care se pronunță asupra unui fenomen, chiar dacă o face neutru, este catalogat/etichetat/încadrat într-o anume categorie. Astăzi nu mai ai voie să fii neutru, trebuie să fii de partea sistemului globalist euro-atlantic. Dacă ești neutru, înseamnă că ești „putinist”, „comunist”. „securist”, minte înfierbântată” etc etc Ceea ce este grav, este că adeseori acest mod de a privi lucrurile este abordat și de falși istorici, deveniți partizani ai puterii cu orice preț, inclusiv cu prețul de a silui adevărul științific și realitatea faptelor petrecute într-un moment sau altul. Din această cauză, mulți specialiști redutabili în domeniul istoriei s-au retras într-o carapace și ocolesc ieșirile publice, păstrând concluziile lor în scrieri care așteaptă vremuri mai bune pentru adevăr și pentru știință. Cazul Ioan Scurtu.

3)         În România, de după al doilea război mondial, Securitatea, creată în 1948, după instaurarea regimului republican a avut la bază lucrătorii de informații moșteniți de la SSI, foarte buni profesioniști, care i-au îndrumat noile cadre de informații ale regimului de tip sovietic adus în România prin înțelegerea dintre marile puteri învingătoare în al doilea război mondial.

Au fost expuse mai concret cazurile lui:

  • Eugen Cristescu;
  • Traian Borcescu;
  • Florin Becescu (Georgescu);
  • Lucian Stupineanu (Stapmann) – director SSI în perioada 1945-1947;
  • Serghei Nikonov (Sergiu Nicolau) : director SSI (1947-1948), 1951-1954 (Director al Direcției de Informații Externe), 1954-1960 (Director al DIA), 1990 (președinte al Federației Comunităților Evreiești din România).

Iată acum înregistrarea video a emisiunii:

(VA URMA)

Facebook Comments
Calistrat Atudorei:
Comentează